28 / 03 / 2024

izmir büyüyor

izmir büyüyor

ABD'li araştırma kuruluşları Brookings Enstitüsü ve JP Morgan Chase tarafından hazırlanan 'Global Metro Monitor 2014' raporuna göre İzmir, dünyanın en hızlı büyüyen ikinci kenti seçildi.

İzmir Büyükşehir'in deprem hazırlığı tam gaz: Bornova’da 61 bin 673 binanın kimlik belgesi tamam!

İzmir'in Bornova ilçesindeki 61 bin 673 binanın kimlik belgesi çıkartıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. İşte detaylar...

MHR GYO Ataşehir kentsel dönüşüm projesi büyüyor!

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Ataşehir'de hayata geçirilmesi planlanan proje büyütülüyor. İşte MHR GYO Ataşehir projesi ile ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

Avrupa'da emlak krizi büyüyor! En büyük emlak şirketi iflas bayrağını çekti! 

Avrupa'da emlak krizi gittikçe büyüyor. Avrupa'nın en büyük emlak şirketlerinden Signa'ya bağlı iki dev emlak şirketi iflas bayrağını çekti. 

Ev sahibi ve kiracı krizi gittikçe büyüyor! İşin içine şimdi de silahlar girdi!

Konut sahibi ve kiracı sorunların gittikçe büyüyor. Bugün Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ev sahibi ile kiracı arasında kavga çıktı. Kavgada silah sesi duyulması üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Bodrum'da kaçak yapı sorunu büyüyor! İzinsiz ve mühürlenmiş 6 bin 765 bina var!

Bodrum'da artan nüfusla beraber kentleşme sorunu büyüyor. Kentte izinsiz ve mühürlenmiş 6 bin 765 bina var. 

Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları gittikçe büyüyor! Ev sahibi kiracısının ikametgahını sildirdi!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar gittikçe büyüyor. Antalya'da bir ev sahibi kiracısını tahliye etmek için ikametgahını sildirdi. İşte ayrıntılar...

Market rafları zamlandı çarşı pazar karıştı! Sepette yangın büyüyor!

Market zamları durdurulamadı. KDV ve ÖTV artışından sonra marketler fiyatlarını peş peşe güncelledi. Market rafları zamlandı çarşı pazar karıştı: Sepette yangın büyüyor....

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim büyüyor! Kalıcı çözümler şart!

Türkiye'de ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Konuyla ilgili Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Ayar ve Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, bu sorunların giderilmesi için kalıcı çözümlerin gerektiğini belirtti. 

İki büyük dünya devi arasında yaşanan ‘çip savaşı’ büyüyor

Amerika ile Çin arasında yaşanan ‘çip savaşı’ büyüyor. Çip savaşında ABD ve Çin arasında yaşanan gerilim, Çin'in elektronik şirketi Micron'a getirdiği yasakla beraber artarak devam ediyor.

Konut ve kira krizi giderek büyüyor! Kiralar 1 yılda yüzde 140 arttı!

Ülkemizde konut ve kira krizi git gide büyüyor. 2020'de başlayan pandemi süreciyle başlayan daha sonra kur artışının da etkileriyle yükselişi hız kazanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

Marmara depremi tartışması büyüyor! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara'yı anlattı: Bu bölge riskli! 

İstanbul'da da hissedilen depremlerden sonra tedirginlik artarken, uzman isimlerden de peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Marmara depremi tartışması büyüyor! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara'yı anlattı: Bu bölge riskli!

Ev sahibi ve kiracı tartışması büyüyor! İstediği zammı alamayan ev sahipleri mahkemeye koşuyor! 

Yüksek enflasyon ile artan yaşam pahalılığı konut kiralarının da katlanmasına neden oldu. Ev sahibi ve kiracı tartışması büyüyor! İstediği zammı alamayan ev sahipleri mahkemeye koşuyor! 

İşçi çıkarma furya gibi büyüyor! PayPal'da kervana katıldı

PayPal, maliyetleri düşüren en son büyük teknoloji şirketi haline gelirken yaklaşık 2.000 kişiyi veya çalışanlarının %7'sini çıkarıyor.

izmir büyüyor Haberi

izmir büyüyor


ABD'li araştırma şirketleri Brooking Enstitüsü ve JP Morgan Chase tarafından hazırlanan 'Global Metro Monitor 2014 Raporu' ile dünyanın geçtiğimiz yıl en hızlı büyüyen 300 metrepolünün sıralaması açıkladı. Zirvesinde Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı özerk bir yönetim bölgesi olan Macau'nun olduğu listede İzmir 2. sırada yer aldı. Listenin önlerinde Çin ve Türk şehirleri dikkat çekerken, 300 şehir arasında Türkiye'den İzmir 2., İstanbul 3., Bursa 4., Ankara ise 9. yükselen ekonomi olarak gösteriliyor.


Dubai'in 5'inci sırada yer bulduğu araştırmada Çin'den Kumning 6, Hangzhou 7, Xiamen ise 8'inci sırada. Avrupa'dan en iyi performansını 12. Olan Budapeşte'nin gösterdiği listede Avrupa ve ABD kentleri oldukça geride yer alıyor. İngiltere'nin başkenti Londra 26'ncı sırada yer alırken, Roma 274'üncü, Washington 275, Milano 277, Atina 280'nci. Araştırmada 2008'de başlayan...