19 / 04 / 2024

İzmir Smyrna Agorası

İzmir Smyrna Agorası

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kazı çalışmalarına büyük destek verdiği Smyrna Agorası’nın etrafını “özel tasarımlı” duvarlarla çevrelemeye hazırlanıyor. 3 metre yüksekliğindeki duvarın uzunluğu 810 metre olacak...

İzmir Antik Smyrna Agorası'na giriş binası inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Antik Smyrna Agorası'nın bilinirliğini ve turistik değerini artırmak üzere içinde emanet holü, mağaza ve bilet gişesi de bulunan ana giriş binasını inşa ediyor.

Izmir Halkapınar-Otogar Metrosu için ihaleye çıkılacak!

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan Ege Bölgesi'ni de yakından ilgilendiren projeler çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Halkapınar - Otogar Metrosu'nun ihale ilanına çıkılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Mahall Bomonti Izmir ödeme kampanyası!

Mahall Bomonti Izmir ödeme kampanyası haberimizde yer alıyor. 470 daire, 572 ofis ve 30 ticari üniteden oluşan proje İzmir'de hayata geçiriliyor.

Özmir Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Özmir Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Miroğlu tarafından kuruldu. 

Smyrna Hills: Narlıdere'nin yeni projesi!

Narlıdere'de yapımına başlanan Smyrna Hills Projesi, tamamı panoramik deniz manzaralı 57 daire ve iki bloktan oluşuyor.

İzmir'in Eski Smyrna Kazı Alanı örenyerine dönüştürülecek!

İzmir'in Eski Smyrna Kazı Alanı, örenyerine dönüştürülecek. 3 kazı alanını gezenler, 8 bin 500 yıllık tarihte kesintisiz yolculuk yapabilecek.

İTO'dan Smyrna restorasyon çalışmalarına 100 bin TL destek!

İzmir Ticaret Odası, Bayraklı'daki Smyrna kazı ve restorasyon çalışmalarına 100 bin lira destek verecek. Bayraklı'daki kazı alanında Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İzmir Ticaret Odası arasında sponsorluk protokolü imza töreni düzenlendi.

İzmir Smyrna Antik Kenti gün yüzüne çıkıyor!

Total Türkiye, kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda, Türkiye’nin kültürel miraslarına sahip çıkması yönünde projelerine devam ediyor. İzmir’deki Smyrna Antik Kenti’nin gün yüzüne çıkarılmasına destek veriyor.

MODEKO 2016, 27. İzmir Fuarı 24 Şubat'ta başlıyor!

Eski İzmir evleri ve tarihten kesitlerin canlandırılacağı aktivitelerin olacağı "Smyrna Sokağı"nın yeralacağı MODEKO'da stand açacak 300 firmanın ürünlerini görmek için 50 ülkeden sektör temsilcileri ve alıcılar Fuar İzmir'i ziyaret edecek.

Smyrna Garden Menemen ulaşım!

1. etaptaki dairelerin teslimlerinin Kasım 2016' da yapılması planlanılan proje toplam 100 bin metrekare alanda yükseliyor. Smyrna Garden Menemen ulaşım bilgisi detayları haberimizde yer alıyor.

Smyrna Garden Konutları!

Konum bilgisine göre İstanbul - İzmir Otobanına 200 metre kadar uzaklıkta bulunan proje toplam 384 adet daireden oluşuyor. Smyrna Garden Konutları lansman fiyatları yıl sonunda kadar geçerli olacak.

İzmir Smyrna Garden Konutları'nda fiyatlar 230 bin TL'den başlıyor!

Ddg Yapı tarafından inşa edilen proje İzmir İl'i Menemen İlçe' si Ulukent bölgesinde yer alıyor. İzmir Smyrna Garden Konutları' nda fiyatlar 230 bin TL'den başlıyor.

İzmir Smyrna Garden Konutları'nda 230 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

İzmir'de inşaat sektöründe 35 yıldır hizmet veren aile firması GNF İnsaat'ın bünyesinde bulunan DDG Yapı'nın Ulukent Smyrna Garden Projesi, coğrafi konumu ve mimari yapısı ile dikkat çekiyor.

İzmir Smyrna Agorası Haberi

İzmir Smyrna Agorası

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Smyrna Agorası Ören Yeri Güvenlik Duvarı” projesi, İzmir 1 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Proje, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kamulaştırma ve yıkım çalışmaları neticesinde yüksek kullanım yoğunluğuna sahip İkiçeşmelik Caddesi ile bütünleşen tarihi Agora’nın güvenliğini sağlamak amacıyla hazırlandı. 


Agora’nın arkeolojik zenginliğini gözler önüne serecek şekilde tasarlanan koruma duvarı, hem kentlilerin hem de ziyaretçilerin dinlenmelerine imkan veren oturma alanlarına da sahip olacak. Uygulama alanın 1. derece arkeolojik sit alanı olması nedeniyle, projede kazı gerektiren imalatın mümkün olduğunca az tutulacak ve duvar yerden yükseltilerek zeminden bağımsız bir etki yaratılacak. 3 metre uzunluğundaki duvar yaklaşık 810 metre uzunluğunda olacak.


Agora’nın en büyük sponsoru Büyükşehir

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk kamulaştırmalarına 1997...