28 / 03 / 2024

İzmir Tabip Odası Aile Sağlık Merkezleri açıklaması

İzmir Tabip Odası Aile Sağlık Merkezleri açıklaması

İzmir Tabip Odası, Kovid-19 salgınıyla mücadelede eden kurumlardan olan Aile Sağlık Merkezleri’nin fiziki şartlarının iyi olmadığına, güneş görmeyen ve havalandırması bulunmayan yapılarda hizmet sunulduğunu belirtti.

İzmir Şehir Hastanesi’yle ilgili saha raporu hazırlandı! Sorunlar giderek artıyor!

İzmir Tabip Odası tarafından depreme dayanıksız tartışmaları ile 10 yıl sonra açılabilen İzmir Şehir Hastanesi’yle ilgili saha raporu hazırlandı.

Abdül Batur’dan kentsel dönüşüm çağrısı!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Ticaret Odası (İZTO)’nun ekim ayı olağan meclis toplantısında kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

İnşaat malzeme fiyatları konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Temmuz ayında yapılan konut satışları hakkında değerlendirmede bulunan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, malzeme fiyatlarındaki artışın konut satışlarını olumsuz bir şekilde etkilediğini dile getirdi. 

Hangi ilde deprem sigortası oranı yetersiz?

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi Ersoy Kocamanoğlu, İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremin ardından deprem sigortasında yalnızca yüzde 5 artış olduğunu belirtti.  

İzmir Tabip Odası'ndan Aile Sağlık Merkezleri için kamu binası talebi!

İzmir Tabip Odası, Kovid-19 salgınıyla mücadelede eden kurumlardan olan Aile Sağlık Merkezleri’nin fiziki şartlarının iyi olmadığına, güneş görmeyen ve havalandırması bulunmayan yapılarda hizmet sunulduğunu belirtti.

İnşaatta maliyet arttı, projeler durdu!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu üyesi ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman, inşaat malzemelerindeki yaşanan artışların, yeni projeleri etkileyeceğini, fiyatları daha da artıracağını söyledi.

İZTO'dan hizmet sektörü için kira önerisi!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, koronavirüsle mücadele kapsamında hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalar için kira desteği verilmesi yönünde öneride bulundu. 

Şişli'deki 2 ASM binası satışa sunuldu!

İstanbul, Şişli’deki 2 aile sağlığı merkezi sahibinden sitesi aracılığıyla mülk sahibi tarafından satışa sunuldu. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Recep Koç, bu gibi durumların daha önceden de yaşandığını belirtti. 

İzmir’de kentsel dönüşüm seferberliği ilan edilmeli!

İzmir depreminden sonra tüketicilerin önceliğinin güvenli gayrimenkuller olduğunu dile getiren İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Adnan Bozbay ‘İzmir’de kentsel dönüşüm konusunda seferberlik haline geçmeliyiz." dedi.

Toplanma alanları yeniden belirlenmeli!

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ve İzmir Tabip Odasının üyelerinden oluşan heyetler İzmir'de zarar gören sağlık kurumları ve yaşam alanlarındaki tahribatlarla ilgili incelemeler yaptı ve tespitlerde bulundu. TTB Merkez Konseyi tarafından hazırlanan birinci ay ön değerlendirme raporu yayınlandı

ASM’lerin yüzde 89’unun deprem dayanıklılık testi yok!

İstanbul Tabip Odası, İstanbul’daki aile sağlığı merkezlerinin yüzde 32’sinin 1999 İstanbul depremi öncesinde yapılmış binalarda hizmet sunduğu ve yüzde 89’unun da deprem dayanıklılık testi olmadığını belirtti.

Mehmet Ersoy'dan Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  İzmir Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen"Ege Turizm Planı Değerlendirme Toplantısı"nda, "Ege Turizm Merkezi - Çeşme Projesi" hakkında açıklamalarda bulundu...

Şehir hastaneleri için 7.6 milyar kira ve hizmet bedeli ödendi!

Antalya Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Naci İşoğlu, şehir hastaneleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. İşoğlu, "Şehir hastaneleri kamu adını kullanarak küresel sermayeye yeni ve büyük bir kaynak aktarmanın aracı olarak kullanılmaktadır" dedi...

İzmir Tabip Odası Aile Sağlık Merkezleri açıklaması Haberi

İzmir Tabip Odası Aile Sağlık Merkezleri açıklaması

İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı, Aile Sağlık Merkezleri’ni değerlendirid. İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı, Kovid-19 salgınıyla mücadelede eden kurumlardan olan Aile Sağlık Merkezleri’nin fiziki şartlarının iyi olmadığına, güneş görmeyen ve havalandırması bulunmayan yapılarda hizmet sunulduğuna vurgu yaptı. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Aile Sağlık Merkezlerinin fiziki yapılarında düzeltilmeler yapılmasının gerekli olduğuna dikkat çeken İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı, konuya ilişkin konuştu.  

Çamlı, şunları kaydetti: 

“Birinci basamak sağlık hizmetleri aile hekimleri tarafından kiralanan, apartman altı dükkânlarda, giriş ya da bodrum kat dairelerde verilmektedir. Bu Aile Sağlığı Merkezlerinin birçoğu ise, ne yazık ki, binaların güneş dahi görmeyen cephelerinde konumlanmakta. Sağlık Bakanlığınca sağlık çalışanları uygunsuz hizmet binalarında çalışmaya mecbur bırakılırken halkın sağlığı...