18 / 04 / 2024

kaçak ibb ek hizmet binası

kaçak ibb ek hizmet binası

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Merter'deki ek hizmet binasının kaçak olduğu ve hakkında yıkım kararı bulunduğu ortaya çıktı. CHP'li İBB Meclis üyesi Dr. Hakkı Sağlam da konuyu yargıya taşıdı..

Üsküdar Salacak’taki kaçak yapıların yıkımında son dakika: Bakanlık engelledi, mahkeme İBB haklı dedi!

İBB’nin Üsküdar Salacak’taki kaçak yapılar ile ilgili yıkım kararına gelen bakanlık engeline, mahkeme tarafından dur denildi. İşte o son dakika gelişmesi...

İBB'den kaçak yapılara darbe! İstanbul'un o ilçesinde kaçak yapılara geçit verilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kaçak yapılarla mücadelesine devam ediyor. Bu sabah saatlerinde Üsküdar Salacak sahilindeki bir kaçak yapının daha yıkımı gerçekleştirildi.

İBB'nin Atatürk Parkı'ndaki kaçak yapıları için soru önergesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi AK Partili Saim Kadıoğlu, Atatürk Parkı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen kaçak yapılar hakkında soru önergesi talebinde bulunuldu.

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak inşaat!

İBB'nin Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak yapı inşa ettiği iddia edildi. Geçtiğimiz aylarda yandaş bir şirkete 26 milyon TL'lik ihale veren İBB yönetimi, proje onay merci olan İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nden izin almadan kaçak yapı inşaatlarına başladı.

İBB arazilerindeki kaçak yapılar için İBB Emlak Müdürlüğü'nden teklif!

İstanbul’da İBB’ye ait parseller üzerinde kaçak olarak yapılan ve imar barışından faydalanan binlerce yapı, tapusunu alamadı. Çünkü İBB’nin bakanlıktan “yapı kayıt belgesi” almış hak sahiplerine arazileri yasa çerçevesinde doğrudan satma girişimine, AKP-MHP grubundan izin çıkmadı.

İBB Merter metro istasyonuna kaçak büfe mi kondurdu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin encümen kararı ve izin belgesi olmadan Merter Metro İstasyonu ve otobüs durağının yanına kaçak bir büfe kurduğu iddia edildi.

Adnan Oktar’ın kaçak villası İBB gündeminde!

CHP'li İBB Meclis Üyeleri  Nadir Ataman, Doruk Bulut, Deniz Erzincan Adnan Oktar'ın Kandilli'de yer alan kaçak villasıyla ilgili İBB Meclisi'ne soru önergesi verdi.

İBB'den "Kaçak katlar artık yasal" haberine açıklama!

İBB, geçtiğimiz günlerde Hürriyet Gazetesi'nde "Kaçak katlar artık yasal" başlığı ile yayınlanan haberle ilgili kamuoyu açıklaması yaptı. 

İBB'den kaçak hafriyat dökümüne ceza!

Kentsel dönüşümün hızla sürdüğü İstanbul'da 14 resmi hafriyat sahasından 7’sinin kapasitesi doldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Çevre Koruma Müdürlüğü, kaçak döküme verilen ceza oranlarını açıkladı.

İBB kaçak bodrum katlarını yasallaştırıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi imar planlarında değişikliğe gitti. Bu değişiklik kapsamında İBB kaçak bodrum katlarını yasallaştırıyor.

Muğla Milas'taki 31 kaçak yapı yıkılıyor!

Muğla Milas'ta kaçak olduğu tespit edilen 31 yapı için yıkım kararı alındı. Yıkım işlemi, Milas Belediyesince açılan ihaleyi kazanan firma tarafından gerçekleştirilecek. İhale, 31 Ağustos'da, Milas Belediyesinin Şevketiye Mahallesi'ndeld ek hizmet binasında yapılacak.

Uludağ'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Kayak sezonunun sona erdiği Uludağ'da, imara aykırı 800 metrekarelik kaçak yapısı bulunan bir otel, mahkeme kararı ile tahliye edildi. Uludağ'da bu zamana kadar kaçak olarak ek bina yapan 14 otelin 24 bin metrekare alanı yıkıldı.

İBB Alkent 2000 Mahallesi'ndaki kaçak binaları yıktı!

Dört yıl önce yıkım kararı verilen Alkent 2000 Mahallesi Çamlıca Bulvarı girişindeki kaçak bekçi kulübeleri, zabıta ekipleriyle birlikte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından tek tek kaldırdı.

kaçak ibb ek hizmet binası Haberi

kaçak ibb ek hizmet binası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Merter'deki ek hizmet binasının kaçak olduğu ve hakkında yıkım kararı bulunduğu ortaya çıktı. 


9 katlı binanın 3 katı kaçak olarak inşa edildiği için Bakırköy ve Güngören belediyeleri tarafından 2 kez yıkım ve para cezası kararı verildi. Ancak kararlar uygulanmadı. Ruhsatına aykırı olarak yapılan binanın kaçak bölümlerini yıkmak yerine kiralayan İBB Başkanı Kadir Topbaş hakkında görevi kötüye kullanma, kamuyu zarara uğratma ve imar yasasına muhalefet gerekçesiyle suç duyurusu yapıldı. 


Güngören M. Nezihi Özmen Mahallesi Kasım Sokak'ta bulunan bina hakkında ilk yıkım kararı 1988 yılında o dönem bağlı olduğu Bakırköy Belediyesi'nce verildi. 30 Eylül 1988 tarihli encümen kararında Kadir Aydın ve hissedarlarına ait binanın tasdikli projesine aykırı olduğu tespit edildi. 


Kaçak kısımların yıkılarak ruhsat ve projesine uygun hale getirilmesi için yapı...