16 / 04 / 2024

Kabataş-Mahmutbey Metrosu

Kabataş-Mahmutbey Metrosu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi projelerinden Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, "2017 AEC Excellence Awards"ta finale kaldı.

Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metro Hattı'nda son dakika müjdesi!

İstanbulluların merakla beklediği Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metrosu ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Peki Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir metro hattı ne zaman açılacak? İşte o metro hattında son durum...

İstanbulluların beklediği Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metro Hattı'nda son durum! İşte açılacağı tarih!

Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metrosu ne zaman açılacak sorusunun yanıtı İstanbulluların en çok merak ettiği ve araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir metrosu ne zaman açılacak? İstanbulluların beklediği metroda son durum...

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nda son raylar kaynatıldı!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nda son raylar kaynatıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ray kaynatma töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu 2024'te açılacak!

Kabataş-Mahmutbey Metrosu’nun Esenyurt’la bağlanmasını sağlayacak Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metrosu'nda çalışmalar tam gaz devam ediyor. 3.5 milyon insanın yaşadığı 5 ilçeden geçecek olan hattın 2024'te hizmete alınması planlanıyor.

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu'nun ilk harç dökümü yapıldı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yeni bir metro projesiyle taçlandırdı. Proje bittiğinde, İstanbulluları Esenyurt’tan Kabataş’a aktarmasız bir şekilde 67 dakikada ulaştıracak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu'nun ilk harç dökümünü gerçekleştirdi.

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda çalışmalar yarın başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent genelinde raylı hat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar yarın itibariyle başlıyor. 

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent genelinde raylı hat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar başladı. Projenin ilk etabı 2014'te hizmete açılacak. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kabataş Mecidiyeköy Mahmutbey Metrosu'nun ilk etabı olan M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattını, 28 Ekim 2020'de hizmete sundu. Yoğun olarak kullanılmaya başlayan hattın Mecidiyeköy istasyonu 7 Nisan'da bakım onarım çalışmaları sebebiyle işletmeye kapatıldı.

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu açıldı!

İstanbulluların büyük bir heyecan ve merakla beklediği Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nda ilk sefer saat 12:00 itibarıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun canlı bağlantıda verdiği startla başladı.

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı bugün açılıyor!

Tüm dünyayı derinden sarsan koronavirüs salgını sebebiyle test sürüşleri geciken Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu bugün açılıyor...

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nun ilk sefer saati belli oldu!

İstanbulluların uzun süredir beklediği Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu yarın hizmete başlıyor. Tedavi gördüğü hastanede açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu seferlerin saat 12:00'de başlayacağını duyurdu.

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı yarın açılıyor!

Tüm dünyayı derinden etkileyen Kovid-19 salgını sebebiyle test sürüşleri geciken Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, yarın hizmete açılıyor...

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu 28 Ekim'de açılıyor!

Temeli 2014'te atılan ve 6 ilçeyi birbirine bağlayan Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu 28 Ekim'de açılıyor...

Kabataş-Mahmutbey Metrosu Haberi

Kabataş-Mahmutbey Metrosu

İstanbul'un en büyük metro projelerinden, 22,5 kilometrelik Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, alanında dünyanın en önemli yarışmalarından kabul edilen "2017 AEC Excellence Awards"da, 32 ülkeden katılan 145 proje arasında ilk 8'e girerek, finale kaldı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesinin en önemli metro yatırımlarından 22,5 kilometrelik Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, Türkiye'nin gururu oldu.


Avrupa yakasında sürücüsüz hizmet verecek ilk raylı sistemi olacak metro projesi, ABD Las Vegas’ta düzenlenen ve alanında dünyanın en önemli yarışmalarından kabul edilen, "2017 AEC Excellence Awards"da (AEC Mükemmelik Ödülleri), 3. Havalimanı Projesi ile 32 ülkeden 145 proje arasında ilk 8'e kaldı.


Yarışmada ilk 3'e giren projeler, 15 Eylül Cuma günü Las Vegas'ta açıklanacak.



- Türkiye'de ilk

ABD ve Avrupa'daki birçok ülkenin kamu ihalelerinde standart hale getirmek için karar aldığı, "Building Information...