25 / 04 / 2024

izmir Kadifekale Agora Kemeraltı projesi

izmir Kadifekale Agora Kemeraltı projesi

270 hektarlık Kadifekale-Agora-Kemeraltı tarihi aksını yeniden ayağa kaldırabilmek için peşpeşe önemli hamleler yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, “İzmirTarih” adını verdiği projede üniversitelerden de tam destek aldı.

İzmir Agora - Kadifekale Teleferik Projesi'nde son durum ne?

İzmir Agora‘dan Kadifekale’ye yapılacak olan teleferik projesinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

İzmir Kadifekale'de parsel sorunu evsiz bıraktı!

İzmir Kadifekale'de yapılan yıkımlarda yaşanan sorunlar bitmiyor. Kadifekale halkı parsellerde yaşanan belirsizlikler nedeniyle evsiz kalma riskiyle karşı karşıya kaldı.

İzmir Kadifekale çarpık yapılaşmadan kurtarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin - simgelerinden olan Kadifekale’yi adım adım çarpık yapılaşmadan kurtarmaya çalışıyor.  Belediye, bölgede yaklaşık 30 bin ağaç ve 70 bin çalı dikimi yaparak yeşil dokuyu güçlendirdi. 

İzmir Kemeraltı-Agora-Kadifekale çekim merkezi olacak!

Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kamu, sivil toplum ve özel sektörden toplam 123 ortağa sahip olan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş., 252 hektarlık Kemeraltı-Agora-Kadifekale bölgesinin "çekim merkezi" haline getirilmesi için çalışmalara başladı.

Kadifekale-Agora-Kemeraltı aksı yeniden ayağa kalkıyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale-Agora-Kemeraltı tarihi aksını yeniden ayağa kaldırıyor.

İzmir Kadifekale'deki kamulaştırmalar tamamlanıyor!

Kadifekale'ye yeni bir kent ormanı kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez bölgedeki tarihi mirasın ortaya çıkarılması için örnek bir çalışmaya daha imza atıyor.

İzmir Kadifekale'de kamulaştırılan evler kiraya verildi!

İzmir'in Kadifekale bölgesindeki Antik Roma Tiyatrosu'nun ortaya çıkarılması için yapılacak kazı çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılıp, bedelleri sahiplerine ödenen evlerden bazılarının, eski sahipleri tarafından Suriyelilere kiraya verildiği ortaya çıktı.

İzmir Karşıyaka Agora AVM, Çiğli'de açılacak!

Agora AVM İcra Kurulu Başkanı Hasan Noyan, "Balçova Agora'yı 13 yıldır 101 milyon 800 bin kişi ziyaret etti. Biz de İzmir Karşıyaka'ya Agora'yı getireceğiz" dedi.

İzmir Kadifekale'ye zemin iyileştirme çalışmaları yapılacak!

Kadifekale'deki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 2121 konutun yıkılması sonucu ortaya çıkan 440 bin metrekarelik alana yaklaşık 13 bin ağaç, 12 bin çalı dikilmişti. Ağaçlandırmaya ek olarak yeni bir yeşillendirme çalışması başlatılıyor.

İzmir Kadifekale'de yıkılan binaların yerine yeşil alan yapılacak!

İzmir Kadifekale semtinde 440 bin metrekarelik alanda çarpık yapılaşmanın önüne geçildi, yıkılan binaların yerine yeşil bir alan yaratıldı. Bu alana 13 bin ağaç, 12 bin çalı dikildi...

İzmir'in Sakarya Mahallesi'ndeki tarihi evler yıkılmaya yüz tutuyor!

Agora ile Kadifekale’yi birbirine bağlayan efsane tünelin yer aldığı Sakarya Mahallesi’nde bugün Roman vatandaşlar yaşıyor.

İzmir Tarih Projesi'nde son durum!

Agora, Kadifekale ve Kemeraltı üçgeni içinde kalan eskimiş yapıları kamulaştırılarak ticari fonksiyon yüklemeyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bölgeyi bu kez “alıcı gözüyle” inceledi.

İzmir Tarih Projesi'nde 3. etap çalışmalarına başlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora-Kadifekale-Kemeraltı aksında, "tarihi mirası korurken, alandaki ekonomik ve sosyal yaşamı da canlandırmak" hedefiyle yürüttüğü Tarih Projesi’nde 3’üncü etap çalışmalara başladı.

izmir Kadifekale Agora Kemeraltı projesi Haberi

izmir Kadifekale Agora Kemeraltı projesi


270 hektarlık Kadifekale-Agora-Kemeraltı tarihi aksını yeniden ayağa kaldırabilmek için peşpeşe önemli hamleler yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, “İzmirTarih” adını verdiği projede üniversitelerden de tam destek aldı. Rektörlerle bir araya gelen Başkan Kocaoğlu, “1895 yılında çekilen İzmir fotoğrafına dönmek istiyoruz. Eylül ayından itibaren çalışmalarımıza hız vereceğiz” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentlilerin tarihle ilişkisini güçlendirmek amacıyla başlatılan ‘İzmirTarih’ projesi kapsamında, üniversite rektörleri ve temsilcileriyle bir araya geldi.

Hazırlanan stratejik plan doğrultusunda daha önce İzmir iş dünyasının önde gelen isimleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, akademisyenler ve şehir plancılarından oluşan kanaat önderleriyle buluşan Başkan Kocaoğlu, İzmirTarih Projesi’ni bu kez Tarihi Asansör’de Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Oğuz Esen, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Seyfullah Çevik, Şifa Üniversitesi...