24 / 04 / 2024

izmir mülteci kiraları

izmir mülteci kiraları

Koronavirüs salgını herkesin sağlığını tehdit ederken bir yandan da ekonomik krizin getirdiği yük gün geçtikçe artıyor. Bu süreçte mültecilerin kiralarını ödeyememe durumları da arttı. İzmir Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi, mülteciler için kira destek kampanyası başlattı...

Aile hekimleri mülk sahipleriyle karakolluk oluyor, kiralar denkleştirilemiyor!

2010'da ‘Aile Hekimliği Birimi’ uygulamasına geçilmesinin ardından pek çok merkez binası hizmet verebilmek için kamu ya da özel sektörden iş yeri kiraladı. Şimdi de fahiş kiralar sebebiyle mülk sahipleriyle davalık oluyorlar. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, konuyu Meclis'e taşıdı. 

Ekonomist Nejat Özonay: Konut yatırımı olmazsa kiralar düşmez!

Merkez Bankası, birden fazla konuta sahip olanlara yönelik vergilendirme politikalarının gözden geçirilmesi ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından ekonomist Nejat Özonay, konut piyasasını masaya yatırdı. 

Ev sahipleri adalet istiyor: Aldığımız kiralar evin vergisini ödemiyor!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar sosyal medyada sık sık gündeme geliyor. Ev sahipleri adalet arayışlarını dile getiriyor. Borsa yatırımcısı İdris Güner, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.

Emlakta Nostalji: Bebek'te Şimşiryan Apartmanı'nda 37,5 liraya kiralık ev!

1942 yılında Bebek İskelesi karşısındaki Şimşiryan Apartmanındaki daire 37,5 liraya kiralanmış. İstanbul'da günümüzde kiralar en az 10 bin TL'den başlıyor...

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Son seçimlerden bu yana hemen hemen her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bunlardan en önemlisi de kira ve konut fiyatları olurken, artık kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil...

Prefabrik ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Devletten 200 bin TL destek!

Günümüzde kiraların ve konut fiyatlarının hızla yükselmesi, insanları alternatif konut çözümleri arayışına yöneltiyor. Bu kapsamda, prefabrik evler son dönemlerde oldukça popüler hale geldi. Prefabrik ev almak isteyen kişiler devlet tarafından 300 bin TL'ye kadar destekleniyor.

İslam Memiş'ten kiracılara müjde! Kiralık sosyal konutlar geliyor! Tarih verildi, detaylar belli oldu!

Mülteci akınından dolayı yaşanan barınma kiriz kiralık konut fiyatlarını fırlattı. Altın ve para piyasaları uzmanı islam Memiş, TV 100'deki köşesinde kiralık sosyal konut projesini ele aldı. Peki kiralık sosyal konut nedir, ne zaman başlayacak?

2023 TOKİ İzmir müstakil arsa kura sonuçları isim listesi! Tek tek açıklandı!

''İlk Evim'' ve ''İlk Evim Arsa'' kura çekimleri kapsamında, 4 bin 900 müstakil arsa kurası İzmir'in Torbalı, Aliağa, Dikili, Karaburun, Karaburun, Bayındır, Bergama, Beydağ, Menemen, Ödemiş, Kemalpaşa, Menderes, Selçuk ve Tire ilçelerinde çekilecek. İşte, TOKİ İzmir arsa kura sonuçları isim listesi

Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Rekabet Kurumu, 6 Şubat tarihli depremlerin ardından emlak fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları resmen mercek altına aldı. Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Kentsel dönüşüme yeni teşvik müjdesi! Kiralar arttı, şimdi sıra kredide!

Kentsel dönüşümün hızlanması için önemli adımlar atılmaya devam ediliyor. Kira yardımları 1.000-1.500 TL'den 2 bin-3 bin 500 TL bandına çıktı. İkinci hamle ise dönüşüm kredilerinde olacak. İşte detaylar...

Tarım arazilerinde kiralar arttı! Tezgahlara yeni zamlar kapıda!

Son 1 senede konut ve arsalarda yaşanan fahiş fiyat yükselişleri tarım arazilerini de etkiledi. İşte ayrıntılar...

izmir mülteci kiraları Haberi

izmir mülteci kiraları

Koronavirüs salgını herkesin sağlığını tehdit ederken bir yandan da ekonomik krizin getirdiği yük gün geçtikçe artıyor. Bu süreçte mültecilerin yeterince zor olan hayat koşulları daha da zorlaştı ve bir kısmı açlık ve evsiz kalma riskiyle karşılaştı. Salgının neden olduğu zorluklar karşısında çok sayıda mülteci evden çıkarılmakla tehdit edilirken ekonomik desteğe ihtiyaçları da giderek fazlalaşıyor.

Gazete Duvar'dan Nuray Pehlivan'ın haberine göre; İzmir Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi, mülteciler ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik “Kira Destek Dayanışması” kampanyası yürütüyor. Meclisin başkanı Mete Hüsünbeyi, 20 yaş altı mültecilerin sigortasız çalıştırıldıkları için çalışma belgeleri olmadığını ve işe gidemediklerini belirtti. Hüsünbeyi, pandemi sürecinde mültecilerin adeta yok sayıldıklarını dile getirerek, "Mülteciler kısa sürede ev kiralarını ödeyemez hale geldi" diye konuştu.

Bu amaçla yeni bir dayanışma çalışması başlatan...