26 / 04 / 2024

izmir beton kalitesi

izmir beton kalitesi

30 Ekim'de İzmir Seferihisar açıklarında yaşanan depremle ilgili AFAD'ın hazırladığı rapor yayımlandı. Raporda beton kalitesinin yetersiz olduğuna dikkat çekildi.

Konut sektöründe kurallar değişiyor! Mücevher arazilere koleksiyon konut yapıyorlar

Homer Yapı, metrekare, beton kalitesi gibi olgularla hareket eden klasik konut sektörüne, hayat tarzı, bir arada huzurlu yaşam felsefesi ve koleksiyon değerinde yapılar gibi kavramsal açılımlar getiren yeni bir faaliyeti başlattı.

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

Avcılar'da beton kalitesi tartışması: Şantiye şefi öldürüldü!

Avcılar’da Üniversite Mahallesi’nde bir inşaatta, beton kalitesini beğenmeyen şantiye şefi, beton firmasının görevlisi tarafından öldürüldü. Olay Çarşamba günü akşam saatlerinde meydana geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremler için bir rapor daha! KTÜ açıkladı: Beton kalitesi limitlerden çok düşük!

Trabzon’dan afet bölgesine giden KTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı İşleri Daire Başkanlığı öğretim üyelerinden oluşan 15 kişilik uzman heyet, ön verileri paylaştı. Beton kalitesi limitlerden çok düşük!

DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle ilgili raporlar peş peşe hazırlanıyor. DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Bursa’da yapı stokunun beton ve demir kalitesi düşük!

Bursa ve çevresinde kamu ve özel sektör yatırımlarında hızlanma gözlemlediklerine vurgu yapan Bursa Beton Genel Müdürü Barbaros Onulay, Bursa’da kentsel dönüşüm kapsamındaki alanlarda yapı stokunun beton ve demir kalitesinin en düşük seviyede olduğunu belirtti.

İzmir'deki binaların beton kalitesi korkutuyor!

İzmir’de tarihin en büyük yıkımlarından birine sebep olan depremin üzerinden henüz 2.5 ay bile geçmedi. Bayraklı’da yıkılan binaların bazılarında C3 kalitesinde beton kullanıldığı belirlendi.

AFAD’dan İzmir depremi raporu: Beton kalitesi yetersiz!

30 Ekim'de İzmir Seferihisar açıklarında yaşanan depremle ilgili AFAD'ın hazırladığı rapor yayımlandı. Raporda beton kalitesinin yetersiz olduğuna dikkat çekildi.

Türkiye Hazır Beton Birliği, İzmir Depremi İnceleme Raporu’nu yayınladı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen depreme yönelik rapor yayınladı. 

Beton kalitesi karekod ile takip edilecek!

İnşaatlara dökülen taze betonların içine çip atılarak başlatılan beton takip sisteminde, mikserlere karekodlu beton irsaliyesi ve etiket uygulaması yakın zamanda hayata geçiyor.

Yavuz Işık: C6-C8 beton kullanılan bina kendiliğinden yıkılır!

Son dönemlerde Türkiye'de peş peşe yaşanan depremler ve uzmanların yaptığı uyarılar insanları “Güvenilir yapı için nelere dikkat edilmeli?" sorusunu araştırmaya yöneltti. Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, yapılarda kullanılan beton kalitesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu...

Kartal'daki binanın çökmesinin ana nedeni: Beton kalitesi!

Kartal'da çöken bina iddianamesinin detayları ortaya çıktı Binanın yıkılmasının ana nedeninin 'Beton kalitesi' olduğu kaydedildi.

Beton İzmir 2018 Fuarı başladı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) ve Kalite Fuar Yapım AŞ tarafından 25-28 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak olan Beton İzmir 2018 Fuarı başladı.

izmir beton kalitesi Haberi

izmir beton kalitesi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca (AFAD) İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremele ilgili hazırlanan raporda, ağır hasarlı binaların büyük kısmında yumuşak kat etkisi belirlendiği, beton kalitesinin yetersiz ve donatı detaylarının uygun olmadığının tespit edildiği açıklandı. 

Sözcü'de yer alan habere göre; depremin en yakın yerleşim birimi olan Seferihisar’a bağlı Doğanbey Payamli köyüne uzaklığının 27,17 kilometre olduğu belirtilen raporda, ana şoktan, 9 Aralık’a kadar geçen zamanda büyüklükleri 0.9 ile 5.1 arasında değişen 5 bin 99 artçı depremin meydana geldiği, depremin belirgin süresinin ise hesaplamalara göre 15.68 saniye olarak belirlendiği ifade edildi. 

41 günlük süreçte 5 bin 99 artçı depremin normal olduğunun altı çizilerek, “Artçı deprem dağılımları aslında bölgede 3 fayda aktivite ve enerji boşalımlarının olduğunu göstermektedir. Artçıların büyük bir çoğunluğu...