29 / 03 / 2024

İzmir Manisa Çevre Düzeni Planı son durum

İzmir Manisa Çevre Düzeni Planı son durum

İzmir Manisa Çevre Düzeni Planı'na ve planda bazı kıyıların, ormanlık alanların ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açılması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

İzmir Manisa Çevre Düzeni Planı askıya çıktı!

İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı dün ikinci kez askıya çıktı. 30 gün boyunca askıda kalacak olan planlar 6 Şubat 2015 tarihinde askıdan inecek.

11 il için flaş karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete'de yayımlandı!

İstanbul, Antalya, İzmir, Manisa, Trabzon, Balıkesir, Kütahya, Muğla, Mersin, Sivas, ve Yozgat'ta bazı alanların orman sınırları dışına çıkarılmasına karar verildi. Söz konusu karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milli Emlak yüzde 20 indirimle 5 gayrimenkul satacak!

Manisa, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Manisa'daki 5 gayrimenkulü satışa çıkardı. Satış ihaleleri 7 Aralık tarihinde yapılacak.

Milli Emlak'tan Manisa'da satılık gayrimenkul!

Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Manisa Şehzadeler'de yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış ihalesi 7 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

İller Bankası 9 ildeki 27 arsayı satıyor! Arsa alacaklara yüzde 25 peşinat ve 24 ay vade fırsatı!

İller Bankası, Ankara, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin ve Muğla illlerinde yer alan 27 adet arsayı satıyor. Peki 9 ilde yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Milli Emlak'tan Manisa'da arsa karşılığı ihalesi!

Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Manisa'nın Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde arsa karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek. İşte detaylar...

Mülkiyeti hazineye ait taşınır ve taşınmazlar kiraya verilecek! Bu fırsat kaçmaz!

Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değikliği İl Müdürlüğü tarafından Manisa ili, Şehzadeler ilçesinde yer alan taşınır ve taşınmazlar kiraya verilecek.

18 il için acele kamulaştırma kararı!

Adana, Osmaniye, Kayseri, Ankara, Bartın, Bilecik, Denizli, Gaziantep, Hatay, İzmir, Manisa, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Manisa, Mersin, Zonguldak sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için acele kamulaştırılması kararı verildi. 

İzmir'de deprem değerlendirme ve koordinasyon toplantısı yapıldı!

İzmir'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında deprem değerlendirme ve koordinasyon toplantısı yapıldı

Manisa'da 17.8 milyon TL'ye satılık 4 gayrimenkul!

Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Manisa Şehzadeler'de yer alan 3 adet gayrimenkulü 17 milyon 797 bin 390 TL bedelle satışa çıkardı.

Manisa'da 17.8 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Manisa Şehzadeler'de yer alan 3 adet gayrimenkulü 17 milyon 797 bin 390 TL bedelle satışa çıkardı.

Mimarlar Odası'ndan İzmir'in imar planları için çağrı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı ile üst ölçekli İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın ortak akıl ile hazırlanması için çağrıda bulundu.

Manisa'da 2.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Manisa Keçiliköy'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış bedeli 2 milyon 558 bin 839 TL olarak belirlendi.

İnşaat sektörü hareketlenecek, satışlar artacak!

İzmir ve çevre illerde çok sayıda konut ve işyeri inşa eden işadamı Latif Aydemir, Eylül ayından itibaren inşaat sektörünün canlanacağını, satışların artacağını söyledi.

İzmir Manisa Çevre Düzeni Planı son durum Haberi

İzmir Manisa Çevre Düzeni Planı son durum

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Manisa Çevre Düzeni Planı'na ve planda bazı kıyıların, ormanlık alanların ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bakan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bakan, ''Tarım alanları ile ağaçlandırılacak alanları sanayi ve yapılaşmaya açan İzmir Manisa Çevre Düzeni Planı, bilimsellikten, hukuktan ve planlama ilke ve esaslarından yoksun olması gerekçesiyle Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından yargıya taşınarak iptali istenmiştir. İzmir-Manisa 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı 2014 yılında yayımlanmış, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da geçtiğimiz aylarda askıya çıkarılmıştır. Planların amacı yaklaşık 20 bine yakın hektar alanın imara açılarak İzmir’i 2025 yılında takribi 5,5 milyon olması beklenen nüfus ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlemek olsa da, imara açılması planlanan alanların önemli...