19 / 04 / 2024

izmir büyükşehir projeleri

izmir büyükşehir projeleri

Anadolu Caddesi’ndeki köprülü kavşak, Konak tramvayı, Kıyı Deniz Projesi ve son olarak da İnciraltı Kent Ormanı’nda yasa ve yönetmelikler dikkate alınmadan icraat yapıldı..

İzmir Büyükşehir, 2017'de 244 projeyi hayata geçirecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4 milyar 950 milyon TL olarak onaylanan 2017 bütçesinin 2 milyar 284 milyon TL'sini altyapı yatırımlarına harcayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2017 bütçesi kabul edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesindeki meclis toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu kentte yaşayan herkesin belediyenin nasıl çalıştığını bildiğini söyledi.

İzmir Büyükşehir'den yeni üst geçit!

İZBAN Torbalı hattının 6 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek açılış günü için son hazırlıklar yapılırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen istek üzerine hat üzerindeki yaya üst geçitlerine bir yenisini daha ekliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi çamur bertaraf ve dönüşüm tesisi kuracak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 35 yıl sonrasının atık su ve çamuru için şimdiden çalışmaya başladı. 30 ilçeyi kapsayan ‘Çamur Yönetimi Master Planı’nda, gelecekte İzmir’de kurulacak çamur bertaraf ve dönüşüm tesislerinin yeri ve nitelikleri belirlenecek.

İzmir Büyükşehir 2020 bütçesinde aslan payı altyapı ve ulaşım yatırımlarını!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 7 milyar 950 milyon TL'lik 2020 yılı bütçesi kabul edildi. Bütçenin yüzde 46’sı yatırımlara ayrıldı.

İzmir Büyükşehir Meclisi’nde 6 ilçenin 2020 bütçesi onaylandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2019 yılı Kasım Ayı Toplantısı 4. birleşiminde altı ilçenin 2020 bütçesi onaylandı.

İzmir Büyükşehir, Beyoğlu'ndaki arsasını satıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1959 yılında İstanbul'un Beyoğlu ilçesinden satın aldığı arsa, 60 yıl sonra satılmak isteniyor. AK Partili meclis üyeleri, satılmasını istemedikleri arsaya 'İzmir Evi' yapılmasını talep ediyor... 

İzmir Büyükşehir'in Beyoğlu'ndaki arsası yine satılamadı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Beyoğlu’nda bulunan 700 metrekarelik arsası satılmaktan kurtuldu. Başkan Soyer, arsanın satışı için geri adım attı.

İzmir Büyükşehir'in Beyoğlu'ndaki arsası satılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Beyoğlu’nda satmak istediği arsa, satılmayacak. Başkan Tunç Soyer, AKP'lilerin önerisi üzerine geri adım attı...

Şehit Fethi Sekin Külliyesi’nin inşaatını İzmir Büyükşehir Belediyesi tamamlayacak! 

Elazığ'da inşaatı yarım kalan Şehit Fethi Sekin Külliyesi'ni CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi tamamlayacak. Çalışmalar yasal süreç tamamlandıktan başlayacak. 

İzmir Büyükşehir'den satılık 79 arsa!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Çiğli ve Buca'da yer alan 79 adet arsayı satıyor. Satış ihalesi 22 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştirilecek...

İzmir Büyükşehir'e imar yönetmeliği çağrısı!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne imar yönetmeliği çağrısında bulundu. Nasır, “Hazırlayın, biz de gerekeni yaparız” dedi.

Kayseri Büyükşehir projeleri masaya yatırıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kocasinan Teşkilatının Danışma Meclisi Toplantısı’nda kentteki projelerle ilgili açıklamalar yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Buca Metrosu tartışması!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı ikinci birleşiminde, Buca Metrosu projesi ile ilgili tartışmalar devam etti.

İzmir Büyükşehir'den 600 bin TL'lik kamulaştırma!

Kent içi ulaşımı rahatlatacak projeleri hayata geçirmeye devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Evka 3 Mahallesi ile Ankara Caddesi arasındaki yeni bağlantı yolu için 600 bin TL'nin üzerinde kamulaştırma yaptı.

İzmir Büyükşehir'den satılık 107 daire!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın düzenleyeceği 107 adet dairenin satış ihalesi 30 Mayıs 2019 tarihinde saat 14:00'te başlayacak...

İzmir Büyükşehir 17.2 milyon lirayı zimmetine geçirdi!

Sayıştay İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından taşıt alt geçit yapımının iki ayrı iş gibi ihale edilmesiyle ilgili 17 milyon 283 bin lira zimmet çıkardı. Paranın ödenmesi için ihalede imzası bulunan çalışanlara paylaştırıldı.

izmir büyükşehir projeleri Haberi

izmir büyükşehir projeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, son dönemde başladığı, değeri yüz milyonlar lirayı bulan büyük projelerde yasa ve yönetmelikleri dikkate almamayı adeta alışkanlık haline getirdi. Kent genelinde yasa ve yönetmelikleri uygulamakla yükümlü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "ben yaptım oldu" düşüncesi ile hayata geçirdiği projelerden ilk akla geleni. Anadolu Caddesi'ndeki Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı. Kavşağın kıyı kenar çizgisi içinde kalan bölümü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından henüz imar planları onaylanmadan kaçak olarak inşa edildi. İnşaatların imar mevzuatına uygunluğunu denetlemesi gereken İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kıyı kenar çizgisinde kalan bölümünün imar planı onaylanmadan inşa ettiği Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı, kaçak duruma düştü. Başkan Aziz Kocaoğlu, kavşağın imar planlarının onaylanması konusunda Başbakan Binali Yıldırım'dan destek istedi. Yıldırım'ın talimatıyla beklenen onay geldi. Kavşak, "kaçak" olmaktan kurtuldu.


PLANA İŞLENEMEDİ

2015 yılında...