25 / 04 / 2024

izmir efes müzesi yenilendimi

izmir efes müzesi yenilendimi

Kültür Bakanlığı’ na bağlı müzeler yenileniyor. Ziyaretçilerin algılarına hitap etmeyi hedefleyen Bakanlık; müzeleri inter aktif sunum, sanal canlandırma ve hologram gibi dijital teknolojilerle modernize ediyor...

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

İzmir Evrensel Çocuk Müzesi'nde sona gelindi!

Karşıyaka Belediyesi'nin hayata geçirdiği Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nün inşaatında sona gelindi.

İzmir Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı’nın temeli atılıyor!

Karşıyaka Belediyesi, prestij projelerinden ‘Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı’ için ilk kazmayı vuruyor.

İzmir Buca'ya köy müzesi kuruluyor!

KÖYLERİN yüzyıllar öncesinden bugüne uzanan kültürel serüvenini gelecek nesillere taşımak için harekete geçen Buca Belediyesi, İzmir’in ilk “Köy Müzesi"ni Buca Kaynaklar’a kurmaya hazırlanıyor.

İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi restore ediliyor!

Açık olduğu dönemde çok sayıda öğrencinin ziyaret ettiği, Cumhuriyet filmlerini izlediği İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi ve Türk Eğitim Tarihi ve Teknolojileri Müzesi'ni kurtarma çalışması başladı...

İzmir Medeniyetler Müzesi projesi arazi davasını bekliyor!

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mavişehir’de Opera binasını yapmak üzere uygulama projesini, Medeniyetler Müzesi için ise davalık olan Sümerbank arazisiyle ilgili kararı beklediklerini açıkladı

İzmir, Opera binası ve Medeniyetler Müzesi için beklemede!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mavişehir’de Opera binasını yapmak üzere uygulama projesini, Medeniyetler Müzesi için ise davalık olan Sümerbank arazisiyle ilgili kararı beklediklerini açıkladı.

İzmir Arkeoloji Müzesi'ne 300 eser kazandırıldı!

Yeşilova Höyüğü Kazı Başkanı Prof. Dr. Zafer Derin: 10 yılda ortaya koyduğumuz bulgularla kentin tarihini ortaya çıkardık. Bu yıl İzmir Arkeoloji Müzesi'ne teslim edeceğimiz eser sayımız 300'ü bulmaktadır." dedi.

İzmir Bergama'da Etnografya Müzesi ve Anı Evi açıldı!

Ülke genelinde kütüphaneler açan yazar Recai Şeyhoğlu'nun İzmir'in Bergama İlçesi'ne bağlı Demircidere Mahallesi'nde restore ettirdiği iki bina, Etnografya Müzesi ve Anı Evi olarak hizmete girdi.

Bergama ve Efes Müzesi ilçenin gelirini artırdı!

UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ne giren Bergama Müzesi'nin geliri ilk 5 ayda 31 bin liraya, aynı listeye girmeye aday Efes Antik Kenti'nin geliri de 3 milyon 200 bin liraya yükseldi.

Efes Müzesi'nin restorasyonu tamamlandı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, restorasyon çalışmaları tamamlanan Efes Müzesi’nin açılışını yaptı. Restorasyon ve teşhir tanzim çalışmaları tamamlanan Efes Müzesi törenle açıldı.

Yenilenen Selçuk Efes Müzesi ziyarete açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İzmir’in Selçuk ilçesinde onarılıp yeniden düzenlenen Efes Müzesinin açılışını yaptı. Müzenin onarımı, teşhir ve tanzimi için 7 milyona yakın harcama yapıldı.

İzmir Atatürk Müzesi açıldı!

İzmir Birinci Kordon'da restorasyonu tamamlanan Atatürk Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanı Çelik'in katıldığı törenle açıldı.

izmir efes müzesi yenilendimi Haberi

izmir efes müzesi yenilendimi


Bünyesinde 188 müze ve 131 ören yeri bulunduran Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzeleri sadece eserlerin sergilendiği, depolandığı soğuk mekânlar olmaktan çıkarmayı amaçlıyor. Bakanlık, müzeleri aynı zamanda ulusal ve uluslararası konferansların, seminerlerin düzenlendiği; çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirildiği; bilimsel yayınların yapıldığı ve Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunan eğitim ve kültür kurumları haline getirmek için kolları sıvadı. 


DEĞİŞİMİN REHBERİ DİJİTAL 


İnteraktif müze anlayışını yerleştirmek isteyen Bakanlık, 16 müzeyi elden geçiriyor. En çok üzerinde durulan konu ise ziyaretçilerin algısına hitap etme. Bakanlık teknolojinin tüm imkânlarından faydalanıyor. Tanıtım ve bilgilendirme amaçlı interaktif sunum, sanal canlandırma ve hologram gibi teknolojiler kullanılarak yenilenen müzeler, çağdaş müzecilik anlayışına uygun hale getiriliyor.   


TOPKAPI DA YENİLENİYOR


2014’te yeni haliyle açılması planlanan müzeler şöyle: Aksaray Müzesi, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Bartın Amasra...