29 / 03 / 2024

izmir merkez bankası başbakanlık ofisi

izmir merkez bankası başbakanlık ofisi

Başbakan Ahmet Davutoğlu 24 Mayıs'ta İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı'nın hemen karşısındaki Merkez Bankası'nın iki katında oluşturulan Başbakanlık Ofisi'nin açılışını yapacak. Merkez Bankası, seçimden sonra bu binadan taşınacak.

Merkez Bankası'ndan İstanbul Finans Merkezi'ne Selçuklu yıldızı!

Merkez Bankası’nın İstanbul Finans Merkezi’ndeki binası Mimar Sinan’ın eserlerinden ilham alınarak tasarlandı. Finans Merkezi’nin ‘merkezi’ ve haritadaki yeri Merkez Bankası’nın 54 katlı kulesi olacak. Bina sekiz köşeli Selçuklu yıldızı ile bitirilecek.

Merkez Bankası konut kredilerinde indirime gidiyor!

Bankalar geçen ay başta konutta olmak üzere faiz indirimine başlamıştı. Ancak indirimin arkası gelmemişti. Sebebi ise maliyet. Merkez Bankası, bankaların maliyetini düşürecek yeni bir adım daha attı. İşte o haber...

Merkez Bankası zorunlu karşılık oranlarını düşürdü!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türk lirası zorunlu karşılık oranlarını tüm vade dilimlerinde 50 baz puan indirdi.

Sektör temsilcileri Merkez Bankası’nın faiz indirimini değerlendirdi!

İstanbul Tüccarlar Kulübü Başkanı İlker Önel, ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan ve Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, Merkez Bankası’nın faiz indirimini değerlendirdi.

Merkez Bankası yine faiz indirdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, gecelik marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 8,75'ten yüzde 8,50'ye indirdi.

Merkez Bankası yönetimine Emrah Şener'in getirilmesi planlanıyor!

Merkez Bankası'nda (TCMB) halihazırda boş bulunan iki başkan yardımcılığından birine Özyeğin Üniversitesi'nden Emrah Şener'in getirilmesi planlanıyor.

Azerbaycan Merkez Bankası faiz oranlarını yükseltti!

Azerbaycan Merkez Bankası, faiz oranlarını 2,5 puan yükseltti. Kararın ulusal para birimi manata olan güveni artırmak amacıyla alındığı kaydedildi.

İngiltere Merkez Bankası ek faiz indirimine gidebilir!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney politika faiz oranının 0,25 azaltılmasının ardından önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulması halinde daha fazla faiz indirimine gidilebileceği mesajını verdi.

İngiltere Merkez Bankası faiz oranını indirdi!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından politika faizinin yüzde 0,50’den yüzde 0,25 seviyesine çekilerek varlık alım programının da 435 milyar sterline yükseltildiği açıklandı.

Merkez Bankası faiz indirmine ara vermemeli!

ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, "Merkez Bankası, enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesini bahane ederek faiz indirimlerine ara vermemeli" dedi.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı iş dünyasına moral veriyor!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Merkez Bankası'nın faiz indirimi hakkında açıklama yaptı. İşte Kuzu'nun indirim açıklaması..

Merkez Bankası'nın indirimi olumlu gelişmelere neden olacak!

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, Merkez Bankası'nın yaptığı faiz indirimini yorumladı. Şimşek, " Merkez Bankası’nın bu kararı hem reel hem de finans sektöründe olumlu gelişmelere neden olacaktır. " dedi.

Merkez Bankası'ndan faiz indirimi!

Para Politikası Kurulu açıklamasından: "Marjinal fonlama oranı yüzde 9'dan yüzde 8,75'e indirilmiş, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25 ve bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,5 düzeyinde sabit tutulmuştur" denildi.

izmir merkez bankası başbakanlık ofisi Haberi

izmir merkez bankası başbakanlık ofisi


Başbakan Ahmet Davutoğlu, 24 Mayıs'ta miting için geleceği İzmir'de Büyükşehir Belediye Sarayı'nın hemen yanındaki Merkez Bankası binasında hazırlanan Başbakanlık Ofisi'ni hizmete açacak. 


Rekor katılım bekleniyor

Davutoğlu, 23 Mayıs Cumartesi akşamı geleceği İzmir'de Kaya Termal Otel'de sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve işadamları ile yemek yiyecek. Başbakan, 24 Mayıs'ta saat 11.00'de İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı'nın hemen karşısındaki Merkez Bankası'nın iki katında oluşturulan Başbakanlık Ofisi'nin açılışını yapacak. Merkez Bankası, seçimden sonra bu binadan taşınacak.

Başbakan Davutoğlu, aynı gün Manisa mitingini gerçekleştirip İzmir'e dönecek ve Gündoğdu Meydanı'nda İzmirlilere seslenecek. Davutoğlu mitingin ardından İzmir'den ayrılacak. AK Parti İzmir il yönetimi, mitinge katılımın yüksek olması için düzenleme komisyonu kurdu. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, rekor katılımla yapmayı hedefledikleri miting için çalışmalarının hızla sürdüğünü söyledi.



Yeni...