19 / 04 / 2024

Kaçak evler nereye şikayet edilir

Kaçak evler nereye şikayet edilir

Kaçak yapılaşmayı önleyebilmek ve yapı denetim sisteminin etkin uygulanabilmesi için, ruhsatsız olarak bir evin inşasına başlanıldığının anlaşılması durumunda, kaçak evler nereye şikayet edilir? İşte, kaçak ev şikayeti..

Kaçak prefabrik ev yapmanın cezası ne kadar?

Kolay kullanımından dolayı tercih edilen bütün prefabrik yapılar için ruhsat izni alınması gerekiyor. Aksi durumda kaçak yapı olan prefabrik evler için ceza kesiliyor.

Şile'de kaçak konteyner kurulumu arttı!

İstanbul Şile'de pandemi ile birlikte son bir yılda ormanlık arazilere, tarım arazilerine kaçak kurulan konteyner evler çoğaldı. Aynı zamanda çok sayıda kişi de kamyonlarla konteyner ev getirerek kaçak olarak kurmak istiyor.

Bodrum'un en büyük sorunu kaçak yapı!

İstanbul'dan Ege ve Akdeniz kıyılarına, Kapadokya'dan Uzungöl gibi doğa harikası mekanlara, nereye bakarsanız bakın, kaçak yapıdan geçilmiyor...

İzmir'de ormanlık alandaki kaçak evler yıkıldı! 

İzmir'in Aliağa ilçesi Çaltılıdere Mahallesi Köstemkoy'deki ormanlık alana yapılan kaçak evler kesinleşen mahkeme kararı ile İzmir Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı...

Sakarya'nın yaylalarında kaçak yapıya geçit yok!

Sakarya'nın yaylarında doğal güzelliği bozan ve kaçak olarak inşa edilen yapılar için çalışma başlatıldı. Proje kapsamında betonarme evler yıkıldı.

Kaçak günübirlik evler Anadolu Yakası’nı sardı!

Kaçak günübirlik evler, hükümetin hayata geçirdiği yeni uygulamalar ile kontrol altına alınmaya başladı. Ancak yine de günübirlik kiralık evler İstanbul Anadolu Yakası’nda geniş bir faaliyet alanı buluyor. Bu bölgede 45 adet müstakil bina ‘günübirlik kiralık’ adı altında otelcilik faaliyeti yapıyor.

Osmangazi'de kaçak evler yıkılıyor!

Osmangazi'de kaçak ve ruhsatsız yapılaşmaya müsaade etmeyen Osmangazi Belediyesi, Çağlayan Mahallesi’nde kaçak olarak inşa edildiği belirlenen iki katlı prefabrik evi iş makinesiyle yıkarak yerle bir etti.

Ordu Çambaşı Yaylası'nda kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu Çambaşı Yaylası'nda kaçak yapılan kulübe, baraka ve evler yıkılıyor. Yıkım çalışmalarını değerlendiren Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, "Kaçak inşaatlarla ilgili ekiplerimizin çalışması devam edecektir" dedi.

Bursa Uludağ'da kaçak barakalar yıkılıyor!

Uludağ yolunda, ormanlık alan ve özel mülkiyet alanı üzerine kaçak olarak inşa edilmiş olan baraka ve prefabrik evler, Osmangazi Belediyesi tarafından yıkıldı.

Urla Balıklıova Mahallesi'nde kaçak evler yıkılacak mı?

CHP'li Urla Belediyesi tarafından Kıyı Kanunu kapsamında kaçak olduğu gerekçesiyle evleri hakkında yıkım kararı verilen Balıklıova Mahallesi sakinleri, CHP İzmir İl Başkanlığı'nı işgal etti.

Kaçak ev şikayet hattı!

İmar Kanunu gereğince ruhsat alınmadan bir arsa üzerinde yapı inşaatına başlanamıyor. Peki, ruhsatsız olarak başlanan evler nereye şikayet edilir? İşte kaçak ev şikayet hattı..

Kaçak yapı ihbarı nereye yapılır?

İmar mevzuatına aykırı olarak inşa edilen yapılara kaçak yapı deniyor. Kaçak yapılaşmanın önlenebilmesi için kaçak yapıların ihbar edilmesi gerekiyor. Peki, kaçak yapı ihbarı nereye yapılır?

Kaçak yapılaşma nereye şikayet edilir?

İnşaat çalışmaları için belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirilmesi gerekiyor, aksi takdirde yapı kaçak yapı oluyor. Peki, kaçak yapılaşma nereye şikayet edilir?

Kaçak evler nereye şikayet edilir Haberi

Kaçak evler nereye şikayet edilir

Kaçak evler nereye şikayet edilir?


Ruhsat alınmadan inşaa edilmiş evler ile ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen evler ruhsatsız ev niteliği taşıyor. İlgili Kanun Maddesi aşağıda yer alıyor;


3194 Sayılı İmar Kanunun 32. Maddesi: 

“Bu Kanun hükümlerine göre ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç; ruhsat alınmadan yapıya başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığı ilgili idarece tespiti, fenni mesulce tespiti ve ihbarı veya herhangi bir şekilde bu duruma muttali olunması üzerine, belediye veya valiliklerce o andaki inşaat durumu tespit edilir. Yapı mühürlenerek inşaat derhal durdurulur. Durdurma, yapı tatil zaptının yapı yerine aşılmasıyla yapı sahibine tebliğ edilmiş sayılır. Bu tebligatın bir nüshası da muhtara bırakılır. Bu tarihten itibaren en çok bir ay içinde yapı sahibi, yapısını ruhsata uygun...