20 / 04 / 2024

izmir liman inşaatı

izmir liman inşaatı

İzmir Aliağa’da yeni yapılacak liman için Kyme antik kenti belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı liman için hazırlanan imar planına yıl sonunda onay verdi. Proje kapsamında 88 bin metrekarelik dolgu yapılacak. Arkeolojik niteliği 1. dereceden 3. dereceye düşürülen antik kentin önemli bir bölümü

Otoskop 2 İzmir projesinin inşaatı başlıyor! 479 konutluk yeni proje!

S.S. İzmir Otoskop 2 Konut Yapı Kooperatifi'nin İzmir Gaziemir'de inşa edeceği yeni projesinin inşaat çalışmaları resmen başlıyor. 479 adet konutun yer alacağı proje 259 milyon 491 bin 759 TL'ye mal olacak.

Kuzey Limanı İnşaat Ve Danışmanlık Bilgi Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Kuzey Limanı İnşaat Ve Danışmanlık Bilgi Teknolojileri Anonim Şirketi Aleksandr Drozdov tarafından kuruldu.

Mosinjproekt, İzmir metrosunun inşaat ihalesine katıldı!

Moskova hükümetine ait olan 'Mosinjproekt' şirketi, İzmir metrosunun inşaat ihalesine katıldığını resmen duyurdu.

Rize İyidere Lojistik Limanı İnşaatı Projesi için kamulaştırma kararı!

Rize İyidere Lojistik Limanı İnşaatı Projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Sevda Erdan Kılıç'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı inşaatı eleştirisi!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın, inşaat hatalarıyla dolu olduğunu, bu nedenle oluşan yapısal bozuklukların da limanı amatör balıkçı iskelesine dönüştürdüğünü iddia etti.

Hatay Madenli Yat Limanı ile Su Sporları Merkezi inşaatında sona gelindi!

Hatay'ın Arsuz ilçesinde 106 yatın demir atabileceği Madenli Yat Limanı ile Su Sporları Merkezi inşaatında sona geliniyor...

Filyos Liman Projesi inşaatının yüzde 67’si tamam!

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit’ün rüya projesi olarak bilinen Filyos Liman Projesi’nde sona yaklaşıldı. Zonguldak Çaycuma'da yapılan projenin inşaatının yüzde 67’si tamamlandı.

Zonguldak Limanı projesinin inşaatı başlıyor!

Zonguldak’ta normalleşme süreci ile Liman Projesi'nin inşaatı başlayacak...

Katar, Somali'deki Hobyo Limanı inşaat projesine start verdi!

Katar yönetimi, Somali'nin Galmudug eyaletindeki Hobyo Limanı inşaat projesi için düğmeye bastı.

4 yıldır inşaatı süren yat limanı sayısı TBMM'de!

2016-2019 yılları arasında yap işlet devret modeli ile ihale edilen ve inşaatı devam eden yat limanı sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmir'de inşaatı devam eden statların durumu!

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, "Gençlik ve Spor Bakanlığı, Karşıyaka Stadı için inşaat ruhsatı alınmadan ihale yapmak istemiyor" dedi...

İzmir'de inşaat sektörü büyümesini sürdürecek!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, İzmir'de inşaat sektörü hakkında açıklamalar yaptı. Necip Nasır, İzmir'de inşaat sektörü büyümesini sürdürecek diye konuştu. 

Kürşat Ayhan: İnşaat sektörü en güvenli liman!

Aymor Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan, "Ekonomide risklerin arttığı Eylül'de konut satışlarında yaşanan rekor artış, inşaat sektörünün en güvenli liman olduğunun göstergesidir" dedi.

izmir liman inşaatı Haberi

izmir liman inşaatı

İzmir'in Aliağa İlçesi Çakmaklı Mahallesi'nde yeni liman yapılmasına karar verildi. Sözcü'den Gökmen Ulu'nun haberine göre; belirlenen liman sahası şehrin güneybatısında, Nemrut Körfezi'nin güneyinde, Namura (Namurt) Koyu'nda bulunuyor. Burada 3 bin yıllık Kyme antik kenti yer alıyor. 

ÖNCE SİT DERECESİ DÜŞÜRÜLDÜ

Ören yeri birinci derecede arkeolojik sit alanıydı. İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Kurulu, 28 Mart 2019 tarihinde, 2253 sayılı kararla antik kentin liman inşaatı sahasında kalan kısmının niteliğini üçüncü derece sit alanı olarak değiştirmişti. 

BAKANLIK PLANLARI ONAYLADI

Liman Amaçlı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve  Üçüncü Derece Arkelojik Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım Planı'na 31 Aralık 2020 günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onay verildi. Planlar 29 Ocak 2021'e kadar askıda kalacak.

88 METREKARE DOLGU YAPILACAK

Nemrut Limanı'nın mevcut iskelesi...