18 / 04 / 2024

İzmir Narlıdere Metrosu'nda tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı!

İzmir Narlıdere Metrosu'nda tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı!

İzmir Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı. Böylece, Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında önemli bir eşik daha geçildi. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin koronavirüs sürecinde de çalışmalarını sürdürdüğü Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında önemli bir eşik daha geçildi. 

Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı. Sözcü'de yer alan habere göre; metro hattındaki ilk ray kaynağını yapan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bugün arkadaşlar bana ilk kaynağı yaptırdı. Çok heyecan vericiydi" diye konuştu. 

Tunç Soyer, 7 istasyondan oluşan 7,2 kilometrelik hattaki çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu. Soyer, Fahrettin Altay-Balçova istasyonları arasında, yerin 30 metre altına inerek metro raylarındaki ilk kaynağı yaptı.

İzmir Narlıdere Metrosu nda tünel kazılarının yüzde 78.37 si tamamlandı!

“ÇALIŞMALAR HIZLI BİR TEMPO İLE SÜRÜYOR”

Soyer, şunları söyledi:

“Bugün arkadaşlar bana ilk kaynağı yaptırdı. Çok heyecan vericiydi. Gerçekten ray ray üstüne koymak böyle bir şey. O zamanlar ‘İzmir’i demir ağlarla örüyoruz’ demiştik. Bugün o demir ağların ilk kaynağı gerçekleşti. Büyük heyecan duydum. Hakikaten metro hattımız için bir kez daha dönüm noktasındayız. Arkadaşlar hiç bir zaman durmadı. Her biri ile iftihar ediyorum. Pandemiye rağmen çalışma devam etti. Şimdi de hızlı bir tempo ile çalışmayı sürdürüyorlar. Bir yıl içerisinde bu ağın alt yapı çalışması tamamlanmış olacak. Ondan sonra da hattın ince işleri ile süreci tamamlayacağız.”

TÜNELLERİN YÜZDE 78.37’Sİ TAMAMLANDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, hattın Balçova kısmında istasyon ve tünel kazı destekleme çalışmalarının yanı sıra tünel kaplama betonlarının dökümü de bitirildi. Çağdaş İstasyonu’ndaki tünel kazı destekleme çalışmaları yapıldı. Bu istasyonda kaba inşaat devam ediyor. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi İstasyonu’nda da tünel kazı destekleme imalatları tamamlandı fakat tünel kaplama beton döküm çalışmaları devam ediyor. Böylelikle geçen Haziran ayı itibarıyla 5 bin 104 metre toplam tünelin 4 bin metresi açılarak tünellerin yüzde 78,37’si tamamlandı.

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı'nın inşaatı yılın 2. yarısında başlayacak!

İzmir Narlıdere Metrosu’nda üçüncü istasyona ulaşıldı!


Geri Dön