26 / 04 / 2024

izmir İmar barışı fırsatçıları

izmir İmar barışı fırsatçıları

Türkiye’nin akciğerleri olan ormanlık alanlara imar barışı fırsatçılarının göz diktiği ortaya çıktı. İzmir'in Buca ilçesinde uydu görüntüleriyle belirlenen talanın boyutu ise şaşkınlık yarattı.

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

İmar barışına rekor başvuru İzmir'den geldi!

İmar barışı için en çok başvuru İzmir'den geldi. Bölgedeki 811 bin 452 başvuru nüfusa göre oranlandığında İzmir, İstanbul ile Ankara’yı geride bıraktı.

İmar barışı fırsatçıları İzmir Seferihisar'da da boş durmadı!

İmar Barışı’nın halen yürürlükte olmasını fırsat bilenler, İzmir Seferihisar’ın Ürkmez ve Doğanbey mahallelerinde yeni binalar yaparak imar barışına başvuruyor.

İmar barışına rekor başvuru İzmir'den!

İmar barışı uygulamasına İzmir'den rekor başvuru geldi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak son verileri açıkladı. Albayrak, “Yaklaşık 1 milyon 500 bin başvuru alındı. Devletin kasasına 1 milyar 867 milyon lira girdi” diye konuştu.

İmar barışına en çok başvuru İzmir'den geldi!

İmar Barışı’nda Türkiye’nin en fazla başvuru yapılan kenti İzmir oldu. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, “İzmir’deki başvurulardan devletin kasasına 1 milyar 25 milyon lira para girdi” dedi.

İzmir'de imar barışında arabuluculuk yöntemiyle kriz sona erdi!

İzmir’in Aliağa ilçesinde 8 yıldır aynı binayı paylaşan Ayşe Özer, İmar Barışı kapsamında imar problemlerinin çözümünde arabuluculuk yöntemini seçti ve tapusu sorunu çözdü.

Hangi yapılar imar barışından faydalanamayacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan imar barışı düzenlemesi vatandaşlar tarafından oldukça ilgi gördü. İmar barışından faydalanmak isteyenler yapı kayıt belgesi almak için başvurularını hızla yapıyorlar. 

Valiliklerden vatandaşlara imar barışı uyarısı!

Türkiye genelinde başlatılan İmar Barışı kapsamında uygulamayı fırsat bilen bazı vatandaşlar kaçak yapı inşaatlarına başladı. Valilik, konu ile ilgili vatandaşları uyaran bildiri yayınladı.

İmar barışı yaylalarda elektrik sorununu çözecek!

Karadeniz yaylalarındaki ruhsatsız evleri de kapsayan İmar Barışı, yayla evlerinin elektrik sorununu da çözeceği belirtiliyor.

İmar barışı hangi yapıları kapsar?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışında yapı sınıfı nedir?

İmar barışı başvuru formunda doldurulması gereken bilgiler arasında yapı sınıfı da yer alıyor. Peki, imar barışında yapı sınıfı nedir? 

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

izmir İmar barışı fırsatçıları Haberi

izmir İmar barışı fırsatçıları


İzmir Buca’da akıllara durgunluk veren bir talan olayı yaşandı. Karar gazetesinde yer alan habere göre, Buca Belesiyesi’nin uydu görüntüleriyle ortaya çıkardığı olayda, bazı fırsatçıların orman alanlarını yok edip imar barışından faydalanmak istediği tespit edildi. Yaşanan olayda, kentin yeşil varlığını korumak için havadan ve karadan kaçak yapıları engelleme çalışmalarına son dürat devam eden belediye ekipleri, Buca ormanlarında imar affı fırsatçılarının 40 bin metrekarelik alana zarar verdiğini ortaya çıkardı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan ve imar affı olarak bilinen “Yapı Kayıt Belgesi” düzenlemesinin sona ermesine rağmen, bu yasadan faydalanabilmek için Buca’nın ormanlık alanlarındaki ormanların tahrip edilerek yeni kaçak yapılar inşa edildiği belirlendi.  

Kırıklar, Kaynaklar, Belenbaşı, Karacaağaç ve Doğancılar bölgesinde yeşil talanına karşı teyakkuza geçen ekipler, uydu görüntüleri aracılığıyla Kırıklar Mahallesi Delioğlan...