20 / 04 / 2024

İZSU şantiyesi kazaları

İZSU şantiyesi kazaları

İZSU şantiyesinde işçiler beton zemine çakıldı. Olay, sabah saatlerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) Bornova ilçesi Kavaklıdere su arıtma tesisleri şantiyesinde meydana geldi.

Kanal İstanbul gemi kazalarını engelleyebilecek!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Boğazı'nda iki yük gemisinin çarpıştı. Son zamanlarda meydana gelen gemi kazaları Kanal İstanbul tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. 

Özsu Alüminyum İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özsu Alüminyum İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli’nde  1 milyon TL sermaye bedeli İle  Suna Aktepe,  Özcan , Aktepe, Engin Can Aktepe tarafından kuruldu.

Türkiye'de asansör kazaları neden arttı?

Ülke genelinde son 10 yıl içerisinde asansör kazalarında artış yaşandı. Bu sürede asansör kazaları nedeniyle 152 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa edeceği hastanenin şantiyesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk'ta sözünü verdiği hastanenin Fier şehrinde bulunan şantiyesi açıldı.

Kahramanmaraş'ta son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş'ta inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Budo İnşaat ve Taahhüt A.Ş. Cebeci Şantiyesi Şubesi açıldı!

Budo İnşaat ve Taahhüt A.Ş. Cebeci Şantiyesi Şubesi bugün Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

İş kazalarını azaltmak için teşvik sistemi getirildi!

Firmalara iş kazalarını azaltmak adına çok önemli bir teşvik sistemi getirildi. 10’dan fazla çalışanı bulunan ve iş kazası olmayan işyerlerine prim indirimi yapılacak. 

Tekkeköy Devlet Hastanesi şantiyesi kuruldu!

Tekkeköy'ün bir asırlık özlemini, kanayan yarasını dindirecek olan Devlet Hastanesinin yapılacağı alanda somut adımlar atılıyor. Tekkeköy Devlet Hastanesi şantiyesi kuruldu.

Garanti Koza'nın Sofya'daki şantiyesi durdu!

Türkiye'nin en eski inşaat şirketlerinden biri olan Garanti Koza'nın Bulgaristan Sofya'daki şantiyesi durdu...

İnşaatlardaki iş kazalarına alınacak önlemler TBMM'de!

İnşaat sektöründeki iş kazalarının azaltılması için alınacak önlemler meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Büyükyalı İstanbul'un şantiyesi en iyi seçildi!

Büyükyalı İstanbul şantiyesi, Emlak Konut projeleri arasında yapılan değerlendirmede “En İyi Şantiye” seçildi...

İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe oluyor!

Samsun'da Güvenli İnşaat Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, "İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe meydana geliyor." dedi

İZSU şantiyesi kazaları Haberi

İZSU şantiyesi kazaları


İzmir’in Bornova ilçesinde, su arıtma tesisleri şantiyesinde vinç kurulumunda çalışan iki işçiden biri beton zemine düşerek hayatını kaybederken diğeri asılı kalarak yaralandı.


Olay, sabah saatlerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) Bornova ilçesi Kavaklıdere su arıtma tesisleri şantiyesinde meydana geldi. Gördes barajından gelecek suyu arıttıktan sonra kent merkezine verecek olan su arıtma şantiyesinde vinç kurmaya çıkan Ali Ekber Alaca (37) ve Serkan Gültekin (32) yaklaşık 25 metre yükseklikte olan vinçte çalışmaya başladı. Çalışma sırasında henüz belirlenemeyen bir şekilde işçilerden Ali Gültekin beton zemine düşerken Ali Ekber Alaca da düştüğü sırada takılı olan kemerinden yukarıda asılı kaldı.


Olayı gören çalışma arkadaşları durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Asılı kalan Ali Ekber Alaca yarım saat süren çalışmanın ardından vinçten indirilebildi....