18 / 04 / 2024

Antalya Demre'deki kaçak villa yıkıldı!

Antalya Demre'deki kaçak villa yıkıldı!

Antalya'nın Demre ilçesinde birinci derecede tarihi ve doğal sit alanı Kekova'da inşa edilen kaçak villa uzun süre gündem olmuştu. Geçtiğimiz aylarda hakkında yıkım kararı çıkan villanın yıkımı tamamlandı. 



Antalya'ya bağlı Kekova’da bulunan ve daha önceleri hayvan ağılı olarak kullanılan taş yapı 2000'li senelerde  S.K. tarafından satın alınmıştı. Sözcü'de yer alan habere göre; söz konusu yapı yıkılarak yerine villa inşa edildi. Villanın batı yönüne mutfak, arkasına da tuvalet ve banyo yapıldı. Koya küçük iskele konuldu. 

Villanın orman arazisine kaçak olarak inşa edilmesi sebebiyle Kaş Orman İşletme Müdürlüğü, villa sahibi S.K. hakkında dava açtı.

Tüm mahkemelerde; villanın orman arazisine, birinci derecede tarihi ve doğal sit alanına, kıyı kenar çizgisi içine ve Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi içine yapıldığı için villa hakkında yıkım kararı verildi. 

Antalya Demre deki kaçak villa yıkıldı!

Yıkım kararının kesinleşmesiyle kara yolu ulaşımı ve iş makinesi çıkarılması mümkün olmayan Yazmak Koyu’na Kaş Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, karadan 45 dakika yürüyerek villaya vardı. Kaş Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir’in eşlik ettiği ekipler, sıcak yaz günlerinde balyoz ve baltalarla villayı yıktı. 

Kaş Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir de balyoz kullanarak yıkım çalışmalarında ekibe yardım etti. Villanın daha önce büyük oranda tahliye edildiği görüldü. Yıkım çalışmaları ile villa, kullanılamaz hale getirildi.

Kaçak yapılaşmaya izin verilmeyecek

Yıkım hakkında konuşan Kaş Orman İşletme Müdürü Demir, “Bizim orman teşkilatı olarak birinci görevimiz ormanları korumaktır. Kaçak yapılaşmaya asla müsaade edemeyiz. Kim ormana, böyle güzel yerlere kaçak yapı tesis ederse derhal cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuruz ve mahkeme kararı sonucu da yıkarız. Buralar Türkiye’nin ortak malıdır. Ülkemizin ortak malıdır, en güzide yerleridir. Buralarda kaçak yapılaşmaya müsaade edemeyiz, etmeyeceğiz de” dedi. 

 

Antalya Demre'deki kaçak villaya 4. kez ret kararı! 


Geri Dön