19 / 04 / 2024

izmir bostanlı deresi

izmir bostanlı deresi

" İzmirdeniz Projesi " kapsamında Bayraklı kıyı şeridinde uygulama projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Deresi ve çevresi için de yapım ihalesine çıkmaya hazırlanıyor...

İzmir Bostanlı Pier satılık!

Bostanlı Pier projesi 21 adet daireden meydana geliyor. İzmir Bostanlı Pier 2 blok şeklinde yükseliyor.

İzmir Bostanlı Deresi'ne çelik köprü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Tramvayı güzergahındaki Bostanlı Deresi üzerinde hayata geçirdiği 37 metrelik köprünün montajını üç gün gibi kısa bir sürede tamamladı.

İzmir Bostanlı'daki eğik binalar tehlike saçıyor!

Bostanlı’daki yatık binalarda yaşayan vatandaşlara Jeofizik Mühendisleri Odası’ndan önemli bir uyarı geldi. Odanın İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, “Bu binalar 6 büyüklüğünün üzerinde meydana gelebilecek bir depreme dayanamaz” dedi

İzmir Bostanlı'daki tramvay inşaatları bölgedeki dükkan ve ev kiralarını etkiledi!

İzmir trafiğini arapsaçına çeviren tramvay inşaatları en büyük darbeyi Bostanlı esnafına vurdu. Çalışmalar yüzünden müşterilerini kaybeden Cengiz Topel Caddesi esnafı kepenk kapatmaya başladı.

Karşıyaka Demirköprü bölgesi yeniden doğdu!

Geçmiş yıllarda şiddetli yağışlar sonrası Bostanlı Deresi’nin taşmasıyla sürekli kabus yaşayan Karşıyaka Demirköprü bölgesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla adeta yeniden doğdu.

Karşıyaka Demirköprü'nün çehresi değişti!

Karşıyaka Demirköprü İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla yeniden doğdu. Kamulaştırmalar yaparak Bostanlı Deresi’ni ıslah eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgenin yeni ve modern çehresini park ve spor alanlarıyla süsledi.

Karşıyaka Demirköprü imar planına uygun hale getirildi!

Geçmiş yıllarda şiddetli yağışlar sonrası Bostanlı Deresi'nin tasmasıyla sürekli kabus yaşayan Karşıyaka Demirköprü bölgesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalarla adeta yeniden doğdu.

Elmalı Akçay Deresi Islah çalışmalarının yüzde 75'i tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Elmalı Akçay Deresi Islah çalışmalarında yüzde 75'lik bölümün tamamlandığını söyledi.

1944 Kasımpaşa Deresi civarında iskan yasaklanmış!

1944 yılında İstanbul Belediyesi, Kasımpaşa Deresi civarında iskanı yasaklamış ve buradaki eski evleri de istimlak edecekmiş. Prost'un imar planına göre derenin başlangıç kısımları, iskan mıntıkası olmaktan çıkarılmış.

Balıkesir Karınca Deresi köprü yapımı devam ediyor!

Balıkesir’in Burhaniye İlçesi Karınca Deresi köprü yapımı ön germeli kirişlerin konulması ile devam ediyor. 2,15 cm genişliğinde tretuvarlı olacak olan köprü, özellikle yayalar için büyük bir kolaylık sağlayacak.

Paşaköy Deresi ve yakın çevresi imar planı askıdan iniyor!

İstanbu Büyükşehir Belediyesi'nce askıya çıkarılan Sancaktepe Paşaköy Deresi ve Kolları ile Yakın Çevresine ilişkin 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli imar planı tadilatı yarın askıdan iniyor...

Kırıkhan Delibekirli Deresi'nde ıslah çalışması başlatıldı!

Kırıkhan Belediyesi, ilçe merkezinden geçen Delibekirli Deresi'nde temizlik çalışması başlatıldığını bildirdi.

Sancaktepe Paşaköy Deresi imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Sancaktepe İlçesi, Paşaköy Deresi ve Kolları ile Yakın Çevresine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıktı...

izmir bostanlı deresi Haberi

izmir bostanlı deresi


"İzmirdeniz Projesi" kapsamında bugüne kadar Pasaport, Konak Pier Karat aş ve Üçkuyular - Göztepe İskele arasındaki kıyıları düzenleyen. Bayraklı kıyı şeridinde uygulama projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi. Bostanlı Deresi ve çevresi için de yapım ihalesine hazırlanıyor. 


Bostanlı Deresi üzerinde, yaya sürekliliğini sağlayacak ahşap-çelik yeni bir yaya köprüsü yapılacak. Vatandaşlar bu köprünün üzerine oturup denizi de seyredebilecek. Her yaş grubunun ve engelli çocukların da kullanımına uygun modern bir çocuk parkı yapılacak. Ahşap günbatımı platformları ve vi-fi erişim alanı kullanıma sunulacak. 


Bu alanda suni bir tepe yapılarak ağaçlandırılacak ve gölgeli, ağaç altında ahşap platformların ve şezlongların olduğu, günbatımının izlenebileceği sakin bir dinlenmebuluşma alanı yaratılacak. Bostanlı deresi içine yüzer bir platform yapılacak. Bisiklet yolu Mavişehir yönüne doğru yenilenecek ve Bostanlı iskele yönüne doğru devam...