16 / 04 / 2024

izocam yangın yalıtımı

izocam yangın yalıtımı

Her yıl 25 Eylül haftası Türkiye’de “Yangından Korunma Haftası” olarak kutlanıyor. Yalıtım konusunu A’dan Z’ye ele alan İzocam, yangından korunmanın, can ve mal kayıplarına engel olmanın en önemli yollarından birinin doğru uygulanmış “yalıtım” olduğunu vu

İzocam kentsel dönüşüm kapsamında yangın yalıtımına dikkat çekiyor!

İzocam, yangın yalıtımında "doğru" malzeme seçimi, "doğru" tasarım ve "doğru" uygulama ile can ve mal kayıplarının önüne geçilebileceğine dikkat çekiyor ve "yalıtımın" uzman firma ve kişilerce yapılmasının önemini vurguluyor..

Kentsel dönüşüm yalıtım uygulamaları için önemli bir fırsat!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Emrullah Eruslu, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümün yalıtımı uygulamaları için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Koronavirüsle yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), Başkanı Levent Gökçe yazlık evlerde ısı yalıtımının önemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ev sahibi yalıtım yaptırmıyorsa dikkat!

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında “Kiracının yalıtım yaptırılmasını isteme hakkı var mı? sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı tüm şehirlerimizde binaların tamamında uygulanmalı!

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm kentlerde depreme karşı güvenli, enerji verimli ve konforlu binalara sahip olmak için ısı, su, ses ve yangın yalıtımının binaların tamamında uygulanması gerektiğine değindi.

Konforlu binalarda yaşamak yalıtımla mümkün!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER Başkanı Levent Gökçe, ‘Dünya Konut Günü’nde yaptığı açıklamada binalarda yalıtımın önemine vurgu yaptı. Gökçe, sağlıklı ve konforlu binalarda yaşamanın yalıtımla mümkün olduğu söyledi.

Isı yalıtımıyla faturayı yüzde 50 düşürmek mümkün!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe yaptığı açıklamada, “Isı yalıtımına yaptığımız yatırım ısıtma faturalarından yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağlanıyor" dedi.

İzocam'dan ısı yalıtımını yükselten Optiflex!

İzocam, daha az maliyetle yüksek ısı yalıtımı konforu sağlayan İzocam Optiflex ürününü geliştirdi...

Isı ve su yalıtımı pazarının büyüklüğü 20 milyar liraya ulaştı!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, 2018'de hizmetler ve yardımcı malzemeler dahil ısı yalıtımı pazarının büyüklüğünün 12 milyar lira, su yalıtımı pazarının büyüklüğünün ise 7,6 milyar lira seviyesinde gerçekleştiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm sürecinde yangın yalıtımına da öncelik verilmeli!

İZODER Başkanı Levent Pelesen, "Kentsel dönüşümde yangın güvenliği ve hayati önem taşıyan yangın yalıtımı uygulamaları göz ardı edilmemelidir" diye konuştu...

Kocaeli Kandıra hizmet binasının yalıtım çalışmaları başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra hizmet binasının yalıtım çalışmalarına başladı...

Binalarda yalıtım 10 milyon dolarlık açık kapatır!

İZODER Başkanı Levent Pelesen,  Türkiye'nin cari açığının, yalıtım ile 10 milyar dolar azaltılabileceğine" dikkat çekiyor.

Su yalıtımıyla binaların kaderi değişecek!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Bugünkü topladığımız verilere göre binalarımızın ortalama ömrü 30 yıl. Bu binaları su yalıtımıyla yaparsanız bina ömürlerini 80-100 yıla taşımak mümkün olacak. Yönetmeliğin asıl katkısı bu olacak." dedi.

3. Havalimanı’nın yalıtımı İzocam’a emanet!

3. Havalimanı'nın çatı yalıtımı İzocam Camyünü, temel yalıtımları İzocam Foamboard ile yapılıyor, havalandırma tesisatının yalıtımında ise İzocam ürünleri kullanılıyor.

izocam yangın yalıtımı Haberi

izocam yangın yalıtımı

Gerek oturduğumuz binalarda gerekse sanayi yapılarında ya da hastane, AVM, spor salonu gibi toplu mekanlarda meydana gelebilecek olası yangınlar telafisi mümkün olmayan sonuçlara neden olabiliyor. Özellikle de büyük kentlerde itfaiyenin ulaşmakta zorlandığı dar sokaklar, son dönemde inşaa edilen yüksek katlı binalar yangınların ciddi boyutlara varmasına sebep olabiliyor. İzocam yangın felaketinden korunmada “doğru malzeme ile uygulanan kalın yalıtımın” önemine dikkat çekiyor. Yüksek bir binada uygulanması gereken yalıtım ile site veya sokak arasında bulunan binalara uygulanması gereken yalıtım şeklinin uzmanlarca değerlendirilerek, doğru kişilerce, doğru malzeme ile ve doğru kalınlıkta uygulanması can ve mal kayıplarını büyük oranda azaltıyor.


A1 sınıfı taşyünü ile bina cephelerine, pencere kenarlarına ve kat aralarına yapılacak yalıtım olası bir yangın sırasında zaman kazandırıyor. Taşyünü ile yalıtılmış bir bina kolay...