27 / 04 / 2024

İzmir'de ormanlık alandaki kaçak evler yıkıldı! 

İzmir'de ormanlık alandaki kaçak evler yıkıldı! 

İzmir'in Aliağa ilçesi Çaltılıdere Mahallesi Köstemkoy'deki ormanlık alana yapılan kaçak evler kesinleşen mahkeme kararı ile İzmir Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı...



İzmir'de ormanlık alana inşa edilen kaçak evlerin yıkımı gerçekleştirildi. Toplamda 2,5 dönümlük alan, 200 fıstık çamı fidanıyla tekrar yeşil alana dönüştürüldü.

Kamu3'te yer alan habere göre;  İzmir  Aliağa'daki Çaltılıdere Mahallesi Köstemkoy mevkiinde ormanlık alana inşa edilen kaçak evlerin yıkımı, kesinleşen mahkeme kararından sonra, İzmir Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldı. Yıkımlardan sonra orman olan bölgenin yeniden ağaçlandırılması için hazırlıklara başlayan İzmir Orman İşletme Müdürlüğü, önce arazideki bina enkazını temizledi, daha sonra dozerlerle toprağı sürüp işlemesini yaparak dikime hazırladı. Yıkılan evlerin yerine, toplam 2,5 dönümlük alanda Aliağa Orman İşletme Şefliği tarafından 200 adet çam fidanı dikildi.

Zaman zaman sosyal medyada çıkan ve orman teşkilatını çok üzen "orman alanlarında ağaçlar kesiliyor yerine binalar yapılıyor" şeklinde haberlere en güzel yanıtın burada yapılan çalışma olduğunu ifade eden İzmir Orman İşletme Müdürü Ersen Çetin, "Ormana kaçak yapılan 11 binaya müsaade etmedik ve yıktık. Terine bölgeyi yeniden yeşertmek için 200 fidan diktik" diye konuştu.

Ormanların mülkiyetinin tamamının devlete ait olduğunu, milletin milli serveti olan ormanlarda en ufak bir yapılaşmaya, yer açmaya ve işgale izin verilmediğine dikkat çeken Çetin; yapılan her türlü yapıyı, tesisi ve işgali kanunların vermiş olduğu yetkiye dayanarak yıktıklarını, bundan sonra da yıkımları sürdüreceklerini belirterek, ormana yapılan hiçbir bina ve tesisi için zaman aşımı olmadığını dile getirdi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Muğla'da 138 kaçak yapıyı yıktı!

Akbük kıyısındaki kaçak yapılar yıkılıyor!


Geri Dön