24 / 04 / 2024

Kaçak ev ihbarı

Kaçak ev ihbarı

Kaçak kat en kolay ve hızlı bir şekilde yapılan ihbarlar neticesinde tespit ediliyor. Peki, kaçak kat nasıl şikayet edilir? İşte, kaçak kat şikayet hattı!

Kaçak ev ihbarı nasıl yapılır?

Ruhsat alınmadan inşaa edilmiş evler ile ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen evlere kaçak ev olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kaçak ev ihbarı nasıl yapılır?

Kaçak prefabrik ev yapmanın cezası ne kadar?

Kolay kullanımından dolayı tercih edilen bütün prefabrik yapılar için ruhsat izni alınması gerekiyor. Aksi durumda kaçak yapı olan prefabrik evler için ceza kesiliyor.

Ev ve kira fiyatları arttı, kaçak yapılaşma başladı!  ‘Tiny house’ alan tarlaya indi!

Kaçak yapılaşma, ev ve kira fiyatlarının artmasıyla yeniden gündeme geldi. Tiny house alanlar köylere ve tarım alanlarına inerek barınma sorununa çözüm buldu. İşte detaylar... 

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere 321 bin 440 TL ceza kesildi! 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı! 

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere resmen ceza yağdı. Düzenlenen operasyonda 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı. 

Şile'de kaçak konteyner kurulumu arttı!

İstanbul Şile'de pandemi ile birlikte son bir yılda ormanlık arazilere, tarım arazilerine kaçak kurulan konteyner evler çoğaldı. Aynı zamanda çok sayıda kişi de kamyonlarla konteyner ev getirerek kaçak olarak kurmak istiyor.

Vergi kaçakçısını ihbar edene 41 milyon lira ödül!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) verilerine göre, ilgili kanun kapsamında vergi kaçakçılığı hakkında bilgi sahibi olanlara, bu durumu bildirmelerini sağlamak üzere ikramiye veriliyor.

Nişantaşı'nın göbeğinde kaçak yapı krizi!

Birçok lüks markaya ev sahipliği yapan Nişantaşı'ndaki Abdi İpekçi Caddesi’nde başlatılan yenileme çalışması ‘kaçak yapı’ya takıldı.

Bodrum'da sitenin sahil kısmında kaçak iskele inşa edildiği iddiası!

Muğla Bodrum Tilkicik Koyu'ndaki sitenin sahil kısmına kaçak iskele yapımı için kum döküldüğü ihbarı üzerine bölgeye sahil güvenlik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü ile Bodrum Belediyesi ekipleri sevk edildi.

Bodrum’da 10 ayda 353 kaçak yapı yıkıldı!

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamda bu güne kadar 14 bin 436 ihbar yapıldı. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince 10 ayda 628 yapı mühürlendi, 485 yapı için para cezası verildi ve 353 kaçak yapı yıkıldı.

Kumluca’da park alanına yapılan kaçak ev yıkılıyor!

Antalya Kumluca’da park alanına kaçak olarak inşa edilen ev yıkılacak. Evde yaşayan kiracı Şahin Erbay: “Hurdacılık yaptığım ve zihinsel engelli 4 çocuğum olduğu için kimse ev vermiyor, çaresizim.” dedi.

Marmaris'te kaçak olduğu belirlenen 3 ev yıkıldı!

Muğla Marmaris'in turistik Söğüt Mahallesi'nde, kaçak olduğu belirlenen 1'i ahşap, 2'si de betonarme olmak üzere 3 evin yıkımı gerçekleştirildi...

Datça'da kaçak yapılar sele neden oldu!

Muğla'nın Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Palamutbükü mevkisinde 1 hafta önce oluşan ev ve iş yerlerinde su baskınları sorunun kaçak yapılar olduğunu belirtti.

Kaçak yabancıya ev kiralayan yanacak!

Bu hafta Meclis Genel Kurulu tarafından yasalaştırılması öngörülen torba yasada kaçak durumdaki yabancı şahısların ‘barınmasına, konaklamasına imkan sağlayanlar’ ile bunlara ‘evini kirayanlara’ para cezası uygulaması öngören bir madde yer alıyor…

Rize'de kaçak yapı yıkımına ara verildi!

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı yaylalarda bulunan kaçak yapıların yıkımına ara verildi. Bölgede 10 evin yıkımı tamamlandı ve ev inşa etmek için açılan 16 ocak kapatıldı.

Kaçak ev ihbarı Haberi

Kaçak ev ihbarı

Kaçak kat şikayet hattı!

Bir yapının imar mevzuatına aykırı olduğunun öne sürülmesi, yapının ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine (mimari proje, statik proje, mekanik tesisat projesi, elektik tesisat projesine) aykırı olduğunu, kat düzenine, taban alanına, ön cephe hattına, bina derinliğine aykırılığını, komşu parsele, yola, kamu hizmet ve tesisleri için ayrılmış alanlara taşıldığını, imar planı bölgeleme esaslarına ve kesin inşaat yasağı olan yerlere yapılması halinde inşaat kaçak oluyor. 


Kaçak kat, yapı ruhsatı alınmadan inşa edilen yapılarda veya ruhsatına aykırı olarak fazladan kat çıkılması olarak da ifade edilebiliyor.


Kaçak kat en kolay ve hızlı bir şekilde yapılan ihbarlar neticesinde tespit ediliyor. İhbarların dışında, inşaat çalışmalarına başlanmış bir yapının kendisinin veya bir katının belediye kayıtlarında olmaması halinde yapının kaçak olduğu tespit edilebiliyor.


İmar Kanunu hükümlerine göre, ruhsata...