18 / 04 / 2024

İzmire gelen yabancı turist sayısı arttı mı

İzmire gelen yabancı turist sayısı arttı mı

Turist sayısı bakımından 2012 yılını "kayıp yıl" olarak geçiren İzmir'in yüzü 2013 yılında güldü. 2012'yi yüzde 1.3 azalmayla tamamlayan kenti, 2013 yılında yüzde 2.8 artışla 1 milyon 407 bin yabancı ziyaret etti

Yabancıya konut satışları son 33 ayın dibinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışları Şubat ayında resmen dibi gördü. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Şubat'ta toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 2,0 şeklinde oldu.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Yurt dışından gelen yabancı plakalı taşıtlar Türkiye'de 4 yıl kalabilecek

Yurt dışından emekli vatandaşların, geçici olarak Türkiye'ye getirdikleri yabancı plakalı taşıtlarının, aralıksız olarak dört sene boyunca ülkede kalmasının mümkün olacağı açıklandı. İşte haberin detayları...

Yabancı turist sayısında temmuz ayı rekoru kırıldı!

Türkiye'ye temmuzda gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,25 oranında artış göstererek 7 milyon 148 bin 44 olarak gerçekleşti. 7 aylık dönemdeki artış ise yüzde 16,22 oldu.

Yükseköğrenim öğrencileri için 2023 yılı burs başvuruları başladı. Burs başvuru koşulları neler? Tarihi ne zaman?

Eğitim masrafları giderek katlanınca öğrenciler için burs ya da ek gelir olmadan eğitimini tamamlamak neredeyse hayal oldu. Özellikle ailelerinden uzakta eğitim almak için Türkiye’ye gelen yabancı öğrencilerin önemli bir kısmı eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalıyor. İşte o öğrenciler için 2023 bu

Borsaya gelen yabancılar kalacak mı? Gidecek mi?

Borsa İstanbul'a gelen yabancılar kalıcı olacak mı? Yabancı borsa yatırımcısı hangi ülkelerden geldi. Yabancılar en çok hangi hisseleri aldı, hangilerini sattı?  

Turist sayısı yüzde 53 arttı!

Temmuz ayı içerisinde Türkiye’ye gelen yabancı sayısı geçtiğimiz senenin aynı ayına göre yüzde 52,84 arttı.

Antalya'ya en fazla turist Almanya'dan gelmiş!

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, şehre bu yıl gelen yabancı turist sayısının 7 milyonu geçtiğini, ilk sırada da Alman misafirlerin yer aldığını açıkladı. 

Hüseyin Dinçel: Yüksek gelirli yabancı vatandaşlık alacak!

Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya satış ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Dinçel'in o açıklamaları...

Emekli bayram ikramiyesinden olmayın! Bu hataya dikkat, çok önemli uyarı yapıldı! İkramiyeniz uçabilir

Bayram öncesinde dolandırıcılar da emeklilerin bayram ikramiyelerine göz dikti. Emeklilikler, "Cep telefonlarınıza gelen yabancı mesajlara tıklamayın" uyarısı yapıldı.

Yabancıya konut satışında tüm zamanların rekoru kırıldı! 

Akzirve Satış Müdürü Hakan Sabbağ, son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışıyla ilgili yaptığı açıklamada, ocak-mart döneminde 14 bin 344 adetle tüm zamanların ilk çeyrek rekoru kırıldığını dile getirdi.

GİGDER acentelerin lisanslanması için start verdi!

Son günlerde sık sık gündeme gelen yabancıya satış gerçekleştiren acentelerin lisanslandırılması ve nitelikli olanların ayrıştırılması ve sektörün kurumsallaşması için düğmeye basan GİGDER, konuyla ilgili olarak Ticaret Bakanlığı ile çalışma başlattı.

Ömer Fethi Gürer: Yabancılar Anadolu’daki verimli toprakları alıyor!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de verimli tarım arazilerinin yurt dışından gelen yabancı firmalarca alınmakta olduğunu vurguladı. Gürer, "Çiftçiler kendi topraklarında amele olmaya zorlanıyor" diye konuştu.

İzmire gelen yabancı turist sayısı arttı mı Haberi

İzmire gelen yabancı turist sayısı arttı mı


Turist sayısı bakımından 2012 yılını "kayıp yıl" olarak geçiren İzmir'in yüzü 2013 yılında güldü. Kente gelen yabancı turist sayısı 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 2.8 arttı. 


İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlenen verilere göre, 2012 yılında önceki yıla göre yüzde 1.3'lük azalmayla 1 milyon 368 bin 924 kişinin ziyaret ettiği İzmir'i, 2013 yılında yüzde 2.8 artışla 1 milyon 407 bin 240 turist gezdi.  


İzmir'e en çok ziyaretçi gönderen ülke geçmiş yıllarda olduğu gibi yine Almanya oldu. Turistlerin yüzde 25'ini Almanlar oluşturdu. Geçen yıl kenti 357 bin 303 gelen Alman turist ziyaret etti. Almanya'yı, İtalya ve Fransa takip etti. Turistlerin yüzde 11'i İtalya'dan, yüzde 9'u da Fransa'dan geldi. İtalyan konukların sayısı 152 bini, Fransız konukların sayısı 125 bini...