19 / 04 / 2024

İzmirli dar gelirlilere ucuz konut müjdesi!

İzmirli dar gelirlilere ucuz konut müjdesi!

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, çarpık yapılaşmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Zeybekci, ''Dar gelirli vatandaşlarımızı gözeteceğiz, yeni projelerimizle konut edinmesini sağlayacağız'' diye konuştu.



AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci başlatılan uygulamayla 10 bini aşkın İzmirli'nin düşüncelerini, şikayetlerini, önerilerini ve taleplerini dinledi.

Sputniknews'ta yer alan habere göre Zeybekci, 'Zeybekci İzmir'i dinliyor' sloganlı sosyal medya hesapları ve WhatsApp üzerinden kendisine gelen mesajları ekibiyle inceledi. Zeybekci, verdiği cevapta kentsel dönüşümden altyapıya, ulaşımdan trafik problemlerine kadar birçok alanda çözümlerini anlattı.

Kente ilişkin beklentilerini, sorunlarını öğrenmek için WhatsApp'ta 'Zeybekci İzmir'i Dinliyor', Twitter, Facebook ve Instagram ise #ZeybekciİzmiriDinliyor etiketiyle başlatılan çalışmaya 10 günde 10 bini aşkın İzmirli mesaj gönderildi.

Talepleri dikkatle dinlediğini, öneri, tavsiye, proje ve sorunları tek tek değerlendirdiklerini söyleyen Zeybekci, "Sevgili hemşehrilerim İzmir'i dinliyoruz, sizi dinliyoruz. WhatsApp hattı ve sosyal medya hesaplarımıza binlerce mesaj geldi. Mesajlarda anlatılanlardan İzmir'e yönelik projelerimizde yararlanıyoruz. İzmirli'nin düşüncesi, fikri, önerisi bizim için çok önemli. Bu yüzden mesajlarınızı göndermeyi sürdürün, bekliyorum. Bizim için çok değerlisiniz. Sizi dinlemeye, önerilerinizi projeye dönüştürmeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu. 

''İzmir'in trafiğini rahatlatacağız''

Zeybekci, WhatsApp'taki 552 175 3535 hattından ve #ZeybekciİzmiriDinliyor etiketiyle sosyal medya hesaplarından, görüntülü olarak verdiği cevapta Doğukan Soysal'ın, 'Nihat abi' hitabıyla başladığı sempatik mesajına teşekkürlerini iletti. 

Soysal'ın İzmir'deki trafik sorununa nasıl bir çözüm getireceği sorusunu cevaplandıran Zeybekci, "Projelerimizi açıkladığımızda göreceksiniz; 30'un üzerinde köprülü geçit ve battı-çıktıyla, raylı sistemlere yapılacak eklemelerle, toplu ulaşımdaki projelerle, yeni kavşak ve yeni alternatif yol düzenlemelerimizle  İzmir  trafiğini inşallah 1 yıl içinde hissedeceğiniz şekilde rahatlatacağız" dedi.

''Birçok mahallede kentsel dönüşüme ihtiyaç var''

Taner Koyuncu'ya İzmir'in en önemli problemlerinden biri olan yapılaşma sorununu ifade ettiği için teşekkürlerini ileten Zeybekci, Gaziemir'de Karabağlar'da olduğu gibi şehrin birçok mahallesinde kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunun altını çizdi. 

Zeybekci, şu açıklamalarda bulundu: "Ama birinci kuralımız vatandaşın mutlu olacağı, razı olacağı bir çözümü hedeflemek. Vatandaşımızın kabul etmeyeceği formülü onlara götürmeyeceğiz. Yerinde dönüşüm sağlayacağız. Diğer bir projemiz de kent merkezinde çarpık yapılaşmayla yoğun bir baskı haline gelen konut talebine ilişkin olacak. Dar gelirli vatandaşlarımızı gözeteceğiz, yeni projelerimizle konut edinmesini sağlayacağız."

Zeybekci, Cem Cancı'nın Çankaya'da trafiğin sıkışmasına tramvay hattının neden olduğu yönündeki mesajına, sorunun çözümü için düzenlemeye gidileceği mğjdeledi. Zeybekci, bu bölgede köprülü kavşak ve battı-çıktıların hızla yapılacağını kaydetti.

''Mimariyi muhteşem hale getireceğiz''

İzmir'deki çarpık yapılaşmaya ve kentin giriş çıkışlarındaki kötü manzara olduğunu söyleyen Zeybekci, mesajlar için şu cevabı verdi: "31 Aralık 2019 tarihinde; İzmir'e 9 aydan beri gelmeyenlere ‘acaba yanlış yere mi geldik. İzmir ne kadar güzel olmuş' dedirteceğiz. Üç güzergahtaki giriş çıkışlardan ayrıca Körfez tarafından girişten görülen bölgeleri, mimari ve estetik anlamda muhteşem hale getireceğiz. İlk temasımız, ilk estetik çalışmalarımız oralarda olacak. Oraları rengarenk yapacağız."

Karşıyaka Stadının durumunu soran taraftara, imar barışı sonrası mahkeme kararıyla durdurma bölümünün aşıldığı, otoparkla ilişkin problemin de çözüldüğü ifade eden Zeybekci "İnşallah en kısa zamanda Karşıyaka Stadı'nın önündeki hukuki engeller kaldırılmış olacak, ihaleye hazır hale getirilecek" diye konuştu.

İzmir'de kentsel dönüşüm için platform kurulacak!

Nihat Zeybekci İzmir projelerini 4 Şubat'ta açıklayacak!


Geri Dön