28 / 03 / 2024

İzmit Cephanelik Mescidi nerede

İzmit Cephanelik Mescidi nerede

İzmit Belediyesi’nin kısa bir süre önce yapımına başladığı Cephanelik mesire alanındaki mescit tamamlandı. Yaklaşık 60 metrekare büyüklüğündeki mescitle birlikte abdest almak için şadırvandan yapıldı.

1300 yıllık Hirami Ahmet Paşa Mescidi eski haline döndü!

Geçtiğimiz gün gündeme getirilen 1300 yıllık Hirami Ahmet Paşa Mescidi’ndeki klima ve kümesler kaldırıldı. Fatih Kaymakamlığı, tarihi caminin aslına uygun hale getirildiğini açıkladı.

Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatına doğaseverlerden tepki!

İzmit kent merkezine yürüme mesafesindeki, cephanelik olarak bilinen bölgede Şehir Hastanesi için yapılan ağaç katliamı bölge halkının ve doğaseverlerin tepkisini çekti.

Trabzon'daki Cephanelik projesinde sakınca bulunmadı!

Trabzon'da halk arasında 'Cephanelik' diye bilinen tarihi kulenin çevresinin imara açılmasıyla ilgili Anıtlar Yüksek Kurulu sakınca olmadığı açıklamasında bulundu..

Bursa Cephanelik bölgesi imara açılmadı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer’in Beşevler mahallesinde yer alan ve 1. derece doğal koruma alanında bulunan Cephanelik bölgesinin imara açılmasının söz konusu olmadığını dile getirdi.

Şeyh Süleyman Mescidi hizmete açıldı!

Med-Art Projesi kapsamında yenilenen Şeyh Süleyman Mescidi dün himzete açıldı. Mescit, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İtalyan Mimarlık, Sanat ve Kent Restorasyonu Derneği tarafından restore edildi.

Şeyh Süleyman Mescidi bugün hizmete açılacak!

İstanbul Zeyrek'teki Şeyh Süleyman Mescidi restore edildi. Mescidi Med Art Eğitim Projesi kapsamında yenilenen mescit bugün hizmete açılacak.

Şeyh Süleyman Mescidi yeniden açılıyor!

Rrestorasyonu tamamlanan Şeyh Süleyman Mescidi'nin açılışı nedeniyle tören düzenlenecek.Şeyh Süleyman Mescidi'nde Cumhuriyet döneminin en kapsamlı restorasyon çalışması yapıldı.

İzmit Sanal Gerçeklik Küresi'nin ihalesine yoğun katılım!

İzmit'teki cephanelik bölgesinde yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik alana yapılacak projenin yeterlilik ihalesine 16 firma katıldı.

Manisa Cephanelik Yolu yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kış mevsimi öncesinde il genelinde olduğu gibi Turgutlu’da da sıcak asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Ulaşım Dairesi Başkanı Fevzi Demir de, ilçe ziyaretinde asfaltlaması devam eden Selvilitepe Mahallesi Cephanelik Yolunu inceledi.

Konya Cemel Ali Dede Türbesi ve Mescidi açıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Cemel Ali Dede Türbesi ve Mescidi, Cuma namazı ile birlikte açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehrin hafızası olan eserleri ziyaret ederek, ibadet ederek yaşatmak gerektiğini vurguladı.

İzmit Cephanelik stadı yenilendi!

İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan FİFA standartlarındaki Cephanelik Stadı, sezon açılışı öncesi hazır hale getirildi.

Mescidi olmayan oto pazarları kapatılacak mı?

İkinci el araç satışını sadece sertifika sahibi olanların yapmasını öngören yeni düzenlemeye göre, mescidi olmayan oto pazarları ve galerici siteleri kapatılacak.

Karaman Mescidi Aksa Camii'nin yüzde 70'i tamam!

Karaman Mescidi Aksa Cami ve Kur’an Kursu Kulliyesi son şekilde adeta göz kamaştırıyor. Cami ve kuran kursun yüzde 70’lik bölümü güçlükle tamamlandı.

İzmit Cephanelik Mescidi nerede Haberi

İzmit Cephanelik Mescidi nerede

İzmit Belediyesi’nin vatandaşlardan gelen talep üzerine kısa bir süre önce yapımına başladığı Cephanelik mesire alanındaki mescit tamamlandı. İzmitlilerin haftanın her günü büyük ilgi gösterdiği Cephanelik mesire alanındaki mescidin bölgenin doğal yapısına uygun şekilde yapıldığı öğrenildi. Yaklaşık 60 metrekare büyüklüğünde bayan ve bayanların ayrı alanlarda namaz kılabilecekleri mescitle birlikte abdest almak için şadırvandan yapıldı. Mescit sayesinde bölgede büyük bir eksikliğin giderildiğini söyleyen vatandaşlar” bizlerin isteğine duyarsız kalmayan Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür ederiz” dediler.


Demokrat...