24 / 04 / 2024

izmirli depremzede konut

izmirli depremzede konut

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan ve 117 vatandaşın yaşamını yitirmesine neden olan depremin ardından arsalarına konut inşa etmek amacıyla faizsiz kredi talebinde bulundu. Ancak bu talebe henüz bir karşılık verilmedi. Depremzedeler duruma tepki gösterdi.

Depremzede kiracılar da ev sahibi olabilecek!

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde büyük yıkım alan Malatya'da temel atma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Çamurlu Mahallesi'nde bugün temeli atılan 400 sosyal konut projesinden depremzede kiracıların da ev sahibi olabileceği açıklandı.

TOKİ'den İzmirli depremzedeler için 2 yılda 2 bin 245 yeni konut!

İzmir'de meydana gelen depremde evleri yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşa edilen 5 bin 61 konuttan 2 bin 245'i tamamlandı.

İzmirli depremzedelere 120 yeni konut müjdesi!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener yaptığı açıklamada İzmirli depremzedeler için başlatılan  "Birlikten İzmir Doğar" kampanyasında 120 konut için ihaleye çıkıldığını dile getirdi.

İzmirli depremzedeler için işbirliği: Rezerv alana 115 konut yapılacak!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde oldukça büyük bir yıkım getiren olan depremin ardından, çok sayıda vatandaşın evi hasar gördü. Depremin ardından İzmir için seferberlik ilan edildi ve konut inşaatları hızlandırıldı.

Rönesans’tan İzmirli depremzede çocuklar için Duygu Paylaşım Evi!

Rönesans Holding grup şirketi, Rönesans Gayrimenkul Yatırım, İzmir’de meydana gelen deprem sonrasında yaraların bir nebze olsun sarılması amacıyla Türk Psikologlar Derneği (TPD) ile bir iş birliği başlattı. 

İzmirli dar gelirliye ucuz konut müjdesi!

İzmir'deki çarpık yapılaşma ve yeni konut ihtiyacının çözümüne yönelik de önemli açıklamalar yapan Nihat Zeybekci, kentin kuzey, doğu ve güneyinde 3 yeni yerleşim merkezi oluşturacaklarını bildirdi.

İzmirli dar gelirlilere ucuz konut müjdesi!

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, çarpık yapılaşmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Zeybekci, ''Dar gelirli vatandaşlarımızı gözeteceğiz, yeni projelerimizle konut edinmesini sağlayacağız'' diye konuştu.

İzmirli dar gelirliye 50 bin konut müjdesi!

AK Parti İzmir İl Danışma Kurulu'nun toplantısı Bayraklı'daki il binasında gerçekleşti. Toplantıda konuşan Ak Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir'de 5 yıl içerisinde dar gelirli vatandaşlar için 50 bin konut yaptıracaklarını söyledi.

Samsat'ta depremzede evleri 130 bin TL'den satılacak!

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde depremzede vatandaşlar için 403 konut inşa ediliyor. Tek katlı konutlar için 130 bin TL istenen projede çalışmalar hızla devam ediyor.

Van'da 2 bin 500 konuta 24 bin depremzede başvuru yaptı!

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremler sonrası 15 bin 343 konut TOKİ tarafından yapılarak depremzedelere dağıtıldı. Yeni yapılan konutlara toplam 24 bin depremzede başvuru yaptı...

Koç Vakfı, TEV ve Turkcell'den depremzede öğretmenlere konut!

Van'da Vehbi Koç Vakfı, TEV ve Turkcell'in, depremde hayatını kaybeden 76 öğretmen anısına yaptırdığı 256 konuta, 12 Kasım'da depremzede öğretmenler yerleştirilecek...

Folkart Yapı, Türkiye’nin 50 Konut Markası'nda tek İzmirli!

Ekonomist Dergisi’nin bu yıl ikinci kez düzenlediği “Türkiye’nin 50 Konut Markası…” araştırmasında İzmir’den yine sadece Folkart Yapı çıktı

Mersine depremzede ilgisi konut fiyat ve kiralarını yükseltti!

Vanlı depremzedeler, sıcak iklimi ve ucuz yaşam koşullarının yanı sıra çok sayıda hemşehrilerinin bulunduğu Mersinde konut almaya veya kiralamaya başladı. İlgi, kira ve konut bedellerinde yüzde 10 civarında artışa neden oldu

izmirli depremzede konut Haberi

izmirli depremzede konut

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan ve 117 vatandaşın yaşamını yitirmesine neden olan depremin ardından 75 bin kişinin konutunun hasar gördüğü ve kullanılamaz hale geldiği belirlendi. Hükümet, depremzedelere 7 proje alanında para karşılığında konut inşa etme sözü verdi. 

Fakat, 19 ayda yalnızca 400 daire inşa edildi. Depremzedelerin birçoğuysa İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin konutlarına yerleştirildi.

İşte depremzedelerin konuyla ilgili açıklamaları ve beklentileri...

Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'in haberine göre; konutları yıkılan depremzedeler arsalarına konut inşa etmek amacıyla faizsiz kredi talebinde bulundu. Ancak bu talebe henüz bir karşılık verilmedi. 

Kredi talebinde bulunan dört bine yakın depremzede, İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan’ın öncülüğünde imza topladı ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’a ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletmek istedi fakat bir türlü sonuca ulaşamadı.

İzmirli depremzedeler...