20 / 04 / 2024

kaçak bina yıkım

kaçak bina yıkım

Kaçak bina; yapı ruhsatı alınmadan inşasına başlanılan yapılar ile ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen yapılara deniyor. Peki, kaçak bina ne zaman yıkılır?

İmar affı beklentisi kaçak yapılaşmayı artırdı! Bodrum'da 989 kaçak yapı yıkıldı!

Yerel seçimler öncesi imar affı beklentisi nedeniyle Bodrum'da kaçak yapıların sayısı yükseldi ve bu zamana kadar toplamda 989 kaçak yapı yıkıldı.

Kaş'taki 3 bin 719 kaçak yapı yıkılacak: İlan verildi, yıkımlar yerel seçimlere kadar tamamlanacak!

Antalya'nın önemli turistik bölgelerinden olan Kaş'ta, aralarında yabancıların da yer aldığı 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı yapılacak. İşte ayrıntılar ve yıkım ile ilgili verilen ilan...

Zeytinburnu'nda kaçak yapı yıkımına izin verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin Zeytinburnu'nda bulunan kaçak plaza yıkım işlemi, mahkeme kararının olmasına rağmen polis ekipleri tarafından engellenerek yıkıma izin verilmedi.

Sakarya Karasu'da imara aykırı bina yıkım bekliyor! 

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan ve imara aykırı olan bina için geçtiğimiz sene yıkım kararı alınmıştı. Fakat bina için herhangi bir işlem yapmadı. 

Antalya Demre'deki kaçak villa yıkıldı!

Antalya'nın Demre ilçesinde birinci derecede tarihi ve doğal sit alanı Kekova'da inşa edilen kaçak villa uzun süre gündem olmuştu. Geçtiğimiz aylarda hakkında yıkım kararı çıkan villanın yıkımı tamamlandı. 

Çeşme'de kaçak rezidans yıkımı ertelendi!

CHP Meclis üyesi Aybars Yıldırım'ın Çeşme'de kaçak inşaat ettiği rezidansın yıkımı yapılmadı.

Muğla'da 1 yılda 688 kaçak yapı yıkıldı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 2019 yılından 2021 Nisan'a kadar Muğla'da "İmar Barışı"na aykırı olduğu belirlenen 889 kaçak yapının 688'i yıkımı yapıldı. 

Korunan alanlardaki 6 bin 699 kaçak yapının 688'inin yıkımı gerçekleşti! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından  2019'dan bu yılın nisan ayına kadar özel çevre koruma bölgeleri ile doğal sit alanlarında tespit edilen 688 kaçak yapı yıkıldı. 

Fethiye Yassıca Ada'daki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Yassıca Ada'da bulunan bir kaçak yapının yıkımı gerçekleştirildi. 

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

İstanbul Üsküdar'da herhangi bir önlem almadan yapılan bina yıkımı çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.

İzmir'de ağır hasarlı bina yıkım sırasında yanındaki apartmanın üzerine çöktü!

İzmir'de geçen sene yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı alınan 8 katlı bina, çalışmalar esnasında yanındaki 4 katlı binanın üzerine çöktü.

Metruk Bina Veri Tabanı ile 62 bin bina yıkımı gerçekleştirildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremle mücadele kapsamında kullanılan Metruk Bina Veri Tabanı programı ile 62 bin yapının yıkımının gerçekleştiğini dile getirdi. 

Çatalca'da 8 kaçak yapı yıkıldı!

Çatalca'da Hazine arazisi üzerinde ve imara aykırı olarak yapılan 8 kaçak yapı yıkıldı. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, "Çatalca'da hiçbir şekilde kaçak yapı yaptırmayacağız" dedi.

kaçak bina yıkım Haberi

kaçak bina yıkım

Kaçak bina ne zaman yıkılır?

Kaçak bina; yapı ruhsatı alınmadan inşasına başlanılan yapılar ile ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen yapılara deniyor. 


Kaçak binanın tespiti halinde,  tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi, yapı ruhsatı alması gerekiyor. 


Kaçak binalara ruhsat alabilmek için taşınmazın bulunduğu belediyeye bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Ruhsat dilekçesinde yapının bulunduğu yerin açık adresi doğru ve eksiksiz olarak belirtilmesi gerekiyor.


Bu süre zarfı içerisinde aykırılığın giderilmemesi veya ruhsatlı binada ruhsat ve eklerine aykırılığın verilen sürede giderilmemesi halinde, ruhsat iptal ediliyor, ruhsata aykırı veya ruhsatsız yapılan binanın yıkımına karar veriliyor. 


Yıkım kararı verilebilmesi için, yapı tatil zaptında belirtilen aykırılıkların giderilmemiş olması gerekiyor. Yapı tatil zaptında yazılı olanlar...