25 / 04 / 2024

izmir Kent Expo

izmir Kent Expo

Kentsel dönüşüme ışık tutması, kentlerin çağdaş altyapı ve görünüme kavuşturulması ve sektörü bir araya getirmesi açısından önem taşıyan "Kent Expo Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı" İzmir'de 16-19 Ekim tarihlerinde organize edilecek.

CVS Hava Kent yeni konut projeleri için düğmeye bastı! Hedefinde İzmir, Muğla ve Ankara var! 

Kooperatif modeliyle mega kent İstanbul’da markalı konut projeleri hayata geçiren CVS Hava Kent, Anadolu’da projeler geliştirmek için düğmeye bastı.

İzmir nasıl dirençli kent olur?

İzmir’de 30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem ve 2 Şubat 2021 tarihinde yaşanan sel felaketi, dirençli kent kavramının önemini gözler önüne serdi. Uzmanlar, afete hazırlık ve dirençli kent konularında açıklamalar yaptı...

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

İzmir Kent Onkoloji Merkezi yeni yılda açılacak!

350 yatak kapasitesine ulaşacak olan Kent Hastanesi, 2018 yılının başında hizmete girecek. Hastane 40 bin metrekare büyüklüğe sahip.

İzmir'de küçük sanayi siteleri kent dışına taşınıyor!

Bakan Özlü’nün küçük sanayi sitelerinin kent dışına taşınacağını açıklamasının ardından gözler İzmir’deki 2 milyon metrekare büyüklükteki 7 bölgeye çevrildi. İzmir’in önünü açacak projeyle kente 20 milyar liralık yatırımla 35 bin konut, 15 bin dükkan ve onlarca AVM yapılabilecek

İzmir Yeni Kent Merkezi imar planına iptal davası!

Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, bakanlığın İzmir Yeni Kent Merkezi’nde 140 bin metrekarelik Tariş arazilerini kapsayan ve Mayıs ayında onaylanan imar planlarının iptali için dava açtı.

İzmir Karabağlar'a yeni kent meydanı geliyor!

İzmir'de Alyanak Bulvarı üzerinde bulunan 4 hektarlık alana kent meydanı yapacak. Meydanda açık otoparklar, meydan, çocuk oyun alanları ve dinlenme alanları yer alacak.

İzmir Yeni Kent Merkezi'nin imar planları için görüşülecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yeni Kent Merkezi Salhane Bölgesi 1/1000'lik planlarıyla ilgili ilk kez konuştu. Kocaoğlu, planın bu ay Büyükşehir Meclisi'nde görüşüleceğini söyledi.

Temel Yıldırım'dan İzmir kent planına eleştiri!

AK Parti Konak İlçe Başkanı Yıldırım, Konak Belediyesinin görevini yapmadığını bölgenin imarsızlığa terkedildiğini söyledi.

İzmir Yeni Kent Merkezi planlarına Konak Meclisi'nden ret!

Yeni kent merkezinin Konak Belediyesi sınırları içerisinde kalan 1/1000 ölçekli imar plan notları Konak Belediye Meclisi'nde reddedildi

İzmir Yeni Kent Merkezi imar planı 2. kez mecliste!

İzmir Alsancak Liman arkası ve Salhane bölgesini kapsayan Yeni Kent Merkezi plan notlarının iptali üzerine 1/1000'lik planlar yarın ikinci kez Konak Meclisi'ne gelecek.

İzmir Yeni Kent Merkezi'nde imar krizi!

İZMİR Yeni Kent Merkezi İmar Planlarında 2013 yılında yapılan plan notu ve lejant değişiklikleri imar krizine dönüştü.

İzmir Yeni Kent Merkezi planları Şubat'a ertelendi!

Konak Belediye Meclisi, iptal edilen 'İzmir'in Yeni Kent Merkezi' planlarını, imar komisyonundaki çalışmaları tamamlanmadığı için ocak toplantısında oylayamadı.

izmir Kent Expo Haberi

izmir Kent Expo


Türkiye'deki kentsel dönüşüm konusunda karşılaşılan sorunlara ışık tutması, kentlerin çağdaş altyapı ve görünüme kavuşturulması ve sektörü bir araya getirmesi açısından önem taşıyan "Kent Expo Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı" İzmir'de 16-19 Ekim tarihlerinde organize edilecek. Fuar "Kentsel Dönüşüm ve İzmir" konulu seminere de ev sahipliği yapacak. İZFAŞ ve Ege Belediyeler Birliği işbirliği ile organize edilen seminer, 16 Ekim 2014 saat 15.00'te İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda gerçekleşecek. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun konuşmacı olarak katılacağı seminerde, "Kentsel Dönüşüm ve İzmir" her boyutuyla ele alınacak. 


9...