19 / 04 / 2024

kadastroda zamanaşımı

kadastroda zamanaşımı

Kadastro Kanunundaki usul, kazandırıcı zaman aşımı ve hak düşürücü süreler, 18/Haziran/1927 tarih ve 1086 sayılı Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununda belirtiliyor. İşte kadastroda hak düşürücü süre...

Türk Hava Yolları açıkladı! 31-48 bin TL maaşla personel alımı yapacağını duyurdu!

Türk Hava Yolları, teknisyen personel alımı yapılacağını açıkladı. En az 31 bin Türk Lirası maaşlı yapılacak alımın şartlarının neler olduğu da merak ediliyor! Başvuru yapacak olan adaylarda bulunması gereken nitelikler neler? Başvurular nereden ve ne zamana kadar yapılacak?

Doğalgaz ne zamana kadar bedava? 2024 yılında doğal gaz ücretsiz mi?

Havaların soğumasıyla birlikte doğalgazlar açılmaya başlandı. Bilindiği üzere konut, cemevi ve ibadethane abonelerinin doğalgaz kullanımlarının bir bölümü devlet tarafından karşılanıyor. Peki, Doğalgaz ne zamana kadar bedava?

Ücretsiz doğalgaz ne zamana kadar geçerli?  İşte ücretsiz doğalgaz tarihleri 2023!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay konutlarda ücretsiz doğalgaz kullanılacağının müjdesini vermişti. Peki ücretsiz doğalgaz ne zamana kadar geçerli?  İşte ücretsiz doğalgaz tarihleri 2023!

İş Bankası hesabı olanlar hemen baksın... Şubeye gitmeniz gerek

İş Bankası'nda hesabı olan vatandaşlarla ilgili önemli bir haber geldi. İş Bankası yaptığı duyurusunda 2023 yılında zamanaşımına uğrayacak olan hesapların devredileceğini ifade etti. Bu nedenle şubeye gitmek gerekebilir.

Bu bankada paranız varsa dikkat! Eğer 3 ay içerisinde bankaya gitmezseniz bakın paranız ne olacak?

Vakıfbank, mevduat hesapları için önemli bir zamanaşımı duyurusu yaptı. Bankanın açıklamasına göre, zamanaşımı listesinde yer alan müşterilerin, 101 gün içerisinde şubeye başvurmaları gerekiyor.

Elektrik ve doğalgaz borcu olanlara müjde! Bakan resmen açıkladı! Borcunuz varsa bu habere mutlaka göz atın!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgazda tüketicilerin ödemelerini özel sebepler yüzünden zamanında yapamayacakları durumlarda, ödemelerinin ertelenmesine olanak sağlayacak, bu ertelenen ödemelerin ise 12 aya kadar zamanaşımı olmadan ödenebileceğini açıkladı.

Miras hakkımı kardeşlerime devretmek için ne yapmalıyım? Miras ne zamana kadar paylaşılmak zorunda?

Miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan bir konudur. Özellikle mirasın nasıl paylaşılacağı ve bu paylaşım konusunda nelerin yapılacağına dair detayları sizler için işledik. İşte detaylar!

Altın rekorlara doymuyor! Yükseliş ne zamana kadar sürecek! İşte kritik tarih!

ABD enflasyon oranı sonrası ons altın değer kazanıp, 9 ayın en yüksek seviyesini gördü. Gram altın da ons altından aldığı destek ile tüm zamanların en büyük rekorunu kırdı. Peki durum ne zamana kadar sürecek? İşte detaylar!

Trendyol, bu zamana kadar yapılmayanı yaptı, iadeyi eziyetine son veren uygulamayı başlattı!

Bu zamana kadar memnun kalınmayan, yanlış ya da eksik gelen ürünlerin geri iadesinde yaşanan sorunlar yüzbinlerce tüketicinin şikayet konusu olmaktaydı. Trendyol işte bu soruna çözüm bulan Trendyol, iade edilecek ürünü tüketicinin kapısından alacağını duyurdu.

Vespa Primavera 150 Touring'e 6 bin TL zam geldi! Vespa Primavera 150 Touring 18 Kasım 2022 fiyat listesi!

Zamana meydan okuyan klasik olarak lanse edilen Vespa Primavera 150 Touring'e bu ay tam 6 bin TL zam geldi. Peki Vespa Primavera 150 Touring'in Kasım ayı fiyatları ne kadar? İşte Vespa Primavera 150 Touring 18 Kasım 2022 fiyat listesi...

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

1 gram bile gümüşü olan yaşadı! Gümüş yükseliyor, beklenen gün geliyor! Son dakika gümüş fiyatları 23 Mayıs 2022

Altındı, dolardı, euroydu derken gümüş geri planda kalsa da hepsinin gölgesinde yükselmeye devam ediyor. Analistlere göre gümüş fiyatlarının zirve yapacağı zamana az kaldı ve gümüş şu günlerde güç topluyor. İşte son dakika gümüş fiyatları 23 Mayıs 2022

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerli? Satış vaadi sözleşmesi zamanaşımı süresi nedir?

Gayrimenkullerin satışına yönelik işlemlerde resmi bir belge niteliği taşıyan satış vaadi sözleşmesi, ileri tarihli bir satış kontratının teminatını oluşturan bir ön sözleşme olarak ifade ediliyor. Peki, Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerlidir? İşte tüm detaylar...

kadastroda zamanaşımı Haberi

kadastroda zamanaşımı

Kadastroda hak düşürücü süre!

3402 sayılı Kadastro Kanununun 47/F maddesi hükmü gereğince düzenlenen Kadastro İlanları Hakkında Yönetmeliğe göre, kadastro çalışma alanı, kadastro çalışmalarına başlanmadan en az 15 gün önce kadastro müdürü tarafından bölge merkezinde, çalışma alanında, komşu köy, mahalle ve belediyelerde alışılmış vasıtalarla ilan ediliyor. 


Kadastro Kanunundaki usul, kazandırıcı zaman aşımı ve hak düşürücü süreler, 18 Haziran 1927 tarih ve 1086 sayılı Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun 160-162 nci maddeleri gereğince hesaplanıyor.


Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu..

Madde 160 – 

Müddetler iki tarafa tefhim ve lazım ise usulen tebliğ tarihinden itibaren başlar. 


Madde 161 – 

Müddet gün olarak tayin edilmiş ise tefhim veya tebliğ edildiği gün hesaba katılmaz ve son günü tatil saatinde biter. 

Müddet hafta veya ay olarak tayin edilmiş ise başladığı güne son hafta veya ayda tekabül...