24 / 04 / 2024

izmir Bornovada yol çalışmaları

izmir Bornovada yol çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı ile Bornova arasında kesintisiz ulaşım için hizmete açtığı Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'ni Manisa Yolu'na bağlıyor.

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5’inci etabı olacak olan Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesinde istekli şirketlerin birinci aşama yeterlilik dosyaları toplandı. Peki ihaleye katılmak için hangi firmalar yeterlilik dosyalarını sundur? İşte metro yapımına ilişkin ayrıntılı bilgiler...

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı'nın inşaatı yılın 2. yarısında başlayacak!

İzmir tarihinin en büyük yatırımı olması planlanan Üçyol - Buca Metro projesinin genel ihale ilanı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın internet sitesinde yayımlandı. Projenin inşaatının bu yılın ikinci yarısında inşaatın başlaması planlanıyor.

İzmir'de gayrimenkul sektörüne altı maddelik yol haritası!

Mimar ve mühendislerle sektörün beş temel sorununu masaya yatıran İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin gayrimenkul sektörü için 6 maddelik yol haritası hazırladıklarını söyledi.

Çanakkale-İzmir yoluyla 40 dakikalık yol 5 dakikaya iniyor!

Çanakkale-İzmir karayolunun Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde bulunan ve yaklaşık 40 dakikada katedilebilen yol 5 dakikada tamamlanacak.

İzmir Bayraklı'daki yol ve köprü çalışmaları tamamlanıyor!

Yol yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı'daki Onur Mahallesi’ni çevre yoluna bağlayacak yol ve köprüyü tamamlıyor.

İzmir Üçyol kat artış desteği istiyor!

İzmir'de konut yoğunluğu fazla olan bölgelerden Hatay Üçyol ve İnönü Caddesi'nde 8 ya da 10 kat imar olduğu için kentsel dönüşüm projeleri ilerlemiyor. Bölge sakinleri kat artışı istiyor.

İzmir Karabağlar'da yol çöktü: 3 bina boşaltıldı!

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, inşaat çalışmasının yapıldığı alanda, yağmur nedeniyle 1 ayda 2 kez yol çöktü. Belediyle ekipleri, yolun kanıranda yıkım tehlikesi bulunan 3 binayı önlem alınıncaya kadar mühürledi

İzmir Küçük Menderes'e duble yol 2017'de yapılacak!

Küçük Menderes havzasının 2010'lu yılların başından bu yana gündeminde olan Torbalı-Bayındır-Ödemiş-Kiraz bölünmüş yol projesi için çalışmalar sürüyor. 3 Ekim 2013 tarihinde imzalanan son sözleşmeye göre 3 Mart 2018 tarihinde tamamlanması öngörülen proje için gözler 2017 yılına çevrildi.

İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin yol haritası belirlendi!

İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin yol haritası belirlendi. İzmir’in iki yakasını birleştirecek olan proje kapsamında İnciraltı’ndaki imar sorununun çözümü için izlenecek yol haritası da hazır.

İzmir Tireliler yeni yol istiyor!

Tire'de Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in 2014 yerel seçimleri öncesi sözünü verdiği Zincirli Caddesi ile Ceritoğu Sokak'ı birbirine bağlayacak yol, aradan iki yıl geçmesine rağmen yapılmadı.

İzmir Seferihisar'ın 20 yıllık yol sorunu çözüldü!

Özel mülkiyet arazisinde kamulaştırma yapmadan yol geçiren İzmir Seferihisar Belediyesi’nin neden olduğu sorunu AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı çözdü.

İzmir'de inşaat çalışmaları sırasında yol çöktü!

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde gece devam eden inşaat çalışmaları sırasında, inşaatın yanındaki yol çöktü. Çalışmaların bulunduğu bölgedeki binalar önlem amacıyla tahliye edildi.

Fuar izmir'in yol çilesi bitiyor!

Gaziemir'deki Fuar İzmir için planlanan yeni kavşak projesi için imar planlarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırma işlemlerinin sona ermesiyle birlikte ihaleye çıkarak yeni yolun inşasına başlayacak.

izmir Bornovada yol çalışmaları Haberi

izmir Bornovada yol çalışmaları

1.1 kilometrelik yolun 700 metrelik bölümde asfaltlama çalışmalarına başlayan Büyükşehir, kalan bölüm için de kamulaştırma çalışmalarını sürdürüyor. Yeni yol sayesinde araçlar, hem Bornova'nın merkezine hem de çevre yollarına, Üniversite ve Hastane kavşaklarındaki yoğun trafiğe takılmadan girebilecek. 



Erzene Mahallesi'ndeki 57. Topçu Tugayı bahçe duvarı, Yeni açılacak imar yolunun İstanbul Caddesi bağlantısı için Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan anlaşma gereği 17 metre geri çekildi. 400 metre uzunluğundaki duvar Bornova Belediyesi işbirliğiyle yıkıldı ve yerine 350 metre uzunluğunda, 3 metre yüksekliğinde yeni duvar inşa edildi. Bu çalışmalar sonucunda açılan yeni yol, İstanbul Caddesi üzerindeki Topçu Tugayı Kavşağı yönünden Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'ne bağlanıyor. Böylece araçlar hem Bornova'nın merkezine hem de çevre yollarına, Üniversite ve Hastane kavşaklarındaki yoğun trafiğe takılmadan...