25 / 04 / 2024

izmir adora kazı evi

izmir adora kazı evi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora kazı alanı içinde yıkılmaya yüz tutmuş tarihi bir yapıyı daha restore ederek müzeye dönüştürecek.

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

İzmir-Afyonkarahisar-Ankara YHT projesinde kazı çalışmaları başladı!

Uşak'ın Eşme ilçesinde İzmir-Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Eşme-Salihli kesiminde kazı çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazı Başlangıç Töreni'ne katıldı.

İzmir Narlıdere Metrosu'nda tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı!

İzmir Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı. Böylece, Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında önemli bir eşik daha geçildi. 

Kazım Türker: İzmir'in geleceğine 5 milyar TL yatırdık!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, hedeflerini Ekonomist'e anlattı, Türker, "İzmir'in geleceğine 5 milyar TL yatırdık." dedi.

İzmir Folkart İncity Kazımdirek ev fiyatları!

Teslimlerin Eylül 2019 tarihinde gerçekleşeceği Folkart İncity Kazımdirek projesi İzmir Bornova'da Folkart Yapı imzasıyla yükseliyor. İzmir Folkart İncity Kazımdirek ev fiyatları 281 bin TL'den başlıyor.

Kazım Erten: İzmir Demokrasi Üniversitesi Karabağlar'da kurulsun!

Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürü Ahmet Caner Baysal'ı ziyaret eden AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, İzmir Demokrasi Üniversitesi'nin Karabağlar'da kurulmasını istedi.

İzmir Büyükşehir'den kazı çalışmalarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçmişi 8 bin 500 yıl öncesine kadar uzanan ve onlarca medeniyete ev sahipliği yapan kentin toprak altında kalmış köklü tarihini gün yüzüne çıkarabilmek için arkeolojik kazı alanlarındaki çalışmalara desteğini artırarak sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye binasının kazıkları kırık mı?

İzmir Büyükşehir Belediye binasının depreme dayanıklı olmadığını ortaya koyan raporda yapıyı taşıyan kazıkların kırık olduğu da yer alıyor. 2 bin çalışanın can güvenliği risk altında

İzmir'deki arkeolojik kazılarına ayrılan bütçe meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Türkiye genelinde ve İzmir İli'nde yürütülen arkeolojik kazılara ve bu çalışmalara ayrılan bütçeye ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir'in Eski Smyrna Kazı Alanı örenyerine dönüştürülecek!

İzmir'in Eski Smyrna Kazı Alanı, örenyerine dönüştürülecek. 3 kazı alanını gezenler, 8 bin 500 yıllık tarihte kesintisiz yolculuk yapabilecek.

İzmir Altınpark'ta kazı çalışmaları durdu!

İzmir'in Altınpark bölgesinde 10 yıl önce başlayan kazı çalışmaları ekonomik sorunlar nedeniyle durdu. Roma dönemine ait kalıntıların da tahrip olduğu görüldü.

İzmir Büyükşehir'den arkeolojik kazılara 3.2 milyon TL!

Kentteki tarihi bölgelerin gün yüzüne çıkarılması için önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce 2 bölgede verdiği arkeolojik kazı desteğini 2016 yılında 5 bölgeye çıkardı.

İzmir'de kazılıp bırakılan yollar ne zaman tamamlanacak?

İzmir'de kazılıp bırakılan yollar yüzünden kent çamur gölüne dönerken Çiğli'de benzer manzaralar bu kez kaldırımlarda göze çarptı. Ekol KBB Hastanesi ile Kent Hastanesi arasındaki 8019/11 sokakta kaldırımlar kazıldı ve öylece bırakıldı.

izmir adora kazı evi Haberi

izmir adora kazı evi


Tarihi Agora’da yıkık durumdaki tescilli bir binayı restore ederek “Kazı Evi” olarak hazırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de İkiçeşmelik Caddesi üzerinde, iki ayrı yapıdan oluşan tescilli bir binayı “Agora Müze Evi” olarak kullanılmak üzere restore ediyor. Bina, çalışmaların tamamlanmasının ardından, Agora ören yerinden çıkarılan eserlerin de sergilenebileceği bir cazibe alanı olarak kente kazandırılacak. 


Büyükşehir Belediyesi’nin bu alandaki kamulaştırmalarından sonra kalan bölümde arkeolojik kazıları sürdürdüklerini söyleyen Agora Kazıları Başkanı, Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy, “Alanda iki tane tescilli yapı var. Bir tanesi Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Kazı Evi’ olarak restore edildi. Diğer yapı da ‘Müze Evi’olarak hizmet verecek. Çalışmalarımızda bu iki yapıya da ihtiyacımız var. Bu yapılar, aynı zamanda İzmir’in tarihsel sürecinin basamak taşlarını oluşturuyor. Kazılarda Helenistik...