27 / 04 / 2024

izmir metro ihaleleri

izmir metro ihaleleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Metrosu için yeni bir hamle yaparak, 13,5 km'lik hattın projesini Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'ne yolladı.

İzmir Halkapınar-Otogar Metro Hattı için 3 bin TL ödenek ayrıldı!

Hükümet İzmir’de 4,5 kilometrelik metro hattı projesi başlattı. 5 duraklı, 4,5 kilometre uzunluğundaki metro projesinin 2 buçuk sene de tamamlanacağı açıklandı.  

İzmir'de metro projeleri için bütçeler belirlendi!

İzmir'de 2022 Mali Yılı için bütçe kararları alındı. Ayrılan bütçeler arasında metro projeleri de yer alıyor.

İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında yapılan yatırımları anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  metro projeleri hakkında bilgi verdi. 

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesi yapıldı!

Kent genelinde metro projelerini hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesini gerçekleştirdi. Metro ihalesi için 7 firmadan teklif geldi. 

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesi bugün!

İzmir'de metro yatırımlarını hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni metro projesi için düğmeye bastı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı – Kemalpaşa metrosu için bugün ihale gerçekleştiriyor.

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5’inci etabı olacak olan Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesinde istekli şirketlerin birinci aşama yeterlilik dosyaları toplandı. Peki ihaleye katılmak için hangi firmalar yeterlilik dosyalarını sundur? İşte metro yapımına ilişkin ayrıntılı bilgiler...

İzmir Narlıdere Metro Hattı konut satışlarını artırdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Narlıdere metro hattı uzatma çalışmaları bölgedeki konut fiyatlarını şimdiden artırdı. Öyle ki bazı konut satışlarında yüzde 100 artış yaşandı. 

İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğu soruşturma dosyalarında metro ihaleleri de mi var?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) eski başkanları Kadir Topbaş ve Mevlüt Uysal’ın metro ihalelerinde tahmini 1 milyar TL kamu zararına sebep olduğu ileri sürülerek yapılan suç duyurusu Danıştay’dan döndü.

İzmir'de TOKİ'nin satışa çıkardığı arsaların ihaleleri meclis gündeminde!

İzmir'in bazı ilçelerindeki arsalar için TOKİ tarafından 23 Haziran 2020 tarihinde duyurulan satış ve kira ihaleleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de metro inşaatı sebebiyle iş yerinde hasar meydana geldi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Narlıdere ilçesinde yürütülen metro inşaatı nedeniyle iş yerinde hasar meydana geldi...

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı'nın inşaatı yılın 2. yarısında başlayacak!

İzmir tarihinin en büyük yatırımı olması planlanan Üçyol - Buca Metro projesinin genel ihale ilanı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın internet sitesinde yayımlandı. Projenin inşaatının bu yılın ikinci yarısında inşaatın başlaması planlanıyor.

İzmir Karabağlar Metrosu için ilk adım atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halkapınar-Karabağlar metro hattı için proje ve inşaat ihaleleri sürecini başlattı.

İzmir'de metro inşaatında iş kazası: 1 ölü!

İzmir Narlıdere'de metro inşaatında iş kazası sonucu yaralanan kişi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

izmir metro ihaleleri Haberi

izmir metro ihaleleri


Son olarak işletmeye alınan Karşıyaka Tramvayı ile birlikte kent içi toplu ulaşımda hizmet veren raylı sistem ağını 139 kilometreye çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Açılış için gün sayan İZBAN Selçuk hattı, bu yıl içinde yapımı tamamlanacak Konak Tramvayı ve ihale aşamasına gelen Narlıdere Metrosu'nun ardından Buca Metrosu için de önemli bir adım atıldı. Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'ne 13,5 km uzunluğundaki Buca Metrosu'nun proje onayı için başvuruda bulundu. Ulaştırma ve Kalkınma Bakanlıklarının  onay sürecinin tamamlanmasının ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi projenin yapım ihalesine çıkacak.


Son teknoloji olacak

İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin 5. aşamasını oluşturan hat, Üçyol İstasyonu - Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü - Çamlıkule arasında hizmet verecek. Üçyol ile başlayan ve 11...