23 / 04 / 2024

Üçyol-Buca Metrosu için İzmir Büyükşehir'in Hazine garantisiz dış kredi izni uzatıldı!

Üçyol-Buca Metrosu için İzmir Büyükşehir'in Hazine garantisiz dış kredi izni uzatıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Buca Metro Projesi’nin finansman görüşmelerine devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, “Hazine garantisiz dış kredi” kullanma iznini bir yıl daha uzattı.



İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon Avro bütçesiyle  İzmir  tarihinin en büyük yatırımı olacak Üçyol-Buca Metro Hattı Projesi için Hazine garantisiz dış kredi sağlanması yönündeki görüşmelerine devam ediyor. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; bugüne kadar çeşitli uluslararası kuruluşlardan 490 milyon Avro’luk kaynağın ön onayını alan Büyükşehir, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na da başvurmuş ve “Hazine garantisiz dış kredi kullanma izni”nin süresinin uzatılmasını istemişti. 

Üçyol-Buca Metrosu için İzmir Büyükşehir in Hazine garantisiz dış kredi izni uzatıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden, “sürenin bir yıl uzatıldığına ilişkin onay yazısı” Büyükşehir Belediyesi’ne ulaştı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde İzmir’e yaptığı ziyarette konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiğini hatırlattı. Bu görüşme sonrası iznin çıktığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sayın Cumhurbaşkanımıza ilgileri için teşekkür ediyorum” dedi. 

Üçyol-Buca Metrosu için İzmir Büyükşehir in Hazine garantisiz dış kredi izni uzatıldı!

İHALE İLANI DUYURULDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, kendi kaynaklarıyla inşa edeceği Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesi ilanı, 13 Şubat itibariyle Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Tedarik Portalı’nda ve Fransız Kalkınma Ajansı resmi internet sitesinde yayımlanarak dünyaya açıklandı.

İhale ilanıyla istekli firmaların teklif vermesi ve tekliflerin değerlendirilmesi süreci başladı. Buca’ya nefes aldıracak projenin inşaatının en geç Kasım'da başlaması planlanıyor.

Üçyol-Buca Metro Hattı ihaleye çıkıyor!


Geri Dön