25 / 04 / 2024

izmire yapılacak metro hatları maliyeti

izmire yapılacak metro hatları maliyeti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehiriçi trafiği rahatlatacak ve metro sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçirilecek Konak ve Karşıyaka tramvayları projesi kapsamında, toplam 165 milyon euroluk kredi anlaşması imzaladı...

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

Kanal İstanbul güzergahında hangi metro hatları yapılacak?

Çılgın proje Kanal İstanbul, 2011'den beri Türkiye'nin gündeminde. Son günlerde yetkili isimlerinde açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen proje dikkat çekiyor. Peki Kanal İstanbul güzergahında hangi metro hatları yapılacak? İşte detaylar...

Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nda ilk ray kaynağı yarın yapılacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kadıköy-Kartal-Kaynarca Metro Hattı arasında raylı sistem bağlantısını sağlayacak projede ilk ray kaynağı yapılacak.

Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesiminin kazısı bugün yapılacak! 

Halkalı ile İstanbul Havalimanı arasında açılacak metro için geri sayım başladı. İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak yeni projenin son kesimin kazısı bugün yapılacak. 

İstanbul'da 5 yılda 20 kilometrelik metro hattı açılacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı açılışında konuştu. İmamoğlu, İstanbul'da yeni yapılacak metro hatlarına ilişkin bilgiler verdi.

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak!

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin ihalesinin de gerçekleştirildiğini belirtti.

Bahçelievler'e millet bahçesi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Bahçelievler'de düzenlediği mitingde vatandaşlardan bir kez daha destek istedi. Erdoğan, bölgeye yapılacak metro çalışmalarından bahsetti.

Konya'da Yüksek Hızlı Tren Garı için acele kamulaştırma yapılacak!

Konya Selçuklu'da yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi içerisinde yer alan Yüksek Hızlı Tren Garı ve metro hatları için acele kamulaştırma yapılacak....

İstanbul'da 6 yeni metro ihalesi 14 Aralık'ta yapılacak!

İstanbul’un metro çalışmalarını zirveye çıkaracak altı farklı hattın ihalesi tek seferde yapılacak. 14 Aralık’ta 10 milyar liralık Bahçeşehir, Sultanbeyli, Yenidoğan, Halkalı, Kayaşehir, Göztepe ve Tuzla metro ihaleleri düzenlenecek.

İşte İstanbul'da 2019 yılına kadar yapılacak metro hatları!

İstanbul'da 2019 yılına kadar 53 metro hattı projesi yapılacak. İşte 2019 yılına kadar yapılacak metro hatlarının semtlere göre dağılımı....

Sultanbeyli'ye 3 ayrı metro hattı yapılacak!

Topbaş, "Sultanbeyli’ye yapılacak 3 ayrı metro hattıyla buradan Üsküdar’a, Kartal’a, Kadıköy’e ve Avrupa yakasında istediğiniz yere metroyla hızlı ve konforlu bir şekilde gidebileceksiniz. İnşallah 2 metro hattımızı 2019’da tamamlayacağız." dedi.

Konya'ya 3 milyar lira maliyetle metro yapılacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya’ya yapılacak ve 3 milyar liraya mal olacak 45 kilometrelik metronun müjdesini verdi. Projenin İlk planlamalara göre 2020 yılında bitmesi hedefleniyor.

İşte İstanbul'da 2019'a kadar yapılacak tüm metro hatları!

İstanbul'da 2019 yılı ve sonrası yapılacak metro hatları çalışmaları devam ediyor. Başlayan çalışmalarla 2019 sonrasında planlanan metro hattı projeleri devreye girecek. İşte İstanbul'da 2019'a kadar yapılacak tüm metro hatları;

izmire yapılacak metro hatları maliyeti Haberi

izmire yapılacak metro hatları maliyeti


İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehiriçi trafiği rahatlatacak ve metro sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçirilecek Konak ve Karşıyaka tramvayları projesi kapsamında, Dünya Bankası’nın alt kuruluşu olan IFC (Uluslararası Finans Kuruluşu), AFD (Fransız Kalkınma Ajansı), ve MIGA (Çok Taraflı Garanti Kurumu) garantili, ING Bank ile toplam 165 milyon euroluk kredi anlaşması imzaladı.


İmza töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu anlaşma, Türkiye’deki tüm ekonomik olumsuzluklara rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne olan güvenin yansımasıdır.” dedi. Tramvay ihalesinin 26 Şubat 2014'te yapıldığını hatırlatarak, “Umarız ihale sürecinde bir problem çıkmaz. Kredisi de hazır olduğuna göre hemen çalışmaya başlarız. Ulaşımda raylı sistemi, deniz ulaşımını arttırdığımız taktirde İzmir’in ulaşım konusundaki problemini çözmüş olacağız. Konak ve Karşıyaka tramvay hatlarından sonra birkaç noktada daha tramvay çalışmalarını adım adım gerçekleştireceğiz. 11 kilometreyle aldığımız...