19 / 04 / 2024

İzmir Bornova imar affı çıktı mı

İzmir Bornova imar affı çıktı mı

'İmar affı' dedikodusu nedeniyle Bornovalı vatandaşlar kaçak yapılarına elektrik bağlatmak için Gediz EDAŞ'a su bağlatmak için İZSU'ya akın etti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Bize gelen bir imar affı yok." dedi.

Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine büyük tepki!

İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine öğrencilerden büyük tepki geldi Söz konusu inşaat durduruldu fakat belirsizlik hala devam ediyor.

İzmir Bornova'da 16 konut satılıyor! İZBETON tarihi duyurdu! 

İZBETON A.Ş., İzmir Bornova'da yer alan 16 adet konutu satıyor. Peki İzmir'in Bornova ilçesinde yer alan konutların fiyatları ne kadar? İşte merak edilen ayrıntılar...

Marka Bornova Plus'ta 1+1'ler 3 milyon 800 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Marka Bornova Plus projesi Özdeker İnşaat tarafından İzmir Bornova'da inşa ediliyor. Marka Bornova Plus'ta 1+1'ler 3 milyon 800 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta. 

Trademark Pi Bornova'da 1+1'ler 1 milyon 679 bin TL'ye! Hemen teslim tapu fırsatı!

Trademark Pi Bornova projesi, Adnan Kılıçoğlu İnşaat imzasıyla İzmir Bornova'da yükseliyor. Projede 1+1 konutların fiyatları 1 milyon 679 bin TL'den başlıyor... 

İzmir Bornova'da kentsel dönüşüm için kritik viraj!

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. İzmir Bornova Belediyesi Bornova alanını kapsayan bazı bölgelerde kentsel dönüşüm için harekete geçti.

İzmir Bornova Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

İzmir Bornova Gayrimenkul Anonim Şirketi Kadıköy'de 2 milyon 400 bin TL sermaye bedeli ile Eurofins Real Estate Lux Holding tarafından kuruldu.

Bornova'da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

İzmir Bornova Belediyesi, ilçe genelinde depreme karşı yıkılma riski olan binaların yıkımına devam ediyor. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, söz konusu yıkımlarla ilgili açıklamada bulundu. 

Bornova'da ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Bornova'da ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların yıkılması için harekete geçti. 

İzmir’de yıkımların nedeni yanlış imar mı? 

Dün İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremde 25 kişi hayatını kaybederken çok sayıda bina yıkıldı. Yıkılan binalar sonrasında İzmir'in imar planları tartışmalara neden oldu. 

İzmir Bornova'da yüksekten düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti!

İzmir Bornova'da bir binanın çatısında çalışan inşaat işçisi Suat Güngör yaşamını yitirdi...

İzmir Bornova Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı yenileniyor!

İzmir Bornova'da bir süredir kullanılmayan Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı yenileniyor. Rekreasyon alanının 2021'de hizmete açılması planlanıyor.

Bornova'da maaşlarını alamayan inşaat işçilerinden eylem!

İzmir Bornova'da taşeron firmaların alacaklarını tahsil edemediğini iddia edilen 5 işçi, beton döktükleri şantiyenin 30'uncu katına çıkıp, eylem gerçekleştirdi. İnşaat firması yetkililerinin devreye almasıyla işçiler, eylemine son verdi.

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılar meclis gündeminde!

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer,, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Bornova imar affı çıktı mı Haberi

İzmir Bornova imar affı çıktı mı

Türkiye genelinde imar ve gecekondu mevzuatına aykırı yapıların sorunlarını çözmeyi amaçlayan 2981 Sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı'nın süresi geçtiğimiz haftalarda 3 yıl daha uzatıldı. Tapusuz evi olan vatandaşa mülkiyet hakkı tanıyan ve 31 Mayıs'ta yürürlükten kaldırılması planlanan af kanununun yürürlükten kaldırılacağı yeni tarih 31 Mayıs 2018 olarak belirlendi. Ancak mevzuatın uzatılmasının etkileri İzmir'in Bornova ilçesinde farklı dedikodulara neden oldu. Kaçak yapıların olduğu mahallelerde kimliği belirsiz vatandaşlar tarafından 'İmar affı çıktı, elektrik ve su bağlatabilirsiniz' dedikodusu yayıldı. 


Yapılan dedikoduların ardından vatandaşlar evlerine elektrik bağlatmak amacıyla Bornova Meydanı'nda bulunan Gediz EDAŞ, su bağlatmak için ise İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZSU'ya başvuruda bulunmaya başladı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bize gelen bir imar affı yok. Vatandaşlarımızı bu konuda umutlandırıp daha kötü bir açmaza...