27 / 04 / 2024

izin

izin

Ücretli izin nedir? Ücretli izin kimlere verilir? soruları çalışanlar tarafından sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Tapu satışı nasıl bozulur?

Tapu satışına dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de Tapu satışı nasıl bozulur? İşte detaylar!

Tapu sahipleri nasıl bulunur?

Tapu sahipleri nasıl bulunur? Başkasına ait tapu bilgilerine nasıl ulaşılır? Soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte sorulan bu soruların detayları!

Tapu senedi nedir?

Tapu senedi nedir? sorusu sıklıkla araştırılan ve anlamı merak edilen konulardan biridir. İşte tapu senedine dair detaylar!

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır?

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından aranıyor. İşte detaylar!

Kapıcı yıllık izin hakkı!

İş kanunu kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere "yıllık ücretli izin hakkı" tanınması nedeni ile kapıcılar da yıllık izin hakkına sahip oluyor. Peki, kapıcı yıllık izin hakkı kaç gündür?

Kapıcı yıllık izin kullanabilir mi?

Kapıcı ile yapılan iş sözleşmesi yapılması gerekiyor. İş Kanunu ile sözleşme hükümlerine göre kapıcıya hafta tatili veriliyor. Peki, kanunen kapıcı yıllık izin kullanabilir mi? İşte kapıcı yıllık izin kullanımı..

Gazze'ye inşa edilecek konutların malzemelerin geçişine izin verildi!

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el-Hasayine, Gazze Şeridi'nde inşa edilecek 663 konut için gerekli malzemenin Gazze'ye girişine İsrail'in izin verdiğini bildirdi.

Karabağlar'da yağmacı dönüşüme izin vermeyeceğiz!

Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "Karabağlar'da yağmacı bir anlayışla dönüşüm yapılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi. Karabağlar Belediyesi'nde kentsel dönüşüm tartışmaları toplantıya damga vurdu.

Elazığ'da izin belgesi için başvurular başladı!

Elazığ Belediyesi, yıllardır yapı kullanma izin belgesi alamadıkları için mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümü amacıyla yeni bir düzenlemeyi geçtiğimiz günlerde hayata geçirmişti. Elazığ'da izin belgesi için başvurular başladı.

Türk Akımı'na ilk izin verildi!

Türkiye, Türk Akımının deniz altından ilerleyecek kesimine ilişkin mühendislik çalışmalarının yürütülmesine izin verdi. Açıklama projenin ortaklarından Rus enerji devi Gazprom'dan geldi.

Türk Akımı'nın deniz altından ilerleyecek kesimine izin verildi!

Türkiye, Türk Akımının deniz altından ilerleyecek kesimine ilişkin mühendislik çalışmalarının yürütülmesine izin verdi. Açıklama projenin ortaklarından Rus enerji devi Gazprom'dan geldi.

Elazığ'da yapı izin belgesi sorunu çözülüyor!

Elazığ Belediyesi, yıllardır yapı kullanma izin belgesi alamadıkları için mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümü amacıyla milat niteliğinde yepyeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi.

Elazığ'da yapı izin belgesi olmayanlar için fırsat!

Elazığ Belediyesi, yıllardır yapı kullanma izin belgesi alamadıkları için mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümü amacıyla milat niteliğinde yepyeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi

Park Dedeman Levent'in yapı kullanım izin belgesi alındı!

Halk GYO'nun Büyükdere Caddesi üzerindeki konumuyla, portföyündeki en önemli varlıklarından biri olan Park Dedeman Levent otel projesinin inşa süreci tamamlandı ve yapı kullanım izin belgesi alındı.

Marmaraereğlisi Kamaradere'deki bina yüksekliğine izin!

Marmaraereğlisi'nin Kamaradere Mahallesinde bulunan sahilde, emsal alanına, bina yüksekliğine, çekme mesafesine ve 3621 sayılı kıyı kanuna aykırı binaların inşasına Marmara Ereğlisi Belediyesi tarafından izin verildi.

Arsaya konteyner koymak için izin alınır mı?

Arsa sahipleri, arsalarında bir müteahhit ile anlaşarak yapı inşa edebildiği gibi, geçici müteahhitlik belgesi ile kendisi de inşaat yapabiliyor. Peki, arsaya konteyner koymak için izin alınır mı? Konteyner nasıl koyulur?

Konteyner için belediyeden izin alınır mı?

Sağladığı bir çok avantajlar sebebiyle en çok tercih edilen hazır yapılar arasında yer alan konteyner binalar, arsa sahipleri tarafından kullanılıyor. Peki, konteyner için belediyeden izin alınır mı?

izin Haberi

izin

Ücretli izine dair pek çok bilgi ortalarda dolanmaktadır. Net açıklamak gerekirse, yıllık ücretli izin, işçinin kanunen kendisine tanınmış bir haktır.

İşte Ücretli izin nedir? Ücretli izin kimlere verilir? Ücretli izin hakkı ne zaman başlar? sorular ve onların cevapları!

Yıllık ücretli izin, işçinin kanunen kendisine tanınmış haklardan biridir. Yıl boyunca çeşitli zorluklar ile mücadele edip çalışan işçilerin dinlenebilmesi için çeşitli izinleri bulunmaktadır.

İşte ücretli izne dair soruların sorular ve yanıtları…

ÜCRETLİ İZİN NEDİR?

Bir işçinin bir yıllık çalışmasına karşılık olarak kanunda belirtilen süreler çerçevesinde ücreti de ödenmek sureti ile verilen izine ücretli izin denilmektedir. Yıllık ücretli izin bölünemez, devredilemez ve vazgeçilemez bir haktır. Anayasal bir hak olan ücretli iznin süresi, işçinin kıdemine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

ÜCRETLİ İZİN HAKKI NE ZAMAN DOĞAR?

Belirlenen mevzuata göre ücretli...