29 / 03 / 2024

izmir büyükşehir yatırımları

izmir büyükşehir yatırımları

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2018’de 2.5 milyar liranın üzerinde yatırım yaptı.

İzmir Büyükşehir 2016'da 2 milyar liranın üzerinde yatırım yaptı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2016’da 2 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdi. 13 yıllık toplam yatırım ise 12 milyar liraya ulaştı. Son 3 yıllık yatırımlar, geçen 5 yıllık dönemden yüzde 20 daha fazla oldu.

İzmir Büyükşehir'den yeni üst geçit!

İZBAN Torbalı hattının 6 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek açılış günü için son hazırlıklar yapılırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen istek üzerine hat üzerindeki yaya üst geçitlerine bir yenisini daha ekliyor.

İzmir Büyükşehir geçen yıl 755 milyon liralık yatırım yaptı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılında şehre 755 milyon liralık yatırım harcaması yaptı. Geçen yıla damgasını vuran işler arasında Evka-5 ve Ulukent katlı kavşaklarından Özdere ve Doğanbey arıtmalarına kadar onlarca önemli yatırım bulunuyor...

İzmir Büyükşehir'in deprem hazırlığı tam gaz: Bornova’da 61 bin 673 binanın kimlik belgesi tamam!

İzmir'in Bornova ilçesindeki 61 bin 673 binanın kimlik belgesi çıkartıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. İşte detaylar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi 45 milyar TL!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 45 milyar 100 milyon Türk Liraı şeklinde kabul edildi. Söz konusu bütçenin yüzde 41’lik kısmı yatırımlara ayrıldı. 

İzmir Büyükşehir'den büyük fırsat! İstanbul ve İzmir'de 17 imarlı arsa satacak! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul ve İzmir'de yer alan 17 adet arsayı satışa çıkardı. Yatırımcıların radarına giren ihale 13 Nisan 2023 tarihinde yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN KPSS şartsız personel alımı yapacak! Başvuru süresi dolmadan bakın!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN, KPSS şartı olmadan santral operatörü alımı yapacağını duyurdu. İşte detaylar...

Üçyol-Buca Metrosu için İzmir Büyükşehir'in Hazine garantisiz dış kredi izni uzatıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Buca Metro Projesi’nin finansman görüşmelerine devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, “Hazine garantisiz dış kredi” kullanma iznini bir yıl daha uzattı.

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

İzmir Büyükşehir Belediye binası için yıkım tartışması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Binası yıkılmalı mı yıkılmamalı mı tartışması sürüyor. Tunç Soyer ve İBB Meclis'i binanın yıkılması yönünde görüş savundu. İMO ise performans analizi yapılmasını önerdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden deprem çalışmalarına 200 milyonluk kaynak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 Mali Yılı bütçesinde yapılacak düzenlemeyle kentte deprem nedeniyle meydana gelen hasar ve yıkımların etkisini azaltma ve yaşanabilecek depreme yönelik çalışmalar için 200 milyon TL ayrılmasına karar verildi. 

Trabzon Büyükşehir yatırımları tam gaz!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehrin  ihtiyaçlarına yanıt verecek yatırımları sırası ile inşa etmeye devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Meclisinde 'gökdelen' tartışması!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Yatırımcının karşısında değiliz ama kentin silüetini bozacak olağan dışı ve çarpıcı yapılaşma tarzı olamaz. Büyükşehir belediye başkanımızın da bu konuda aynı hassasiyet içinde olduğunu geçmişteki beyanlarından biliyoruz" dedi...

İzmir Büyükşehir 2020 bütçesinde aslan payı altyapı ve ulaşım yatırımlarını!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 7 milyar 950 milyon TL'lik 2020 yılı bütçesi kabul edildi. Bütçenin yüzde 46’sı yatırımlara ayrıldı.

İzmir Büyükşehir'e imar yönetmeliği çağrısı!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne imar yönetmeliği çağrısında bulundu. Nasır, “Hazırlayın, biz de gerekeni yaparız” dedi.

Kayseri Büyükşehir yatırımları masaya yatırıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, dört ilçenin belediye başkanları ile yatırım toplantısı gerçekleştirdi.

izmir büyükşehir yatırımları Haberi

izmir büyükşehir yatırımları

Yatırım ve projelerini “Yerelde kalkınma” hedefiyle yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılında yine önemli projelere imza attı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Büyükşehir, geride bıraktığımız sene boyunca 1 milyar 963 milyon TL'lik yatırım harcamasının yanında, ilçe belediyelerinin projelerine de 18.7 milyon TL'lik maddi destek sağladı. ESHOT, İZSU ve şirketlerin yatırımlarıyla beraber Büyükşehir’in 2018 yılı toplam yatırım tutarı 2 milyar 518 milyon liraya yükseldi.

Kentlinin yaşam standartlarını yükselten İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılında kamulaştırma çalışmalarından altyapıya, tramvaydan metro yatırımlarına, tarihin korunması ve kentsel dönüşümden önemli çevre tesislerine kadar yüzlerce projeyi hayata geçirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı dönemde bir çok yatırımın da startını verdi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT,  İZSU ve belediye şirketlerinin yatırımlarıyla beraber 2004–2018 yılları arasında kentte 17 milyar 607...