27 / 04 / 2024

kaçak kata konut

kaçak kata konut

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının 2018 yılı bütçe görüşmeleri sırasında kentsel dönüşüm hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.

Muğla'da hazine arazisine kaçak konut inşaatı yapmıştı! İnşaat kendi elleriyle yıktırıldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı yaz turizminin en canlı mahallelerinden biri olan Türbükü'de bir inşaatçı, hazine arazisine kaçak inşaat yapmıştı. Söz konusu inşaat Milli Emlak Müdürlüğü tarafından inşaat sahibine yıktırıldı.

Hazine arazisine yaptığı kaçak inşaatı kendi yıkmak zorunda kaldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Türkbükü Mahallesi’nde hazine arazisine kaçak konut inşa eden kişiye Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri engel oldu. İnşaatı yine sahibi yıkmak zorunda kaldı.

Mersin İKK'dan TOKİ’ye ‘kaçak inşaat’ iddiası!

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu, TOKİ’nin Mezitli Bozön’deki toplu konut projesinin imar planları bulunmayan bir alanda, mimari ve temel mühendislik projelerinin onayı olmadan kaçak olarak sürdüğünü iddia edip, bunun kabul edilemeyeceğini duyurdu.

Kaçak emlakçılar hortladı: İnternet veya sosyal medyadan faaliyet gösteriyor!

Son dönemlerde artan kira ve konut fiyatlarından sonra kaçak emlakçılar ortaya çıktı. Ankara'da 2 bin emlakçının kaçak olduğu belirtiliyor. Bu kapsamda bu şahısların internet veya sosyal medyadan faaliyet gösterdikleri belirtiliyor... İşte detaylar...

5 soruda TOKİ Uşak Sosyal Konut Projesi 2022! Uşak ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak...

TOKİ Uşak konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Uşak ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

Hem kaçak konut yaptılar hem de dava açtılar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kaçak yapılaşma ile mücadele etmaye devam ediyor.

Antalya'daki kaçak yapı miktarı meclis gündeminde!

Antalya'daki konut sayısı ve tespit edilen kaçak yapı miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bolu Yenipelitcik'deki kaçak yapı yıkıldı!

Bolu Yenipelitcik Köyü'nde orman arazisine inşa edilen kaçak konut yıkıldı...

Bodrum’da kaçak yapılaşmaya karşı seferberlik!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ikinci konut uygulamaları ve imar barışı uygulaması nedeniyle hızla artan kaçak yapılaşmaya karşı seferberlik başlattı.

Çiğli’de 4 bin konut kaçak duruma düştü!

İzmir'in Çiğli ilçesine bağlı Esentepe Mahallesi'nde yaklaşık 170 dönümlük bir alanın parselasyon planı iptal edildi. Bölgede bulunan yaklaşık 4 bin ruhsatlı konut kaçak durumuna düştü.

İzmir'de 4 bin konut kaçak duruma düştü!

İzmir’de yaklaşık 170 dönümlük alanda parselasyon planının iptal olmasından dolayı oturma ruhsatı alınan binalar kaçak duruma düştü. İzmir'de 4 bin konut kaçak duruma düşmüş oldu. 

Saklıkent'te kaçak inşaatın sahibi müteahhit çıktı!

Saklıkent’te imar barışı fırsatçılığı yaparak bölgenin en hakim noktasına duvar örüp iki farklı noktada kaçak inşaat yapan Ç.S., Beydağları Saklıkent Konut Yapı Kooperatifi üyesi çıktı.

Kaçak konut imar barışı başvurusu!

8 Haziran'da başlayan imar barışı başvuruları 31 Ekim 2018 tarihinde sona eriyor. Bu tarihe kadar kaçak yapılar için başvuru yapılabiliyor..

kaçak kata konut Haberi

kaçak kata konut

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının 2018 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümde strateji değiştireceklerini açıkladı.


 
Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'in haberine göre, 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasasında 15 maddelik bir değişiklik yapmak istediğini söyleyen Özhaseki'nin konuşmasında çıkan önemli başlıklar şöyle: 

İSTANBUL’DA SAHİL VE 3-4 KATLILAR RİSKLİ
“İstanbul depreme ne yazık ki hazır değil. Nereler hazır değil? Özellikle sahil kesimindekiler, özellikle 2000’den önce yapılmış olan 3 ve 4 katlı yapılar. 600 bin yapı. Allah korusun bunun yıkılması demek -hafif hasarlıları, orta hasarlıları söylemiyorum- tamamıyla şehrin çökmesi, altyapının bitmesi, binlerce insanın o evlerin altında can vermesi demek.

O zaman bir an önce bizim bu...