18 / 04 / 2024

izmir 2013 turizm verileri

izmir 2013 turizm verileri

Turist sayısı bakımından 2012 yılını "kayıp yıl" olarak geçiren İzmir'in yüzü 2013 yılında güldü. 2012'yi yüzde 1.3 azalmayla tamamlayan kenti, 2013 yılında yüzde 2.8 artışla 1 milyon 407 bin yabancı ziyaret etti

İzmir'deki turizm yatırımlarının ön çalışmaları başlayacak!

Karşıyaka'nın turizm potansiyeli ve yeni turistik noktaları belirlenecek, gerekli fiziki yatırımlar için ön çalışmalar başlatılacak.

Veysel Eroğlu: İzmir'i turizm markası yapacağız!

Turizmi 12 aya yaymayı hedeflediklerini belirten AK Parti milletvekili adayı Bakan Veysel Eroğlu, "Kruvaziyer, doğa ve sağlık turizminde İzmir'i marka yapacağız" dedi.

Güman Kızıltan: İzmir'e turizm teşviki verilmeli!

İzmir'in sorunlarını anlatan İzmir Kent Konseyi Başkanı Güman Kızıltan, İnciraltı, Kültürpark ve Fuar İzmir ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kızıltan İzmir'e turizm teşviğinin verilmesi gerektiğini savundu.

İzmir'e turizm ve ticaret serbest bölgesi kurulacak!

İzmir'de turistlerin dinlenebilecekleri ve zaman geçirecekleri alanlar oluşturmak için çalışmalara başladıklarını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Veysel Eroğlu, ''Ekonomi ve Maliye Bakanı ile görüştüm. Harekete geçeceğiz'' diye konuştu.

İzmir'de turizm sezonu bu yıl Selçuk'ta açılacak!

Dünyanın en büyük açık hava müzesi konumundaki İzmir'in Selçuk ilçesi, 15 Nisan 2015'te 39. Turizm Haftası'nın açılışına ev sahipliği yapacak.

İzmir Berlin Turizm Fuarı'nda tanıtılacak!

İzmir, Almanya'nın Berlin kentinde 48 Mart 2015 tarihleri arasında yapılacak olan ITB Berlin Turizm Fuan için hazırlıklarını tamamladı.

Mehmet İşler İzmir'in turizm kapasitesini açıkladı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, İzmir turizminin öksüz bırakıldığını belirterek İzmir için ciddi bir stratejik tanıtım yapılması gerektiğini söyledi.

İzmir, Vakantiebeurs Turizm Fuarı için hazırlıklarını tamamladı!

İzmir, Hollanda'nın Utrecht kentinde 13-18 Ocak 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Vakantiebeurs Turizm Fuarı için hazırlıklarını tamamladı. İZKA tarafından hazırlatılan ortak İzmir standıyla turizm sektörü İzmir tanıtımı yapacak.

Ahmet Nazif Zorlu: İzmir'in turizm potansiyeli geliştirilmeli!

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "İzmir bir cennet. Bu, çok iyi bir şekilde planlanarak kullanılırsa İzmir turist cenneti olur. Bunu çok akıllıca düşnerek yapmak gerekir. İzmir'de bu potansiyel var ancak değerlendirilmiyor" dedi.

Veysel Eroğlu: İzmir'in turizm potansiyeli artacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Biz büyük düşünüyoruz. İzmir daha da güzelleşecek, turizm potansiyeli artacak. Dolayısıyla su problemi olmamalı. 2060 yılına kadar suyun garantisi Allah’a şükür biziz" dedi

Travel Turkey İzmir 8. Turizm Fuar ve Konferansı başladı!

İzmir’in ev sahipliğindeki Travel Turkey İzmir 8. Turizm Fuar ve Konferansı açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kenti turizmle birlikte fuarcılık alanında da büyütmek için yatırımlara aralıksız devam ettiklerini belirtti...

İzmir'de turizm sektörü yüzde 30 büyüdü!

Türk turizminin başlangıç yerlerinden olan İzmir'de 2006 yılında 35 bin 122 olan yatak kapasitesi 45 bine, 172 olan turizm işletmeli tesis sayısı ise 220'ye ulaştı.

İzmir'de turizm yüzde 30 oranında büyüdü!

Türk turizminin başlangıç yerlerinden olan İzmir, turizmde 2014 yılında kötü bir dönem geçirse de son 9 yılda yatak kapasitesini ve turizm işletmeli tesis sayısını yüzde 30 artırdı.

izmir 2013 turizm verileri Haberi

izmir 2013 turizm verileri


Turist sayısı bakımından 2012 yılını "kayıp yıl" olarak geçiren İzmir'in yüzü 2013 yılında güldü. Kente gelen yabancı turist sayısı 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 2.8 arttı.


AA muhabirinin, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, 2012 yılında önceki yıla göre yüzde 1.3'lük azalmayla 1 milyon 368 bin 924 kişinin ziyaret ettiği İzmir'i, 2013 yılında yüzde 2.8 artışla 1 milyon 407 bin 240 turist gezdi. 


İzmir'e en çok ziyaretçi gönderen ülke geçmiş yıllarda olduğu gibi yine Almanya oldu. Turistlerin yüzde 25'ini Almanlar oluşturdu. Geçen yıl kenti 357 bin 303 gelen Alman turist ziyaret etti. Almanya'yı, İtalya ve Fransa takip etti. Turistlerin yüzde 11'i İtalya'dan, yüzde 9'u da Fransa'dan geldi. İtalyan konukların sayısı 152 bini, Fransız konukların sayısı 125...