26 / 04 / 2024

kaçak ev ruhsatlandırma

kaçak ev ruhsatlandırma

Kaçak binanın tespit edilmesiyle bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. İşte, kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!

Ev sahipleri, kaçak emlakçılara dikkat edin! Kiralanan o evler denetleniyor! Cezası 9 bin 94 TL!

Ev sahipleri tarafından kaçak emlakçıların kiraladığı ve kaçak göçmelere verilen evlere denetim başladı, cezası ise 9 bin 94 TL. İşte ayrıntılar...

Kaçak prefabrik ev yapmanın cezası ne kadar?

Kolay kullanımından dolayı tercih edilen bütün prefabrik yapılar için ruhsat izni alınması gerekiyor. Aksi durumda kaçak yapı olan prefabrik evler için ceza kesiliyor.

Ev ve kira fiyatları arttı, kaçak yapılaşma başladı!  ‘Tiny house’ alan tarlaya indi!

Kaçak yapılaşma, ev ve kira fiyatlarının artmasıyla yeniden gündeme geldi. Tiny house alanlar köylere ve tarım alanlarına inerek barınma sorununa çözüm buldu. İşte detaylar... 

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere 321 bin 440 TL ceza kesildi! 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı! 

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere resmen ceza yağdı. Düzenlenen operasyonda 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı. 

İmar barışı ile 7.2 milyon kaçak yapı ruhsatlandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen imar barışı kapsamında  7.2 milyon kaçak bağımsız yapıya ruhsat verildiği ortaya çıktı. İmar affı için yapılan 3 milyon başvurudan ise 25 milyar TL gelir elde edildi. 

Şile'de kaçak konteyner kurulumu arttı!

İstanbul Şile'de pandemi ile birlikte son bir yılda ormanlık arazilere, tarım arazilerine kaçak kurulan konteyner evler çoğaldı. Aynı zamanda çok sayıda kişi de kamyonlarla konteyner ev getirerek kaçak olarak kurmak istiyor.

Diyarbakır surlarının etrafındaki kaçak yapılar yıkılıyor! 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi surlara yapışık kaçak yapıların yıkımı için kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Fransa'da kaçak işçi çalıştıran Türk inşaat patronuna hapis!

Fransa'da faaliyet gösteren Türk inşaat patronu; vergi kaçırma, kaçak işçi çalıştırma ve usulsüz olarak parasını Türkiye'ye göndermesi sebebiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Nişantaşı'nın göbeğinde kaçak yapı krizi!

Birçok lüks markaya ev sahipliği yapan Nişantaşı'ndaki Abdi İpekçi Caddesi’nde başlatılan yenileme çalışması ‘kaçak yapı’ya takıldı.

Kumluca’da park alanına yapılan kaçak ev yıkılıyor!

Antalya Kumluca’da park alanına kaçak olarak inşa edilen ev yıkılacak. Evde yaşayan kiracı Şahin Erbay: “Hurdacılık yaptığım ve zihinsel engelli 4 çocuğum olduğu için kimse ev vermiyor, çaresizim.” dedi.

Marmaris'te kaçak olduğu belirlenen 3 ev yıkıldı!

Muğla Marmaris'in turistik Söğüt Mahallesi'nde, kaçak olduğu belirlenen 1'i ahşap, 2'si de betonarme olmak üzere 3 evin yıkımı gerçekleştirildi...

Datça'da kaçak yapılar sele neden oldu!

Muğla'nın Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Palamutbükü mevkisinde 1 hafta önce oluşan ev ve iş yerlerinde su baskınları sorunun kaçak yapılar olduğunu belirtti.

Kaçak yabancıya ev kiralayan yanacak!

Bu hafta Meclis Genel Kurulu tarafından yasalaştırılması öngörülen torba yasada kaçak durumdaki yabancı şahısların ‘barınmasına, konaklamasına imkan sağlayanlar’ ile bunlara ‘evini kirayanlara’ para cezası uygulaması öngören bir madde yer alıyor…

kaçak ev ruhsatlandırma Haberi

kaçak ev ruhsatlandırma

Kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!


İmar Kanunu'nda bir binanın nasıl yapılacağına dair usul ve esaslara yer veriliyor. Bina yapılırken bu kurallara uyulması gerekiyor. 


İmar Kanunu madde 32'de yer alan hükümlere göre inşa  edilmeyen yapılar kaçak yapı olarak karşımıza çıkıyor. Kaçak bina tespit edildiği takdirde inşaat mühürlenerek durduruluyor ve yıkım gerçekleşiyor. 


Kaçak binanın tespit edilmesiyle bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. 30 gün içerisinde gerekli düzeltmeler yapılmaz ise yapı yıkılıyor.


Kaçak binanın, imar uygulamasına olan aykırılığının  giderilmiş olduğu veya ruhsat alındığı ve yapının bu ruhsata uygunluğu, inceleme sonunda anlaşılırsa, mühür, belediye veya valilikçe kaldırılıyor ve inşaatın devamına izin verilebiliyor.


Kaçak yapı ruhsat dilekçesi örneği!


BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

….. (Şehir)


İlimiz……………………….…mah ……. ada ………… pafta ……… parselde ……..……………… adına kayıtlı taşınmaz üzerinde ruhsatsız olarak başlanan ……....