25 / 04 / 2024

izmir emsal artış itiraz

izmir emsal artış itiraz

İzmir Bayraklı'da 30 Ekim 2020'de 6,9 büyüklüğünde deprem yaşandı. Deprem sonrasında askıya alınan imar plan notu değişikliğine itiraz edildi. Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Afetler Komsyonları, oy birliğiyle itirazların reddine karar verdi.

İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadı: Kentsel dönüşüme değil, kentsel değişime ihtiyaç var!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, İzmir'in 30 ilçesi olduğunu ve  her yerde inşaat yapıldığını belirterek İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadığını söyledi. 

Ne İstanbul ne İzmir! Türkiye’de satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172 ile o ilde!

Endeksa tarafından açıklanan Mayıs 2023 verilerine göre, Türkiye’de son 1 senede satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172’lik artışla Kırklareli’de, kiralık konutlarda ise en fazla değer artışı yüzde 249’luk artışla Hatay ve Malatya’da gerçekleşti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesinden işyeri hekimi personel alımı var! Hem de ikamet şartı olmadan, bu ilan kaçmaz!

İzmir’de yaşayıp da iş arayanlar için harika bir fırsat geldi! İzmir Büyükşehir Belediyesinde ikamet şartı olmadan işyeri hekimi personeli alımı başladı. Bu kadroda yer alabilmek için istenen başvuru şartlarını taşıyanlar için bir şans mevcut. İşte habere dair detaylar...

Milyonlarca ev sahibini ve kiracıyı ilgilendiriyor! Kira artışıyla ilgili yargıdan emsal karar çıktı! 

Antalya'da, yasal üst sınır olan yüzde 25 kira artışını kabul etmeyen konut sahibinin yaklaşık bir yıl önceki kontrat ile eş zamanlı imzalanan tahliye taahhütnamesine dayanarak yolladığı tebligat, kiracının eline geçmediği gerekçesiyle "usulsüz" kabul edildi. İşte detaylar...

Aidatlarla ilgili emsal karar! Artık yapılamayacak

Son yıllarda aidat ödemeleri kiralarla yarışıyor. Özellikle sitelerde masrafların artması nedeniyle aidatlara yapılan zam miktarı da arttı. Aidat ödemesinde sorun yaşayanlar ise, site ya da apartman yönetimleri tarafından çeşitli yaptırımlar uygulanıyor. Yargıtay'dan konu ile ilgili emsal niteliğind

Türkiye konut fiyat artışında dünyayı solladı! İstanbul, İzmir, Ankara zirvede!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, köşesinde Türkiye'deki konut fiyatlarını kaleme aldı. Yıldırım, Türkiye'nin konut fiyat artışında dünyayı solladığına dikkat çekti. İşte Yıldırım'ın o yazısı...

İzmir'deki emsal artışını yargıya taşıyan TMMOB'a tepki!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) üyeleri, ağır veya orta hasar görmüş binalar için emsal artışını kapsayan Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararını yargıya taşıyan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) tepki gösterdi.

Haydar Özkan'dan İzmir'deki emsal artışına tepki!

İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, İzmir'deki emsal artışa tepki gösterdi. Haydar Özkan, TMMOB’un emsal artışı olan imar planı plan notunun yürütmesinin iptali için yargıya başvurulmasını değerlendirdi.

Tunç Soyer Bayraklı'daki emsal artışı davasını değerlendirdi!

TMMOB ve İKK, emsal artışını içeren uygulama imar planı plan notunun sürtürülmesinin durdurulması ve reddi için İBB ve Bayraklı Belediyesi’ne dava açtı. Söz konusu davaya ilişkin İBB Başkanı Tunç Soyer açıklama yaptı.

TMMOB'dan İzmir'deki emsal artışına itiraz!

TMMOB İzmir İKK, İzmir'de emsal artışı imar planı notunun durdurulması ve iptal edilmesi için Bayraklı Belediyesi’ne dava açtı. Bayraklı Belediyesi’ne itiraz dilekçesi veren TMMOB İKK, itirazın ret edilmesi sonrasında hukuki süreci başlattı.

Haydar Özkan'dan İzmir'deki emsal artışının reddedilmesine tepki!

İzmir'de Bornova ve Karşıyaka belediyelerinin emsal artışı önerisi oy çokluğu ile reddedildi. Emsal kararın reddedilmesinin ardından İzmir Depremzedeleri Derneği Başkanı Haydar  Özkan durum değerlendirmesi yaptı. 

İzmir'in iki ilçesindeki emsal artışları reddedildi!

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin ardından İzmir genelinde 'emsal artışı' talepleri olmuştu. Büyükşehir Belediyesi Meclis komisyonları emsal artışı talebinde bulunan 2 ilçe için 'ret' kararı verdi.

İzmir Bayraklı'daki emsal artışına yapılan itirazlar reddedildi!

İzmir Bayraklı'da 30 Ekim 2020'de 6,9 büyüklüğünde deprem yaşandı. Deprem sonrasında askıya alınan imar plan notu değişikliğine itiraz edildi. Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Afetler Komsyonları, oy birliğiyle itirazların reddine karar verdi.

izmir emsal artış itiraz Haberi

izmir emsal artış itiraz

İzmir'de TMMOB bağlı meslek odaları ile depremzedeleri sık sık karşı karşıya getiren emsal artışı için Bayraklı'da askıya çıkarılan plan notu değişikliğine TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu itiraz etmişti. İtirazı inceleyen Bayraklı Beledyesi İmar, Hukuk, Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Afetler Komsyonları, itirazları oy birliği ile reddetme kararı aldı.

Ege'de Sonsöz'de yer alan Oktay Güçtekin'in haberine göre; İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6,9 şiddetindeki depremden sonra hasarlı binaların dönüşümü için gündeme gelen emsal artış tartışmaları hızla devam ediyor.

Depremde en fazla hasar alan ilçelerin başında gelen Bayraklı'da, Bayraklı Belediye Meclisi depremzedelerin istekleri sonrasında yüzde 10'luk emsal artış kararı almıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gelen gündem maddesi, Büyükşehir komisyonları tarafınca revize edilirken, yüzde 10'luk artış önerisi parselde yüzde 20, ada bazlı ise...