26 / 04 / 2024

izmir esnaf kira erteleme

izmir esnaf kira erteleme

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs sebebiyle alınan önlemleri açıkladı. Soyer, 3 ay esnaflardan kira alınmayacağını belirtti...

2023'te İzmir'de kira bedelleri yüzde 119 arttı: Mayıs'ta yüzde 40'a varan yeni yükseliş bekleniyor! 

İzmir'de 2023 yılı kira fiyatlarında yüzde 119 oranında bir yükseliş oldu. Mayıs ayında da yüzde 40'a varan yeni yükseliş bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Radisson Red Hotel İzmir'de kira garantili otel odası yatırımı fırsatı! Gayrimenkul yatırımında son trend!

Dünyaca ünlü otel markası Radisson'un Türkiye’de ilk defa İzmir’de hayata geçireceği Radisson Red Hotel'de kira garantili otel odası yatırımı fırsatı sunuluyor. İşte merak edilen detaylar... 

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2023 ne kadar? İstanbul, Ankara ve İzmir'de kira yardımı kaç TL? İşte il il kira yardımları

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2023 ne kadar? İstanbul, Ankara ve İzmir'de kira yardımı kaç TL? İşte il il kira yardımları...

'İş yeri kiralarına da yüzde 25 sınırı getirilsin'

Bu yılın Haziran ayında konut kiralarının artışına yüzde 25 zam sınırı getirilmiş ancak işyerleri bu uygulamanın dışında tutulmuştu. İş yeri sahipleri ve özellikle küçük esnaf kira artışından yakınarak kendileri için de sınırlama getirilmesini istiyor.

ODTÜ’deki işletmeler kira yardımı istiyor!

ODTÜ yönetimi, kiracılarından pandemi döneminde kapalı kaldıkları 18 aylık dönemin kirasını talep etti. Kirasını ödemeyen esnaf kira ödemeleri için yardım talep ediyor.

Manisa'da kira ve gelir desteğinden faydalanan esnaf sayısı TBMM'de!

Türkiye geneli ve Manisa ilinde kira ve gelir desteğinden faydalanan esnaf sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Milyonlarca esnafı ilgilendiriyor! Kira yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Esnafa kira yardımı için başvurular bitti. Peki milyonlarca esnafın merakla beklediği kira yardımı ve gelir kaybı desteği ödemeleri ne zaman yapılacak?

CHP'den esnafın kira borcuna yönelik öneri!

Manisa'da esnafı ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, pandemi süresi boyunca esnafın kira borçlarının ertelenmesi gerektiğini dile getirdi.

Afyonkarahisar esnafının kira çıkmazı!

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnaflar, kiralardan dert yandı. Dükkanlarını kapatma ihtimali olduğunu belirten esnaflar, kira ödemelerinde zorlandıklarını dile getirdi.

Hükümetten faaliyetlerini durduran esnafa müjde!

Koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetlerini durduran esnafa hükümetten müjde geldi. Yeni düzenleme ile pandemi döneminde iş yerini kapatan esnaf kira ödemelerinde muaf olacak. 

Bendevi Palandöken: Kira stopajı sıfırlanmalı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın en çok güçlük çektiği konunun kira stopajı olduğuna dikkat çekti. Palandöken, konuya ilişkin bir öneride bulundu.

Sezgin Tanrıkulu’nun esnaf kira sorununa yönelik teklifi beklemede!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun kiracı esnafın sorunlarını çözmeye ilişkin kanun teklifi 10 aydır TBMM’de komisyonda bekletiliyor.

Eskişehir Lokantacılar Odası'ndan esnaf kiralarına ilişkin açıklama!

Kovid-19 salgını sürecinde esnafın borçlarının biriktiğine vurgu yapan Eskişehir Lokantacılar Oda Başkanı Bahar Bilen, "Paket servisi haricinde iş yerini kapatmak zorunda kalan esnafın kira, elektrik, doğalgaz ve çalışanların maaşlarını devlet karşılamalı" dedi.

izmir esnaf kira erteleme Haberi

izmir esnaf kira erteleme

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs sebebiyle işleri kesilen esnaflardan 3 ay süreyle kira alınmayacağını duyurdu.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Tunç Soyer, koronavirüs ile mücadele kapsamında, esnaflardan kira alınmayacağını belirtti. Sosyal medyadaki hesabından duyuru yapan Soyer, şöyle konuştu:  

"Koronavirüs ile mücadele kapsamında esnafımız daha zor duruma düşmesin diye, isteyen kiracılarımızın Mart, Nisan ve Mayıs ayı kiralarını erteliyoruz. Ekonomi yönetimindeki gelişmelere göre gelecekte yeniden değerlendirme yapacağız. Sağlıklı gıdaya erişim çok daha önemli." 

Ankara Büyükşehir Belediyesi kiracılarının borçları 2 ay...