28 / 03 / 2024

Kaçak ev cezaları nelerdir

Kaçak ev cezaları nelerdir

Ruhsat alınmadan inşaa edilmiş evler ile ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen evlere kaçak ev deniyor. Peki, kaçak ev cezaları nelerdir?

Ev sahipleri, kaçak emlakçılara dikkat edin! Kiralanan o evler denetleniyor! Cezası 9 bin 94 TL!

Ev sahipleri tarafından kaçak emlakçıların kiraladığı ve kaçak göçmelere verilen evlere denetim başladı, cezası ise 9 bin 94 TL. İşte ayrıntılar...

Kaçak prefabrik ev yapmanın cezası ne kadar?

Kolay kullanımından dolayı tercih edilen bütün prefabrik yapılar için ruhsat izni alınması gerekiyor. Aksi durumda kaçak yapı olan prefabrik evler için ceza kesiliyor.

Ev ve kira fiyatları arttı, kaçak yapılaşma başladı!  ‘Tiny house’ alan tarlaya indi!

Kaçak yapılaşma, ev ve kira fiyatlarının artmasıyla yeniden gündeme geldi. Tiny house alanlar köylere ve tarım alanlarına inerek barınma sorununa çözüm buldu. İşte detaylar... 

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere 321 bin 440 TL ceza kesildi! 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı! 

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere resmen ceza yağdı. Düzenlenen operasyonda 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı. 

Şile'de kaçak konteyner kurulumu arttı!

İstanbul Şile'de pandemi ile birlikte son bir yılda ormanlık arazilere, tarım arazilerine kaçak kurulan konteyner evler çoğaldı. Aynı zamanda çok sayıda kişi de kamyonlarla konteyner ev getirerek kaçak olarak kurmak istiyor.

Kaçak yapılaşma cezalarına ilişkin iptal istemi reddedildi!

Kaçak yapılara yönelik verilen ancak tahsil edilemeyen para cezalarının iptalini düzenleyen Kanun hükmünün iptali istemi Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi. 

Mehmet Muş: Hobi bahçeleri hukuki değiller, kaçak yapılardır!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Bu hobi bahçeleri, birinci sınıf tarım arazileri üzerine yapılan, ruhsatı, imarı, planı olmayan, tamamen kaçak yapılar. Zaten bunlarla alakalı ilgili yerel idarelerin işlem yapması gerekiyor. Bunlara cezalar kesiliyor" dedi.

Nişantaşı'nın göbeğinde kaçak yapı krizi!

Birçok lüks markaya ev sahipliği yapan Nişantaşı'ndaki Abdi İpekçi Caddesi’nde başlatılan yenileme çalışması ‘kaçak yapı’ya takıldı.

Kemer’de kaçak yapılaşmaya taviz yok!

İmar kanunu kapsamında ilgili maddede cezaların arttığı söyleyen Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “Kemer’de kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Yasalar ne diyorsa onu uygulayacağız'' diye konuştu. 

Kumluca’da park alanına yapılan kaçak ev yıkılıyor!

Antalya Kumluca’da park alanına kaçak olarak inşa edilen ev yıkılacak. Evde yaşayan kiracı Şahin Erbay: “Hurdacılık yaptığım ve zihinsel engelli 4 çocuğum olduğu için kimse ev vermiyor, çaresizim.” dedi.

Marmaris'te kaçak olduğu belirlenen 3 ev yıkıldı!

Muğla Marmaris'in turistik Söğüt Mahallesi'nde, kaçak olduğu belirlenen 1'i ahşap, 2'si de betonarme olmak üzere 3 evin yıkımı gerçekleştirildi...

Datça'da kaçak yapılar sele neden oldu!

Muğla'nın Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Palamutbükü mevkisinde 1 hafta önce oluşan ev ve iş yerlerinde su baskınları sorunun kaçak yapılar olduğunu belirtti.

Kaçak yabancıya ev kiralayan yanacak!

Bu hafta Meclis Genel Kurulu tarafından yasalaştırılması öngörülen torba yasada kaçak durumdaki yabancı şahısların ‘barınmasına, konaklamasına imkan sağlayanlar’ ile bunlara ‘evini kirayanlara’ para cezası uygulaması öngören bir madde yer alıyor…

Kaçak ev cezaları nelerdir Haberi

Kaçak ev cezaları nelerdir

Kaçak ev cezaları!

Kaçak ev; ruhsat alınmadan inşaa edilmiş evler ile ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen evler olarak karşımıza çıkıyor. 


Ruhsatsız veya ruhsata aykırı inşa edilen yapıların sahibine, mevzuata aykırılığının tespitinden itibaren 30 gün süre veriliyor. Bu sürede yapı sahibinin ya ruhsat alması, yada yapıyı ve bölümlerini ruhsata uygun hale getirmesi isteniyor. Kaçak evler ile ilgili hususlara İmar Kanunu'nda yer veriliyor. İlgili Kanun Maddesi aşağıda yer alıyor.


3194 Sayılı İmar Kanunun 32. Maddesi: 

“Bu Kanun hükümlerine göre ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç; ruhsat alınmadan yapıya başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığı ilgili idarece tespiti, fenni mesulce tespiti ve ihbarı veya herhangi bir şekilde bu duruma muttali olunması üzerine, belediye veya valiliklerce o andaki inşaat durumu...