29 / 03 / 2024

İzlanda havayolu şirketlerine uyarı

İzlanda havayolu şirketlerine uyarı

İzlanda ' da bir süredir devam eden ufak depremlerin ardından Bardarbunga Yanardağının patlayabileceğinden endişe duyan İzlanda Meteoroloji Bürosu, havayolu şirketlerine " kırmızı alarm " uyarısında bulundu...

Ev sahipleri artık daireyi aile yakınlarına, şirketlerine satıyor: Tahliye bu şekilde yapılıyor! 

Ev sahipleri artık daireyi aile yakınlarına, şirketlerine satarak kiracılarını tahliye ediyor. Avukat Sibel Sevinç Deveci, konuya ilişkin X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Peki ev sahipleri ve kiracılar bu konuya ne diyor? İşte gelen yorumlar...

Evim şirketlerine resmen yüzde 15 sözleşme sınırı geldi! Bu tutarı aşan sözleşmeler için uygulanacak!

Tasarruf finansman şirketlerine yüzde 15'lik sözleşme üst sınırı getiren düzenleme bugünkü 32414 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenleme, konut ve çatılı iş yeri için 5 milyon Türk Lirası'nı, taşıtlar için de 2 milyon Türk Lirası'nı aşan sözleşmeleri kapsayacak. İşte ayrıntılar...

Ucuz havayolu şirketi Türkiye uçuşlarına başlıyor

Ylda 800 bin yolcu taşıyacak Macirastan merkezli ucuz havayolu şirketi Wizz Air, Türkiye uçuşlarına başlıyor. Şirket ilk etapta İngiltere, Macaristan ve Bulgaristan'dan direkt uçuşlar gerçekleştirecek.

Çin'de gayrimenkul şirketlerine en az 220 milyar yuan kredi verilecek!

Çin'in büyük kamu bankalarının gayrimenkul geliştirme şirketlerine en az 220 milyar yuan yeni kredi vereceği açıklandı.

ÇEDBİK’TEN inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı yaparak, "Şirketlerin karbon hedefini belirlemesinin de iklim krizinde iyileşme sürecini hızlandıracağına inanıyoruz." dedi.

Hazine taşınmazlarına, 2B arazilere ve tasarruf finansman şirketlerine yeni düzenleme! Komisyonda onaylandı!  

Hazine taşınmazlarının satışı ile kiralamasına, 2B alanlarında yer alan taşınmazlara, tasfiye edilen tasarruf finansman şirketlerine ilişkin düzenlemeleri de içeren yeni vergi ve ekonomi paketi komisyonda kabul edildi. İşte yeni paketin içeriği...

Çin’deki borç krizi emlak şirketlerine sıçrıyor!

Çin’in emlak sektöründeki aşırı borçlanmaya ilişkin tedbirlerinin olumsuz etkileri ve China Evergrande Group’un içinde olduğu borç krizi, büyük emlak şirketlerine de sıçramaya başladı.

İlham Aliyev'den Türk inşaat şirketlerine ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin kardeş şehri olarak nitelendirilen Azerbaycan Şuşa'ya gitti. Burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. İlham Aliyev Türk inşaat şirketlerine ilişkin açıklama yaptı.

Tasarruf finansman şirketlerine 1 ay süre!

Çıkarılan yasa ile tasarruf finansmanı şirketlerine en az 100 milyon TL ödenmiş sermaye şartı getirildi. Tasarruf finansman şirketlerinin biir ay içinde BDDK'ya uyum planlarını sunmaları ve Finansal Kurumlar Birliği'ne üye olmaları gerekli...

İlham Aliyev'den Azerbaycan'ın imarı için Macar şirketlerine davet!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerin yeniden imarında Macar şirketlerine destek çağrısında bulundu.

Mustafa Elitaş'tan faizsiz konut şirketlerine uyarı!

Faizsiz konut ve taşıt edindirme vaadiyle son dönemde hızla artan tasarruf finansman şirketlerine yasal altyapı sağlayacak kanun teklifi TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonunda aynen onaylandı. Komisyonda şirket sahipleri görüşlerini paylaştı.

EPDK'den akaryakıt şirketlerine 'fiyatları makul seviyeye çekin' uyarısı!

EPDK Başkanı Yılmaz, akaryakıt şirketlerine yönelik, "Daha önce 3 kere uyguladığımız gibi gereken adımı atmaktan çekinmeyiz. Ya şirketler fiyatları makul seviyeye çekecek ya da tavan fiyat kararı alarak biz makul seviyeye çekeceğiz." dedi.

Kira sertifikası ve varlık kiralama şirketlerine yönelik değişiklik TBMM'den geçti!

Kira sertifikası ve varlık kiralama şirketlerine yönelik olarak yapılan değişiklikle proje finansmanı, proje finansman fonu ve projeye dayalı menkul kıymet hususları yeniden düzenleniyor.

İzlanda havayolu şirketlerine uyarı Haberi

İzlanda havayolu şirketlerine uyarı

Ülkede yanardağ patlaması riskine karşı, havayolu şirketlerine ''kırmızı alarm" uyarısı yapıldı


İzlanda'da bir süredir devam eden ufak depremlerin ardından Bardarbunga Yanardağının patlayabileceğinden endişe duyan yetkililer, havayolu şirketlerine "kırmızı alarm" uyarısında bulundu.


İzlanda Meteoroloji Bürosu, İzlanda'nın en büyük buzulunun altında yer alan tabakalı yanardağ Bardarbunga'da muhtemel bir patlama yaşanması ve beraberinde kül püskürtmesi riskine karşı havacılık alarmı seviyesini, ülkedeki en ciddi seviye olan kırmızıya yükseltti. 


Bürodan yapılan açıklamada, araştırmacıların bugün bölge üzerinde uçuş yaptığı ve sismik aktiviteleri gözlemlediği kaydedildi.


İzlandalı yetkililer söz konusu yanardağın civardındaki hava sahasının kapatıldığını, ancak tüm havaalanlarının şimdilik açık tutulmaya devam edileceğini bildirdi.


İzlanda'da 187 yıl aradan sonra 2010 yılında faaliyete geçerek, toz ve kül püskürten Eyjafjallajökull Yanardağı, Avrupa Sivil Havacılık sistemine büyük bir darbe vurmuştu. 


Yanardağın püskürttüğü volkanik külün atmosferde süzülmesi,...