19 / 04 / 2024

izmir haberleşme müzesi nerede

izmir haberleşme müzesi nerede

İzmir’de Karşıyaka Belediyesi tarafından hayata geçirilen Haberleşme Müzesi düzenlenen törenle açıldı. Müzede 300 parça tarihi özelliklere sahip materyaller bulunuyor. Müze, Karşıyaka'nın altıncı müzesi olma özelliğini taşıyor...

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

İzmir Evrensel Çocuk Müzesi'nde sona gelindi!

Karşıyaka Belediyesi'nin hayata geçirdiği Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nün inşaatında sona gelindi.

İzmir Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı’nın temeli atılıyor!

Karşıyaka Belediyesi, prestij projelerinden ‘Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı’ için ilk kazmayı vuruyor.

İzmir Buca'ya köy müzesi kuruluyor!

KÖYLERİN yüzyıllar öncesinden bugüne uzanan kültürel serüvenini gelecek nesillere taşımak için harekete geçen Buca Belediyesi, İzmir’in ilk “Köy Müzesi"ni Buca Kaynaklar’a kurmaya hazırlanıyor.

Ahmet Arslan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu!

Binali Yıldırım'dan boşalan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koltuğuna Ahmet Arslan getirildi. Arslan İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'ni tamamladı.

İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi restore ediliyor!

Açık olduğu dönemde çok sayıda öğrencinin ziyaret ettiği, Cumhuriyet filmlerini izlediği İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi ve Türk Eğitim Tarihi ve Teknolojileri Müzesi'ni kurtarma çalışması başladı...

İzmir Medeniyetler Müzesi projesi arazi davasını bekliyor!

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mavişehir’de Opera binasını yapmak üzere uygulama projesini, Medeniyetler Müzesi için ise davalık olan Sümerbank arazisiyle ilgili kararı beklediklerini açıkladı

İzmir, Opera binası ve Medeniyetler Müzesi için beklemede!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mavişehir’de Opera binasını yapmak üzere uygulama projesini, Medeniyetler Müzesi için ise davalık olan Sümerbank arazisiyle ilgili kararı beklediklerini açıkladı.

İzmir Arkeoloji Müzesi'ne 300 eser kazandırıldı!

Yeşilova Höyüğü Kazı Başkanı Prof. Dr. Zafer Derin: 10 yılda ortaya koyduğumuz bulgularla kentin tarihini ortaya çıkardık. Bu yıl İzmir Arkeoloji Müzesi'ne teslim edeceğimiz eser sayımız 300'ü bulmaktadır." dedi.

İzmir Karşıyaka Belediyesi iki yeni anaokulu kuracak!

Yeni Girne Caddesi üzeri ve Mavişehir Cahar Dudayev Bulvarı'nda iki yeni anaokulu açacak. Yeni Girne'de Deniz Baykal Kültür Merkezi'ne taşınan Haberleşme Müzesi'nin yerine kurulacak olan anaokulu, 3 sınıfla 40 öğrenciye hizmet verecek.

Manisa Turgutlu Kent Müzesi için imzalar atıldı!

Turgutlu Belediyesi’nin Zafer Kalkınma Ajansı’ndan destek almaya hak kazanan “Turgutlu Kent Müzesi” projesi ile ilgili belediye ve ajans arasında sözleşme imzalandı.

İzmir Bergama'da Etnografya Müzesi ve Anı Evi açıldı!

Ülke genelinde kütüphaneler açan yazar Recai Şeyhoğlu'nun İzmir'in Bergama İlçesi'ne bağlı Demircidere Mahallesi'nde restore ettirdiği iki bina, Etnografya Müzesi ve Anı Evi olarak hizmete girdi.

İzmir Atatürk Müzesi açıldı!

İzmir Birinci Kordon'da restorasyonu tamamlanan Atatürk Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanı Çelik'in katıldığı törenle açıldı.

izmir haberleşme müzesi nerede Haberi

izmir haberleşme müzesi nerede


İzmir’de Karşıyaka Belediyesi tarafından hayata geçirilen Haberleşme Müzesi düzenlenen törenle açıldı. Müzede 300 parça tarihi özelliklere sahip manyetolu, çevirmeli ve tuşlu telefonlar, mors, telgraf, teleks, kripto cihazı, telefon santralleri, santral parçaları, operatör kulaklıklar, filatelik malzemeler, telefon kartları, sahra telsiz telefonları, radyolar, denizaltı radyo alıcı cihazları gibi materyaller bulunuyor.


Haberleşme tarihini bünyesinde barındıran müzenin açılışında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, müzelerin tarihin kütüphanesi olduğunu belirterek, “Karşıyaka’yı kütür ve turizm vizyonuyla geleceğe hazırlarken butik müzeleri itici güç olarak seçtik“ dedi. Sanayisi ve tarımı olmayan Karşıyaka’da turizm ve kültürü öne çıkarmak için başlattıkları çalışmalar kapsamında Karşıyaka’ya altıncı müzeyi kazandırdıklarını vurgulayan Durak, “Türk Telekom’da yıllarca çalışıp telefonları biriktiren Abdullah Erek’in önerisi ile yola çıktık. Bir inşaatın şantiyesi olarak kullanılan bu binayı yeniden planlayarak...