26 / 04 / 2024

İzmir Agorası kazı çalışmaları

İzmir Agorası kazı çalışmaları

Dünyanın kent merkezindeki en büyük agorası olarak bilinen İzmir Agorası, Büyükşehir’in destekleriyle kazı alanını biraz daha büyüttü. İzmir Agorası'nın etrafı da özel tasarımlı duvarla çevrelendi.

Smyrna Antik Kenti kazı çalışmalarının yüzde 50'si tamamlandı!

İzmir Agorası'nın gün yüzüne çıkarılması için Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Smyrna Antik Kenti Kazı ekibi tarafından yürütülen kazılarda yüzde 50 seviyelerine gelindi..

İzmir Agorası kazıları devam ediyor!

Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Smyrna Antik Kenti Kazı ekibi tarafından yürütülen kazılarda yüzde 50 seviyelerine gelindi. Önümüzdeki 5 yıl içinde Agora'nın tamamının önemli ölçüde gün ışığına çıkarılacağı öngörülüyor.

İzmir Agorası’ndaki kazılarla ilgili belediye açıklama yaptı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünyanın “kent merkezindeki en büyük antik agorası” olarak bilinen İzmir Agorası’ndaki kazı çalışmalarının hassasiyetle yürütüldüğünü ve “Alanda iş makineleriyle kazı yapılıyor” şeklindeki iddianın tamamen hayal mahsulü olduğu

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

İzmir-Afyonkarahisar-Ankara YHT projesinde kazı çalışmaları başladı!

Uşak'ın Eşme ilçesinde İzmir-Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Eşme-Salihli kesiminde kazı çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazı Başlangıç Töreni'ne katıldı.

İzmir Narlıdere Metrosu'nda tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı!

İzmir Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı. Böylece, Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında önemli bir eşik daha geçildi. 

İzmir Antik Smyrna Agorası'na giriş binası inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Antik Smyrna Agorası'nın bilinirliğini ve turistik değerini artırmak üzere içinde emanet holü, mağaza ve bilet gişesi de bulunan ana giriş binasını inşa ediyor.

Konak'ta yapılan define kazıları mecliste konu oldu!

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan ve kamulaştırılan bazı binalarda yapılan define kazıları meclis gündemine taşındı..

Kazım Türker: İzmir'in geleceğine 5 milyar TL yatırdık!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, hedeflerini Ekonomist'e anlattı, Türker, "İzmir'in geleceğine 5 milyar TL yatırdık." dedi.

İzmir Folkart İncity Kazımdirek ev fiyatları!

Teslimlerin Eylül 2019 tarihinde gerçekleşeceği Folkart İncity Kazımdirek projesi İzmir Bornova'da Folkart Yapı imzasıyla yükseliyor. İzmir Folkart İncity Kazımdirek ev fiyatları 281 bin TL'den başlıyor.

Kazımdirik Folkart İncity fiyatları!

İzmir Bornova'da yer alan Folkart İncity projesi Eylül 2019'da teslim edilmeye hazırlanıyor. Kazımdirik Folkart İncity fiyatları 281 bin TL'den başlıyor.

Kazım Türker: Göztepe'nin yanında durduk!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker yaptığı açıklamada "Göztepe'nin, Mahall Bomonti İzmir logolu formasıyla kazandığı bu başarı bizim için gururdur" dedi

Kazım Erten: İzmir Demokrasi Üniversitesi Karabağlar'da kurulsun!

Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürü Ahmet Caner Baysal'ı ziyaret eden AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, İzmir Demokrasi Üniversitesi'nin Karabağlar'da kurulmasını istedi.

İzmir Büyükşehir'den kazı çalışmalarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçmişi 8 bin 500 yıl öncesine kadar uzanan ve onlarca medeniyete ev sahipliği yapan kentin toprak altında kalmış köklü tarihini gün yüzüne çıkarabilmek için arkeolojik kazı alanlarındaki çalışmalara desteğini artırarak sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye binasının kazıkları kırık mı?

İzmir Büyükşehir Belediye binasının depreme dayanıklı olmadığını ortaya koyan raporda yapıyı taşıyan kazıkların kırık olduğu da yer alıyor. 2 bin çalışanın can güvenliği risk altında

İzmir'deki arkeolojik kazılarına ayrılan bütçe meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Türkiye genelinde ve İzmir İli'nde yürütülen arkeolojik kazılara ve bu çalışmalara ayrılan bütçeye ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir Agorası kazı çalışmaları Haberi

İzmir Agorası kazı çalışmaları

Sadece Agora kamulaştırmaları için 37.5 milyon liranın üzerinde bir bedel ödeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, kazılar için ayrıca destek veriyor. Kadifekale’deki antik Roma tiyatrosunun da ortaya çıkarılmasıyla, bölgenin turizmde yeni bir “yıldız” olmasına kesin gözüyle bakılıyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi İzmir Agorası’nın gün yüzüne çıkarılması için desteklerine ara vermeden devam ediyor. Her metrekaresinden tarih fışkıran ve dünyanın kent merkezindeki en büyük agorası olarak bilinen “İzmir Agorası”nın kazı alanını yaptığı kamulaştırma çalışmaları ile genişleten Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Katlı Otopark tarafındaki bölümde bazı binaları kamulaştırılarak kazı alanını biraz daha genişletti. Yine aynı kapsamda 920 sokak da trafiğe kapatılarak kazı alanına dahil edildi. Bölgede trafiğin rahat akması için 816 sokak gidiş- geliş iki şeride çıkarıldı.


Özel tasarım koruma duvarı

Büyükşehir Belediyesi kazı çalışmalarına büyük destek verdiği...