28 / 03 / 2024

İzmir Bayraklı'daki emsal artışına yapılan itirazlar reddedildi!

İzmir Bayraklı'daki emsal artışına yapılan itirazlar reddedildi!

İzmir Bayraklı'da 30 Ekim 2020'de 6,9 büyüklüğünde deprem yaşandı. Deprem sonrasında askıya alınan imar plan notu değişikliğine itiraz edildi. Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Afetler Komsyonları, oy birliğiyle itirazların reddine karar verdi.



İzmir'de TMMOB bağlı meslek odaları ile depremzedeleri sık sık karşı karşıya getiren emsal artışı için Bayraklı'da askıya çıkarılan plan notu değişikliğine TMMOB  İzmir  İl Koordinasyon Kurulu itiraz etmişti. İtirazı inceleyen Bayraklı Beledyesi İmar, Hukuk, Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Afetler Komsyonları, itirazları oy birliği ile reddetme kararı aldı.

Ege'de Sonsöz'de yer alan Oktay Güçtekin'in haberine göre; İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6,9 şiddetindeki depremden sonra hasarlı binaların dönüşümü için gündeme gelen emsal artış tartışmaları hızla devam ediyor.

İzmir Bayraklı daki emsal artışına yapılan itirazlar reddedildi!

Depremde en fazla hasar alan ilçelerin başında gelen Bayraklı'da, Bayraklı Belediye Meclisi depremzedelerin istekleri sonrasında yüzde 10'luk emsal artış kararı almıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gelen gündem maddesi, Büyükşehir komisyonları tarafınca revize edilirken, yüzde 10'luk artış önerisi parselde yüzde 20, ada bazlı ise yüzde 30 emsal artış olarak güncellenmişti.

 Büyükşehir'in kararı sonrasında ilçe için emsal artış revizyonlu haliyle kabul edilirken, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı odalar sık sık emsal artış teklifine itira ettiklerini belirtirken, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu askıya çıkarılan benzer artış kararına itiraz etmişti.

İzmir Bayraklı daki emsal artışına yapılan itirazlar reddedildi!
 

TMMOB RET KARARI

İmar, Hukuk, Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Afetler Komisyonları'nda konuşulan ilgili gündem maddesine ilişkin ise komisyonlar kararını verdi. TMMOB'un itirazını değerlendiren komisyon üyeleri, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Notu Önerisi'ne yapmış oldukları itirazı oy birliği ile reddetme kararı verdiler.

İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

 


Geri Dön