20 / 04 / 2024

İzmir kıyı şeridi düzenleme

İzmir kıyı şeridi düzenleme

40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanmasını hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” çerçevesinde Pasaport, Konak Pier-Karataş ve Üçkuyular-Göztepe İskele arasındaki sahil şeridini düzenledi

Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı!

Şehir yaşamının gürültüsü ve stresinden uzak doğayla iç içe olan Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı başladı.

Arsago, Köyüm İzmir Vista projesinin lansmanını yaptı!

Arsago, İzmir’deki yeni projesi Köyüm İzmir Vista'nı düzenlediği lansmanda tanıttı. Arsago imsası taşıyan Köyüm İzmir Vista, doğayla iç içe, sakin bir yaşamı tercih edenlere için çeşitli fırsatlar sunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'deprem bölgesinde inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu' duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yaşanan İzmir depreminin ardından başlatılan konut ve köy evi inşaatı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu söyledi.

Büyük deprem sonrasında İskenderun’da kıyı şeridi tam 1 metre çökmüş!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin Hatay'ın kıyı şeridinde yol açtığı yıkıntı, su altı kameralarıyla kaydedildi. İskenderun, Arsuz ve Samandağ ilçelerinde yapılan çekimlerde fay hattının denizaltındaki tahribatı görüntülendi.

Foça Tatil Köyü 49 yıllığına özelleştiriliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), İzmir'de yer alan Foça Tatil Köyü'nün 49 yıllığına "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirileceğini duyurdu.

Uzmanlar kıyı kesimleri uyardı!

İzmir fayının kırılması durumunda özellikle şehrin kıyı ve ova bölgeleri üzerindeki binalar hasar görecek. 6.5 -7 üzeri büyüklükteki depremde kayalık bölgeler daha az etkilenecek. Yerbilimciler acil olarak önlem alınması uyarısını yapıyor. 

Konak’ta kıyı düzenlemesinin imar planları yargıya taşındı!

İzmir Büyükşehir’in Konak’ta bulunan kıyı düzenlemesiyle ilgili oluşturulan imar planları yargıya konu edildi. Tayin edilen bilirkişi, tramvay hattının 25 bin ölçekli plana işli olmadığı sonucuna vardı.

Çeşme ve Urla kıyılarına golf sahası mı yapılacak?

İzmir Çeşme ve Urla'daki 511 arazi ile ilgili acele kamulaştırma kararı alınmıştı. SİT ve kıyı alanları kamulaştırılırken, mera ve tarım arazileri ise golf sahası olacak.

Sazak Köyü ‘kentsel SİT alanı’ ilan edildi!

İzmir’in Karaburun ilçesinde bulunan Sazak köyü, tahliye edilmesinden yıllar sonra İzmir 1 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından ‘Kentsel SİT alanı’ ilan edildi. 

Gizem Karaca: İzmir'deyim, köy hayatı yaşıyorum!

Evlenip İzmir'de yaşamaya başlayan Gizem Karaca önceki gün Nişantaşı'nda görüntülendi. Güzel oyunca köy hayatını çok sevdiğini anlattı.

İzmir Foça Tatil Köyü'nün kiralanma ihalesi TBMM'de!

İzmir Foça Tatil Köyü'nün kiralanması ihalesini alan firmanın beklediği onaya ve bu alanın değerlendirilmesi meclis gündemine taşındı. CHPli Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tatil anlayışı köy konseptine geçiyor!

Ege'nin sakin yöreleri, tatilini kalabalık sahiller yerine taş evler, çiçekli bahçeler ve köy atmosferinde geçirmek isteyenleri ağırlıyor. İzmir'e yaklaşık 110 kilometre uzaklıkta bulunan Salman Mahallesi'nde tarihi Rum yapılarında tatilinizi köy evinde geçirebiliyorsunuz.

Foça Tatil Köyü'nün kiralanması için onay bekleniyor!

İzmir Foça Tatil Köyü'nün kiralanması ihalesini alan firmanın beklediği onay ve bu alanın değerlendirilmesi meclis gündemine taşındı. CHPli Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir kıyı şeridi düzenleme Haberi

İzmir kıyı şeridi düzenleme

İzmirlilerin denizle bağının güçlendirilmesi için Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanmasını hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” çerçevesinde Pasaport, Konak Pier-Karataş ve Üçkuyular-Göztepe İskele arasındaki sahil şeridini düzenledi. Kıyının kalan bölümleri için yapım öncesi hazırlıklarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da bu alanlarda özel servis birimlerini oluşturuyor. Sahil şeridini daha rahat ve estetik hale getirecek düzenlemeler kapsamında projelendirilen tuvaletlerin ilki Alsancak İskelesi önüne yerleştirildi. Bu bölgelerde oluşan ihtiyacı karşılamak için harekete geçen ve bu konuda en modern çözümü arayan Büyükşehir Belediyesi, daha önce yine Kordon’a yerleştirdiği ahşap görünümlü tuvaleti kullanan İzmirlilerin önerileri doğrultusunda, ileri teknoloji ürünü olan yeni bir tip proje oluşturdu. Yine İzmirlilerin görüşleri doğrultusunda daha da geliştirilebilecek tuvaletlerden uygun alanlara 4 tane...