25 / 04 / 2024

izsu Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı

izsu Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentin kanal sistemini doğal afetlere karşı güçlendirmek için Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Sendai Belediyesi ile birlikte çalışacak.

TSKB'den depremlerden etkilenen firmalara 200 milyon dolarlık kaynak sağlanacak...

Türkiye’nin nitelikli kalkınması için sürdürülebilir yatırım projelerini destekleyen Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Japonya Uluslararası İş Birliği Bankası (JBIC) ile 200 milyon dolarlık yeni bir kaynak anlaşmasına imza attığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Türk ve Japon müteahhitlerinden yeni ortaklık! 

Türk ve Japon müteahhitlik firmaları, aralarındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve üçüncü ülkelerdeki iş ortaklıklarının artırılması amacıyla "6'ncı Türkiye-Japonya Uluslararası İnşaat İşbirliği Konferansı" düzenledi. 

Mega kentlerin deprem risklerinin ortaya konulması acil bir ihtiyaçtır!

İBB, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile işbirliği kapsamında, teknik personeline yönelik seminer gerçekleştirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da seminerde çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ekrem İmamoğlu: Japonya ile deprem konusunda iş birliği yapıyoruz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada “Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’ ile ortaklaşa İstanbul’da Deprem Risk Analiz çalışmalarımızı hep beraber sürdürüyoruz.” dedi.

Türkiye’nin en büyük otomotiv limanı için Japonya’dan kredi!

Türkiye’nin en önemli ihtiyaçları arasında yer alan otomotiv odaklı Ro-Ro limanının inşası için OYAK tarafından, Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası ve MUFG Bank ile kredi anlaşması imzalandı.

Japon afet teknolojisi Türkiye’ye geliyor!

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı'nın Türkiye Başkanı Takehiro Yasui, Türkiye'de afet yönetimi konusunda AFAD, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı gibi kurumlarla işbirliğinde birçok proje gerçekleştirdiklerini belirtti...

İZSU ve JICA'dan ortak çalışma!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentin kanalizasyon sistemi için risk yönetiminin ve varlık yönetiminin oluşturulması amacı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Sendai Belediyesi ile ortak çalışma başlattı.

Monoray projesine Japonya'dan ilgi!

Başkan Gökçek’in hayalleri arasında yer alan ve Türkiye’de ilk kez uygulanacak Monoray projesine başta Japonya olmak üzere pek çok yabancı ülkeden talep geldi. Uluslararası finans kuruluşları ise proje için kredi desteği verebileceklerini Büyükşehir’e iletti

İZSU doğal afetlere karşı Japonlarla işbirliği yapacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentin kanal sistemini doğal afetlere karşı güçlendirmek için Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Sendai Belediyesi ile birlikte çalışacak.

Suriyelilerin yaşadığı yerel yönetimlere kredi desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde Suriyelilerin yoğun olarak bulunduğu yerel yönetimlere yaklaşık 375 milyon dolar kredi desteği sağladı

Fitch Japonya'nın notunu A'ya düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Japonya'nın A+ olan notunu A'ya düşürdü. Fitch'den yapılan açıklamada Japon hükümetinin gerekli yapısal reformları 2015-2016 bütçesine dahil etmediği belirtildi.

Japonya'nın Sinop'a kuracağı nükleer santralin anlaşması kabul edildi!

Japonya tarafından Sinop’ta Türkiye’nin ikinci nükleer santralinin yapımını öngören uluslararası anlaşman bu sabaha karşı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi..

Sinop Nükleer Santral yapımının uluslararası anlaşması kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda Japonya tarafından Sinop'ta nükleer santral yapımını öngören uluslararası anlaşma kabul edildi.

izsu Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Haberi

izsu Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı


Gerçekleştirdiği çevre yatırımlarıyla Türkiye’ye örnek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yürüttüğü bilimsel proje ve çalışmalarla da kentin altyapısını geleceğe hazırlıyor. İZSU son olarak, İzmir’deki kanal sisteminin depreme karşı risk değerlendirmesini yapmak ve ihtiyaç duyulması halinde yapılacak yatırımları belirlemek için önemli bir projeye daha imza attı. Birçok kez büyük depremlere maruz kalmış Japonya’nın Sendai Belediyesi işbirliği ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ortaklığında 3 yıl sürecek proje için, İZSU Genel Müdürlüğü’nde JICA üyeleri ve Sendai Belediyesi bürokratlarının katılımıyla karşılıklı protokol imzalandı. Protokole İZSU adına Genel Müdür Yardımcısı Gülay Demircioğlu, Sendai Belediyesi adına da Atıksu Müdürü Tetsuya Mizutani imza koydu.

Pilot bölge seçilecek

Proje kapsamında, İzmir’deki kanal sisteminin işlevini korumak, risk değerlendirmesini yapmak ve mevcut sistemin yıpranma derecesini ölçmek için çalışmalar...