29 / 03 / 2024

İkitelli-Ataköy metro hattının tünel kazısında sona gelindi!

İkitelli-Ataköy metro hattının tünel kazısında sona gelindi!

Beş farklı raylı sistem hattı ve Metrobüs ile entegre şekilde yapılacak Ataköy-İkitelli Metrosu’nda, tünel kazısıında sona geliniyor. Yerin altındaki kazı çalışmalarında son aşamaya gelinen 13,5 kilometre uzunluğundaki hattın iki tüneli, yarın törenle birleştirilecek.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), metro projelerini tamamlamak için kararlı adımlar atmayı sürdürüyor. Büyük insan hareketliliği nedeniyle trafik yoğunluğu yaşayan bölgede hizmete alınacak İkitelli-Ataköy Metro Hattı’nın kazı çalışmalarında, son aşamaya gelindi. İBB'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; toplam beş ilçeden geçen projenin iki tüneli, yarın saat 9:30’da, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılacağı törenle birleşecek.  Programa, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB bürokratları ile yüklenici firmaların yöneticileri katılacak. 

Yapımına 2016’da başlanmasına rağmen yavaş ilerleyen Ataköy-İkitelli Metro inşaatı, Temmuz 2019’da tekrar hızlandı ve tünel kazısında ilerleme gerçekleşti. İnşaatın başladığı günden Haziran 2019’a kadar üçte ikisi tamamlanan tünel kazısında, kalan kısım, bir yılda bitirildi. 

11 istasyondan oluşan İkitelli-Ataköy Metro Hattı; mevcut (M3) Başakşehir - Olimpiyat – Kirazlı Metro Hattı’nın İkitelli Sanayi İstasyonu’ndan başlayarak TEM ve D100 Karayolunu bağlayan Basın Ekspres Bağlantı Yolu’na paralel bir koridor izleyerek Ataköy İstasyonu’nda sona eriyor. İkitelli-Ataköy arasını 23 dakikada geçecek olan metro, saatte 72 bin yolcu taşıyabime kaapsitesine sahip olacak. 

 İkitelli-Ataköy metro hattının tünel kazısında sona gelindi!

Bakırköy, Bahçelievler, Küçükçekmece, Bağcılar, Başakşehir ilçelerinden geçen proje, beş raylı sistem ve metrobüs ile entegre şekilde yapılacak. 

Metronun entegre olacağı diğer hatlar şu şekilde:

-İkitelli İstasyonunda, (M3) Başakşehir - Olimpiyat 

-Kirazlı Metro Hattı’nın Olimpiyat - İkitelli Sanayi kesimi

-Mehmet Akif İstasyonunda, (M7) Kabataş – Mahmutbey – Esenyurt Metro

-Mimar Sinan Cad. İstasyonunda, (M1B) Yenikapı - Kirazlı - Halkalı Metro

-Yenibosna İstasyonunda, (M1A) Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı ve Metrobüs

-Ataköy İstasyonunda  Marmaray  Hattı

Tarih: 08.07.2020 ÇarşambaSaat : 09:30

Konum: Halkalı Caddesi İstasyon Yapısı- Bahariye Caddesi Küçükçekmece

İstanbul'daki raylı sistem hatları 10 maddede tüm detaylarıyla!


Geri Dön